Wikipédia:Tudakozó/Archívum/2021-09-07

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Nincs fenn a neten a szerkesztésem[szerkesztés]

Megválaszolva. Ha további kiegészítést akarsz tenni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Azt szeretném megtudni, hogy az Értesítés oldalon megjelent "Elkészítetted az első szerkesztésedet, köszönjük és üdvözlünk!". Akkor miért nics a böngészőben az, amit szerkesztettem?
--Lepkucka vita 2021. szeptember 7., 07:12 (CEST)[válasz]
vélemény
Én már elég régi wikipédista vagyok, így nem emlékszem, hogy valaha, kezdő koromban, használtam volna a Homokozót (lehet, hogy akkoriban nem is volt?)!
De megnéztem a szerkesztéseid listáját (ennek linkjét a laptörténetben találod meg te is). Ez két tételt mutat, az egyik a Homokozó, a másik ez a Tudakozó - ezekben szerkesztettél.
Akkor kezdjük is felderíteni, mi is történt!
A Homokozó elején, a színes hátterű szöveg utolsó bekezdése így szól:
„Az ideírtakat az erre járók folyton felülírják, ez egyszerűen csak egy firkapapír. Ha nem csak próbálkozni szeretnél, hanem már a készülő cikked piszkozatán dolgozol, akkor kaphatsz egy saját homokozót is. Ehhez – ha még nem tetted volna meg – előbb regisztrálj (azaz válassz magadnak egy szerkesztői nevet), majd kattints ide!”
Szerintem, az első félmondatban van a magyarázat: ehhez a felülethez nem csak te férsz hozzá, bárki beleírhat utánad a szövegedbe! Sőt, tiszta lapot csinálva előbb ki is törölheti!
Megnéztem a Homokozó laptörténetét. Ebből kiderül, hogy te 2021. szeptember 1-én 05:21-kor szerkesztettél utoljára a Homokozóban. És ugyanazon a napon, szinte azonnal, másfél órával később már más is használta a Homokozót! Azaz, attól kezdve már nem a te szerkesztésed látható benne! Ki kellett volna mentened a munkádat a saját szerkesztéseid közé! (És a dolog pikantériája az, hogy te meg a te munkádat átdolgozó szerkesztő előző esti munkáját szerkesztetted át aznap hajnalban!)
Következtetés: ezt a Homokozót csak „firkálásra”-próbálkozásra szabad használni - bárki a következő percben átszerkesztheti (gondolom, véletlen egyidejűség esetén ún. 'szerkesztési ütközés' is bekövetkezhet)!
Azt gondolom, ezt az eltűnt szerkesztésedet már nem állíthatjuk vissza!
Javaslatom: használj a szerkesztői lapod alatt ún. allapokat (al-lapokat)!
Hogyan? Talán így! Előbb másold be a szerkesztői lapod végébe (a mostani válaszom szerkesztési oldaláról) az alábbi néhány sort (a kezdő-befejező nowiki-/nowiki sorok nélkül):

==== Ami még nincs, de hogy legyen... ==== <inputbox> default=Szerkesztő:Lepkucka/próbalap/ type=create width=40 buttonlabel=OK, ez lesz az új allap neve! </inputbox>

Mentsd ki ezt a változtatást! Ezzel létrehozol magadnak egy funkciót a szerkesztői lapodon: a 'próbalap' név alatt létrehozhatod az új és újabb szócikkeid lapjait. Beírod az új szerkesztésed címét és leokézod! Belépve ezen új oldalakra már szabadon dolgozhatsz, senki nem fog belezavarni a munkálkodásodba! (Ami a Szerkesztő:Lekucka lapban és alatta szerepel, az mind a te „magánterületed” - más szerkesztő a tartalmát csak olvashatja, de nem változtathatja meg!)
Máskülönben: Ne a Tudakozóban kérj a lap-szerkesztéssel kapcsolatban segítséget, hanem a közösségi oldalon. A Wikipédia Tudakozója egy lexikon tudakozója, amit ismerettel kapcsolatos kérdések számára tartunk fenn! Írtam a vitalapodra, az itt feltetthez hasonló kérdésekkel hozzám is fordulhatsz!
vitorlavita 2021. szeptember 7., 10:19 (CEST)[válasz]
Egyszerűbb, ha a saját próbalapját használja. Fenn van a menüsorban. Majd ha úgy látja, hogy rendben van, kimásolhatja a cikknévtérbe. De, javaslom, hogy olvasgassa a kezdőknek szóló információkat.
~~ Wikizoli vita 2021. szeptember 18., 23:00 (CEST)[válasz]

Tornyiszentmiklósi Szent Miklós-templom[szerkesztés]

Ez a kérdés még nyitott. Ha tudod a választ és a forrást is meg tudod adni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [szerkesztés] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Azt szeretném megtudni, hogy mikor épült a Tornyiszentmiklósi Szent Miklós-templom
Adalék 1:1770-ben épült [1] ill. [2]
Adalék 2: Tp-át Szt Miklós tit-ra sztelték, a mait 1774: építették. [3]
Adalék 3: La nun videbla preĝejo estis konstruita en 1740 helpe de familio Esterházy.eo.wikipedia.org ⇒ Tehát 1740 a helyes szám.
 megjegyzés (ill. kieg. kérdés) Ha az eszperantó wikin azonos források vannak, hogy lehet 1740? Elírás lenne?
- - Globetrotter19 vita 2021. szeptember 8., 01:57 (CEST)[válasz]

Itt: A 40 méter magas tornyú barokk templom 1771 és 1774 között épült. Itt pedig 1770–1774. A templomok általában évekig épültek.

Wikizoli vita 2021. szeptember 11., 16:20 (CEST)[válasz]

Köszönöm! Szóval nem 1740! Az eo.wikipedia-n vélhetően elírták. A commons-on a befejezés időpontja kell. Akkor az 1770-et 1774-re javítom. - - Globetrotter19 vita 2021. szeptember 16., 16:24 (CEST)[válasz]