Voorgoed voorbij

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Voorgoed voorbij
Adatok
Év 1956-os Eurovíziós Dalfesztivál
Ország Hollandia Hollandia
Előadó(k) Corry Brokken
Nyelv holland
Dalszerző Jelle de Vries
Szövegíró Jelle de Vries
Karmester Fernando Paggi
Dalszöveg diggiloo.net
Eredmények
Döntő nincs adat
Kronológia
Előző ◄ De volgels van Holland (1956)
Következő Net als toen (1957) ►

A Voorgoed voorbij (magyarul: Örökre vége) egy dal, amely Hollandiát képviselte az 1956-os Eurovíziós Dalfesztiválon. A dalt Corry Brokken adta elő holland nyelven.

A dal az április 24-én tartott holland nemzeti döntőn nyerte el az indulás jogát.[1] Az 1956-os versenyen rendhagyó módon mindegyik ország két dallal vett részt. A másik holland induló Jetty Paerl De vogels van Holland című dala volt.

A dal a francia sanzonok stílusában íródott, melyben az énekesnő egy korábbi szerelméhez énekel, és megkérdezi tőle, hogy a kapcsolatuk miért "több, mint jó".

A május 24-én rendezett döntőben a fellépési sorrendben nyolcadikkánt adták elő, az olasz Franca Raimondi Aprite le finestre című dala után és a svájci Lys Assia Refrain című dala előtt.

Az 1956-os verseny volt az egyetlen, ahol nem tartottak nyílt szavazást, hanem a szavazatok összesítése utána a zsűri elnöke bejelentette, hogy melyik dal végzett az első helyen. Így nem lehet tudni, hogy milyen eredményt ért el a dal a szavazás során, azon kívül, hogy nem nyert.

Külső hivatkozások[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

  1. 1956-os holland nemzeti döntő. natfinals.50webs.com. (Hozzáférés: 2011. június 5.)