Wikipédia-vita:Szerkesztői lap

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Javaslat szigorításra - Andras 94[szerkesztés]

2019 végén - 2020 első negyedéve során egy bizonyos felhasználó kizárólag szerkesztői allapokat készített, szócikk névtérben egyáltalán nem szerkesztett és felszólítás után is folytatta ezt a tevékenységét, amelyen nem változtatott. Hivatkozott arra, hogy saját blogját készíti elő ily módon.

Megítélésem szerint ez a magatartás a jelenlegi allapokhoz kapcsolódó szerkesztői jogokkal való visszaélés. Nem sokban különbözik attól, mintha valaki a saját reklámjait, a reklámtilalom kijátszása céljából, allapokon tenné elérhetővé.

Javaslom, hogy a "Más szerkesztők lapjainak, illetve allapjainak módosítása vagy törlése" alfejezetben kifejezetten tiltsuk meg, hogy egy szerkesztő rendszeresen , huzamosabb időn át úgy gyártson allapokat, hogy azokat meg sem kísérli a szócikk névtérben elhelyezni. Mindezt az allapok tartalmától függetlenül is! A vastagított feltételek konjunktívak lennének, tehát mindkettőnek egyidejűleg fenn kell állnia!

Mit gondoltok erről?--Linkoman vita 2020. március 31., 16:17 (CEST)Válasz

 megjegyzés-- Utólag vettem észre, hogy a Wikipédia:Allap, Wikipédia:Próbalap és a Wikipédia:Hogyan készíts szerkesztői lapot? útmutatók is foglalkoznak a kérdéssel. A javaslatom a szerkesztői lapra, allapra és próbalapra egyaránt vonatkozik.--Linkoman vita 2020. március 31., 16:32 (CEST)Válasz

Egyfelől egyetértek a probléma megoldásának igényével, másfelől viszont ez a kategorikus tiltás teljesen jó szándékú és akceptálható felhasználásokat is megtiltana: egyesek a userboxaikat és wikikitüntetéseiket gyűjtik allapon, mások az általuk írt szócikkeket vagy éppen gyakran használt sablonokat, wikikódrészleteket. Szerintem egyetértünk abban, hogy az ilyet nem kéne tiltani, miközben az általad javasolt megfogalmazás ezeket is kizárná az allapon tárolható tartalmak köréből. Nem láttam a kifogásolt allapokat (az AÜ-n figyeltem a témát, de nem kattintottam a lapok törlése előtt), úgyhogy sajnos nem tudom, hogyan lehetne fogást találni rajtuk. – Tacsipacsi vita 2020. április 2., 00:54 (CEST)Válasz

 ellenzem Apród vita 2020. április 2., 00:57 (CEST)Válasz

Hogyan lehet csak a galériában meglévő képet beszúrni egy új lapra?[szerkesztés]

Kedves szerkesztők/wiki felhasználók!

Segítsetek, hogy hogy lehet egy olyan képet beszúrnom egy „megszületendő” wikilapra, ami csak a telefon képgalériájában van meg.

Kérek mindenkit, hogy csak építő kritikákat írjatok!

Előre is köszönöm! Szabomaakbalint vita 2023. március 20., 16:03 (CET)Válasz