Wikipédia:Tudakozó/Archívum/2014-03-18

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Lakat a név mellett[szerkesztés]

Megválaszolva. Ha további kiegészítést akarsz tenni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Azt szeretném megtudni, hogy
miért van az, hogy a profilomon az elkészített lapok mellett egy lakat található?
Hogyan lehet eltávolítani onnan?
--Peter HUN vita 2014. március 18., 23:05 (CET)[válasz]

Más szerkesztési módot választottál, mint a szokásos. Eltávolítani úgy tudod a lakatot, hogy a szögletes zárójelekbe csak a szócikk nevét írod, nem pedig a szócikk linkjét és a szócikk nevét. Éppen úgy, ahogy a legfelső két szócikknél tetted, vagyis két szögletes zárójel a szócikktől balra, két szögletes zárójel a szócikktől jobbra. Apród vita 2014. március 19., 00:25 (CET)[válasz]

(Szerkesztési ütközés után)

vélemény
Megnéztem a szerkesztői lapodat (te profilnak nevezted).
Nekem is újdonság a szócikk-címek után álló kis rajzocska (valóban lakatnak látszik), ilyet eddig nem láttam! Gondolom, valamilyen friss újításról lehet szó.
Megnéztem a szerkesztésedet. Látom, az így megjelölt címek mind a Wikipédia elemeire mutató (teljes) linkek! A következő módosítást javaslom ezekre a sorokra:
[https://hu.wikipedia.org/wiki/Las_M%C3%A9dulas Las Médulas]
helyett
[[Las_M%C3%A9dulas|Las Médulas]]
Az eredmény:
Las Médulas
helyett
Las Médulas
Láthatod, így a „lakat” eltűnik!
Hogy mi lehet a „lakat” tényleges definíciója, azt talán majd más megmondja...
vitorlavita 2014. március 19., 00:32 (CET)[válasz]
kiegészítés (magyarázat):
A Wikipédia azon oldalait, amelyeknek linkje így kezdődik: https://hu.wikipedia.org/wiki/, az úgynevezett fő névtér oldalainak nevezzük! Ezekre az oldalakra - büszkén :-) - saját kódolással hivatkozunk, ahogyan Apród el is magyarázta!!
Feltételezem, arról szól ez a „lakatos” újítás, hogy figyelmeztet bennünket (a szócikkek íróit): a teljes link helyett írjunk csak Wikipédia-címet!
vitorlavita 2014. március 19., 00:56 (CET)[válasz]
válasz

A "lakat"-ot a böngésző teszi oda a https protokoll miatt, és ez a biztonságos kapcsolatot jelzi. Független a Wikipédiától. misibacsi*üzenet 2014. március 19., 06:43 (CET)[válasz]