Wikipédia:Tudakozó/Archívum/2012-05-08

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Horváth Endre melyik külföldi ország pénzjegysorát tervezte meg ? SOS![szerkesztés]

Ez a kérdés még nyitott. Ha tudod a választ és a forrást is meg tudod adni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [szerkesztés] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Azt szeretném megtudni, hogy
--88.132.188.208 (vita) 2012. május 8., 07:58 (CEST)[válasz]

válasz:

Én nem találtam erről adatot!
A Google Web(horváth endre bankjegy) találati lista jónéhány találatának végigböngészése során ezt a web-oldalt találtam, nagyon részletes életrajzzal:
Horváth Endre pénzjegytervező grafikusművész emlékkiállítása és Exhibition commemorating graphic artist and banknote designer Endre Horváth
(mindkettő a balassagyarmati Madách Imre Városi Könyvtárnak a helytörténeti gyűjteményüket ismertető kiadványában).
Mindkét (lényegében azonos) életrajz megemlíti, hogy másfél évig ténykedett Brüsszelben, és azt is, hogy meghívták (de nem fogadta el) Angliába is... de az ezekben az országokban megjelent műveiről nem esik szó bennük. Más külföldi kapcsolatról meg nincs szó.
vitorlavita 2012. május 8., 10:02 (CEST)[válasz]
A Balassagyarmati Városi Könyvtár honlapján találtam ezt az életrajzi bemutatót, melynek 26. oldalán ez áll: Horváth Endre pénzjegyterve Belga-Kongó számára (Horváth Endre élete). Egy bankjegyekkel foglalkozó honlapon ugyancsak megtaláltam a 10 frankos bankjegyet, valószínűleg nem csak tervek voltak ezek. – Fmvh vita 2012. május 8., 10:30 (CEST)[válasz]

állatorvos a körzetben[szerkesztés]

Megválaszolva. Ha további kiegészítést akarsz tenni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Azt szeretném megtudni, hogy
--84.224.157.96 (vita) 2012. május 8., 19:18 (CEST)[válasz]

válasz:

Nagyon szűkszavú vagy! Ezért olyan választ kapsz, amilyen annak a kérdésnek „jár”, amit én „belelátok” abba, amit két szóban leírtál! A válasz:
A polgármesteri hivatal tud neked arról felvilágosítást adni, kik az állatorvosok a lakókörzetedben.
vitorlavita 2012. május 8., 19:32 (CEST)[válasz]

andorrai társhercegek állampolgársága[szerkesztés]

Ez a kérdés még nyitott. Ha tudod a választ és a forrást is meg tudod adni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [szerkesztés] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Sziasztok. Andorráról szóló cikkeket olvasgattam itt meg az angolban, és ugye Andorra uralkodói a francia elnök meg az urgelli püspök Spanyolországból. Az andorrai törvény az angol wikipédiás cikk szerint tiltja a kettős állampolgárságot. A hercegekkel kivételt tesznek, és nekik lehet 2 állampolgárságuk, vagy velük se tesznek kivételt és Andorra az egyetlen ország, aminek nem állampolgárai a saját uralkodói?
--Túl telt nyúl vita 2012. május 8., 22:04 (CEST)[válasz]
tipp
Szerintem az a megoldás, hogy nem andorrai állampolgárok. Nekünk mostanra talán furcsa, de egy Szombathely méretű hercegségnek normális, hogy nagyhatalmak ellenőrzése/pártfogása alatt van. --Rodrigó 2012. május 9., 08:28 (CEST)[válasz]

Én is ilyesmire tippeltem, elvégre az is furcsa lenne, ha a francia elnök csak arra az 5 évre lenne állampolgára Andorrának, amíg ő az elnök... Túl telt nyúl vita 2012. május 12., 20:24 (CEST)[válasz]