Wikipédia:Tudakozó/Archívum/2009-06-04

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

andromedria[szerkesztés]

Ez a kérdés még nyitott. Ha tudod a választ és a forrást is meg tudod adni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [szerkesztés] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

--195.199.227.110 (vita) 2009. június 4., 07:00 (CEST)[válasz]

Az oldallal kapcsolatos általános kérdést hol lehet feltenni?[szerkesztés]

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Az oldallal kapcsolatos általános kérdést hol lehet feltenni?

Olyat ami nem egy konkrét szerkesztőnek szól. A kocsmafalon nem találok új kérdés feltevése lehetőséget, de van új téma link: de ha mindenki 1 mondat miatt új témát nyitna, akkor elég nagy anarhia lenne.

A kérdés az lett volna, hogy a wikipédiát egyben le lehet-e tölteni, hogy internet nélkül is működjön. Most például van hogy több perc mire bejön 1-1 szócikk. Az összes szócikket gondoltam. Nem feltétlenül a letöltés kezdetekori állapotot, nekem jó néhány napos is. Ha még nem, de jó ötletnek tartjátok, csak a szerver feltöltési sebessége kicsi, javaslom a bittorrentet. A miatt ne aggódjatok, hogy nekem sok időbe telne letölteni: 13 GB/órával tudok.

Másik észrevétel lett volna, hogy a webböngésző nem TEX, sok képletnél a TEX forráskód látszik, nem a képlet. Sok szócikknél.

Ez a kérdés még nyitott. Ha tudod a választ és a forrást is meg tudod adni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [szerkesztés] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

--94.21.71.4 (vita) 2009. június 4., 15:43 (CEST)[válasz]
Szia. anarhia helyett legyen inkább szabályos AnarchiaDencey vita 2009. június 4., 16:02 (CEST)[válasz]
Észrevételek:
    • A kocsmafal arra való, hogy mindenki új témát nyisson, ha szükséges. Nem véletlenül van több kocsmafal! Az új téma pedig csak egy új szakaszt hoz létre a lapon, tartalomjegyzék bejegyzéssel, nem kell aggódni az áttekinthetetlenség miatt sem. Nem is értem miért szülne anarchiát hogy minden probléma külön szakaszban van, és kereshető még az archívumban is, évekre visszamenőleg. Próbáld meg ugyanezt egy „rendezett” fórumban! :)
    • Ha 13 gigát egy óra alatt le tudsz szedni, akkor valami komoly baja lehet a gépednek, mert az én egymegás netemmel is tizedmásodpercek alatt jön a legnagyobb lap is. Letöltésre nincs lehetőség, a Wikipédia nem egy program, hanem működő rendszer. Ráadásul éppen a lényegét veszítenéd el: például hogyan kérdeznél? Stewe Feedback 2009. június 4., 16:15 (CEST)[válasz]

Mégegy: Ha a torrent kliensed lefoglalja a sávszélességedet, ne csodálkozz a visszafogott sebességen! A "Letöltési korlát" nem felesleges opció! :) Stewe Feedback 2009. június 4., 16:21 (CEST)[válasz]

Hogyan lehet keresni a kocsmafalak archívumában? Mert én még nem bírtam rájönni... (nap szerint persze lehet, de téma szerint?) – Perfectmiss vita 2009. június 4., 16:23 (CEST)[válasz]

Akkor hozzátenném hogy ha kérdezni kellene, akkor utasítanám rá a számítógépemet hogy csatlakozzon az internetre. Az összes szócikk letöltése akkor lenne hasznos, ha megszakad az internetkapcsolat, illetve annak, akinek nincs otthon internetkapcsolata. Amikor nekem nem volt, szívesen letöltöttem volna, aztán havonta letöltöttem volna a frissítést. Amikor volt egy perc is, valószínüleg a szerver volt foglalt, mert nálam csak a böngésző volt elindítva. Több ötletem nincs, legközelebb akkor új témát nyitok a kocsamafalon.

Letölteni nem lehet az adatbázist, talán majd egyszer a magyar Wikimedia Egyesület kiadja az enciklopédiát DVD-n. Ez egy online dolog, ez van :) – Timish levélboksz 2009. június 4., 19:43 (CEST)[válasz]
2008. júniusi dump van csak Wikipedia Static HTML DumpsDencey vita 2009. június 4., 19:55 (CEST)[válasz]

Helyedben sürgősen telepítenék egy jó tűzfalat és vírusirtót, második lépésben kipucoltatnám a gépem egy spyware-irtóval, felszámolnám a mindenféle netes torrenteket, hacker és warez (és elnézést de esetleges adult) site-okat, majd – ha valóban szeretnél közreműködni a wikiben – rendes néven beregelnék a wikipédiára és bátran írnék a műszaki kocsmafalra, ahol – hidd el, én csak tudom, mert én is szoktam ilyesmiket kérdezni – nagyon szívesen válaszolnak minden kérdésedre. De a torrenteket a helyedben én is sürgősen kihagynám. A wikipédia a te gépeden gyakorlatilag semmilyen erőforrást nem foglal le, ha én itt az átlag átviteli sebesség 100-ad részével is képes vagyok üzemelni. :) Üdv, – eLVe kedvesS(z)avak 2009. június 5., 11:29 (CEST)[válasz]

spirometria[szerkesztés]

További információt szeretnénk a kérdezőtől: Mi a kérdés? Beírhatod, ha a szakaszcím mellett a [szerkesztés] feliratra kattintasz. Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!
spirometri , svéd szó.A tüdö kapacitásának a méréséra K.O.L. tüdöbetegség gyanuja esetén.De még az angol wikipédiában is megtaláltam a szót.
--81.233.117.10 (vita) 2009. június 4., 17:30 (CEST)[válasz]

A spirometria magyarul légzésfunkciós vizsgálat, a tüdő lebenyeinek térfogatára, a légutak tágasságára vagy szűkületére lehet belőle következtetni. Nem fájdalmas vizsgálat, de nagyon szokták utálni a betegek. Egy kis csövecskébe kell belefújni nagyon gyorsan, és úgy, hogy szinte teljesen kiürüljön a tüdő. Elsőre általában nem sikerül, de a vizsgálatot végző nővérke rendszerint nem nyugszik bele, addig kell ismételni, amíg valamilyen titokzatos szempont szerint megfelelő nem lesz az eredmény. – Villanueva vita 2009. június 5., 09:30 (CEST)[válasz]

Bendzsó[szerkesztés]

Megválaszolva. Ha további kiegészítést akarsz tenni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Bendzsó
Ki a bendzsó?(meghatározás)
--89.122.169.39 (vita) 2009. június 4., 18:49 (CEST)[válasz]


Lásd itt: Bendzsó Üdv: Szasza Jó szerencsét!2009. június 4., 18:56 (CEST)[válasz]

Benjámin héber eredetű bibliai név. Jelentése: szerencse fia. Becézése: Béni, Bénike, Beni, Benő, Benci, Bencsi, Bendzsi, Bendzsó. – Dencey vita 2009. június 4., 19:06 (CEST)[válasz]

Örökbefogadás[szerkesztés]

Megválaszolva. Ha további kiegészítést akarsz tenni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Honnan tudom meg hogy örökbe fogadtak-e?
--84.0.253.231 (vita) 2009. június 4., 19:53 (CEST)[válasz]

Próbáld meg a Vöröskeresztet vagy valamely anyakönyvi hivatalt - 大 卫 书的投诉 2009. június 4., 22:13 (CEST)[válasz]