Wikipédia-vita:Ünnepek/Archív2

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

2013. december 1., vasárnap

Adventi koszorú
Adventi koszorú

2014. december 8., hétfő

  • Adventtől Adventig, pontosabban a 2013. december 1-i Advent első vasárnapjától a 2014. november 30-i Advent első vasárnapjáig itt, a maga helyén, az "Ünnepek" rovat vitalapján a teljes liturgiai évkörben erről az ünnepi évkörről egyetlen vita sincs. Már Advent második vasárnapján is túl vagyunk, és itt még mindég el sem kezdődött az érdemi vita. Mielőtt továbblépünk, rögzítsük a tényt. *feridiák vita 2014. december 8., 23:52 (CET)

Szeplőtlen fogantatás ünnepe 2014-ben

  • Az adventi vasárnapok a mozgó ünnepek körébe tartoznak, évről évre más napra esnek. A mai nap, december 8. azonban egy évről évre visszatérő állandó ünnep, mépedig kiemelt fontosságú ünnep, amely ma még néhány percig él a Kezdőlapon, mégpedig két rovatban is. De mire e mondatot befejezem és a végére pontot teszek, már múlttá válik és archiválásra kerül. *feridiák vita 2014. december 9., 00:03 (CET)

Ünnepek az ünepkörben 2014-W50-8
Évfordulók a jubileumi körben V./'4,'9/12-08

A Szent Család: Jézus, Mária és József

  • Az adventi koszorún már a harmadik gyergyát is meggyújtották és az örömvasárnapon nagy örömmel tekintünk előre szakrális ünnepkörünkben a negyedik, sőt, továb az év utolsó vasárnapjára, amely idén december 28. és évről évre a Szent Család Ünnepe.
  • Idén az örömvasárnap azért is fokozottan az, mert egy másik vitalapon, az Aktuális rovat vitalapján, s benne kiemelten Több napos ünnepek, ünnepi időszakok szakaszában fontos találkozához érkeztünk. A mai ünnepnap végén át is megyek vizitációra s az örömöt megosztani. 2014. december 14., 23:47 (CET)