Wikipédia:Tudakozó/Archívum/2010-01-14

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

segitséget kérek[szerkesztés]

További információt szeretnénk a kérdezőtől. Beírhatod, ha a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra kattintasz.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Sziasztok A nevem Bada Győzőné Renáta, van egy tízéves kislányom aki hallássérült és Vácott jár iskolába. Az iskolába ugyan sokat segítenek a lányomnak de én még néha mindig nem értem,hogy mit szeretne mondani vagy kérni.Az iskolában kértem segítséget de nem tudtak adni ,mert azt mondták ,hogy nincs náluk megfelelő kézikönyv amiből tudnák tanulni,illetve segíteni a lányomnak. Kérdem én :miért nincs és ha van hová forduljak segítségért?

– Aláíratlan hozzászólás, szerzője Bada győzőné (vitalap | szerkesztései) 2010. január 14., 09:54

Kérés:

Kedves Renáta!
Már három órája feltetted kérdésedet, és még nem reagált senki - feltételezem, hogy azért, mert nem világos a kérdésed (valószínűleg nagyon speciális a tárgya - nekem az!)! (Én is hallássérült vagyok, de „csak” a bal fülemre vagyok süket, a jobb oldalira pedig nagyothallok - ezt csak azért szúrtam be ide, hogy érezd: segítenénk!)
Kérlek, adj egy kicsit több információt, még néhány szót:
A kislányod olyan hallássérült, aki nem süket, hanem valamennyit hall?
Tud beszélni (valamennyire), vagy pedig jelel (vagy ezt sem tud)?
Milyen kézikönyvre gondolsz? Te akarsz megtanulni jelelni?
A kislány „Vácott jár iskolába” - ez speciális iskola? Audiológus, logopédus mit mond erre?
Ismered-e a siketek és nagyothallók szövetségének internetes honlapját? Ezt: http://www.c3.hu/~sinoszib/
Várom a válaszodat! - vitorlavita 2010. január 14., 13:11 (CET)[válasz]
Jelnyelvtanuláshoz segítség: [1] Szalakóta vita 2010. január 14., 20:30 (CET)[válasz]



Szia Köszönöm,hogy válaszoltál a kérdésemre,vagy legalábbis próbálsz nekem segíteni. Bocsánat,hogy e kérdésem nem volt egyértelmű illetve hiányos volt. Ezért most szeretném kiegészíteni és válaszolni a kérdéseidre: -A kislányom valamennyire hall,illetve bizonyos rezgéseket észleli, -A beszéde nem tiszta illetve csak egy pár szót mond ,ami mások számara nem mindig érthető A jeleket pedig tudja mivel az iskolában- ami egy speciális iskola-ezzel kommunikálnak.Épp ez a problémám,hogy ott azt mondták hogy a kislánynak beszélni kell megtanulni.Ám ő inkább jelel és én pont ezt nem értem és ebben kérem a segítséged.Az osztályfőnökével újra elbeszélgettem és ő azt mondta,"hogy ők azért nem tudnak nekem segíteni mert ők azt szeretnék ha a gyerekek beszélnének nem pedig jelelnének,de a a kislány viszont többet jelel,mint beszél -és én ezt nem értem.

Épp ezért szeretnék olyan könyvet amit a váci speciális iskolában használnak-(ezt én már ott kértem de nem tudnak nekem adni mivel csak pár olyan tanár van aki ezt tanítsa és még ők sem értik azokat a jeleket amiket a gyerekek használnak mert már olyan egyedieket is használnak amiket ők sem ismernek)az alapok elsajátitása érdekében!– Bada győzőné vita 2010. január 18., 10:19 (CET)[válasz]

Fekete István melyik tantárgytól félt[szerkesztés]

Megválaszolva. Ha további kiegészítést akarsz tenni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

--85.67.222.227 (vita) 2010. január 14., 18:47 (CET)[válasz]
Ismétlődő kérdés. A számtantól. Forrás: Fekete István Ballagó idő című regénye.
Lásd itt: Wikipédia:Tudakozó/Archívum/2009-09-23#Fekete István tanulmányai - vitorlavita 2010. január 14., 19:22 (CET)[válasz]

Re: Turul-szobor[szerkesztés]

Ez a kérdés még nyitott. Ha tudod a választ és a forrást is meg tudod adni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [szerkesztés] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Bocsi Lajos vagyok,A turúlmadár valójában a neve után bár állatot sejtet,de ez Amelyről tudni szeretnék Valahol a régi rendőrség fölött volt területileg. Nem volt Magasitott emelvényen a Tatabányaival ellentétben.A Béke szálóban laktam ami az akkori Aranycsille étteremmel volt szemben. A környéken lakők bíztosan emlékeznek rá,de érdemes lenne utána nézni.Mégegyszer a Tatabányai nem azonos ezzel.Az nem repülhetett ide és ez sem oda, tehát ez nem megválaszolt kérdés. Biztos vannak magam korabeli ídős emberek akik ott születtek és emlékeznek rá.Bár a bányászokat elsősorban akkoriban ezen helynek látogatása nem tartozott az érdekkörébe és értékrendjük is más volt.1964-ben dolgoztam ott és laktam a fent említett munkás szálláson "Béke.": Tisztelettel:H.Lajos 64éves – Aláíratlan hozzászólás, szerzője 79.88.203.229 (vitalap | szerkesztései) 2010. január 15., 01:04

Sajnálom, az első találatom ezek szerint mellé ment. A Turul szócikk alján van egy hivatkozás erre a honlapra. És bár ott meglepően sok szoborról, emlékműről van valami feljegyzés, az oroszlányi emlékműt ott sem megnevezve nem látom, sem a sajnos hiányos képgaléria tagjai között. Kár, hogy a honlap készítőjének nincs megadva semmilyen címe, de azt javaslom, tegyen egy próbát a "jobbtur (kukac) atw.hu" címre küldött e-maillel, hátha olvassa a honlap készítője ezt a fiókot. Lehetséges, hogy ő tud még olyan forrást mutatni önnek, amelyen elindulva a nyomára bukkanhat ennek a régi szobornak. - Orion 8 vita 2010. január 15., 03:10 (CET)[válasz]