Wikipédia:Tudakozó/Archívum/2017-09-08

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ez a kérdés még nyitott. Ha tudod a választ és a forrást is meg tudod adni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [szerkesztés] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Pászka Imre nem román állampolgár, hanem magyar.
Akik szerkesztik az érintett által közölt adatokat használják, és ne tegyenek kiegészítéseket.
--217.21.22.83 (vita) 2017. szeptember 8., 12:03 (CEST)[válasz]
válasz
  • Először. Aki kiegészítést tett - ti. azt, hogy „magyar állampolgár” -, az 217.21.21.90. Ez az egyetlen szerkesztése (egy sort is törölt a művei közül - ez nem lett visszavonva), így nem nevezhetem a szócikk szerkesztőjének...
Ezt a módosítást ki kellett szedni a szövegből, mert ellentmondásban van az infobox tartalmával. Már csak azért is törölni kell, mert ez a módosítás nincs alátámasztva forrással (ami elvárható ilyen esetben). Alaki hiba az is, hogy nem szokásunk így kihangsúlyozni, már az első mondatban, az állampolgárságot - ha ez fontos, akkor azt a szövegben mondjuk el, az életrajzban.
  • Másodszor. Az infobox tartalma - az állampolgárság tekintetében - a szócikk megszületése, azaz 2011. május 22-e óta változatlan - azóta senki nem tette szóvá a román állampolgárságot. A szócikk szülőatyja GBarta, a román állampolgárságról szóló kijelentés tőle származik - a módosítást (ha van alátámasztó forrásod) vele vitasd meg a vitalapján.
vitorlavita 2017. szeptember 8., 15:41 (CEST)[válasz]

Ha 1949-ben született Romániában, akkor román állampolgár (is). Attól még lehet magyar állampolgár is, mint a romániai magyarok bizonyos része. Hogy ez az infoboxra tartozik-e, s ha igen, hogy oldja meg, nem tudom. – Vépi vita 2017. szeptember 8., 19:36 (CEST)[válasz]