Vita:Textilipar

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Kiemelt szócikk csillagA(z) Textilipar egyike a kiemelt szócikkeknek, a Wikipédia legjobbjai közé tartozik.
A közösség szavazta meg kiemeltnek a kiemelt státuszáról szóló szavazáson.
Ha úgy érzed, tudnál javítani rajta, bátran tedd meg.

Mérföldkövek a cikk életútján
Dátum(ok: tól/ig) Esemény Eredmény
Referálás Letelt az egy hónap
Jelölték kiemelt szócikknek Megkapta a kiemelt státuszt

textilanyagok[szerkesztés]

A textilanyagok mindennapi életünk részei: a ruházkodáson kívül otthonunkban a bútorokon, különböző lakástextíliák (függöny, törülköző, konyharuha stb.) formájában, a közlekedési eszközökön (járművek belső kárpitozása, gumiabroncs-betétszövet, ponyvák, vitorlák stb.) és számos ipari és mezőgazdasági területen (építőipar, hálók, zsákok, ékszíj-betétszövet, kompozit-erősítőanyag stb.) találkozunk velük. Talán nem árt, ha a nem szorosan vett szakemberek is olvashatnak róla, hogyan is készülnek ezek a termékek. Ez most egy "bevezető" cikk, a részletek ezután következnek. Van olyan, ami már el is készült, mint pl. a kötőgépekről szóló, amely abban a megtiszteltetésben részesült mintegy másfél éve, hogy kiemelt szócikk lehetett. – Elkágyé vita 2008. január 7., 13:15 (CET)

ismeretlen fogalmak magyarázata?[szerkesztés]

  • A cikk tele van nem ismert fogalmakkal, amikre nem mutat link, és itt sincsenek kifejtve. Lesz-e ezekből is cikk? Példaként: guzsaly, gyalogorsó, rokka (és a köv. idézet)
  • Az ókori kultúrákban is ismert volt már a bolyhozás és nyírás, sőt a perzselés is, mint a kelmék kikészítő műveletei, valamint a gyapjú kallózása
  • A csipkekészítés rész túl rövid, a lényeg nem derül ki belőle: hogyan készül? misibacsi vita 2008. január 8., 12:21 (CET)


Kedves Misibácsi, köszönöm az észrevételeidet. Mint az indokolásban is írtam, ez egy bevezető cikk, szándékomban áll az egyes "ismeretlen" fogalmakat külön cikkekben feldolgozni. De ez nem megy egyik napról a másikra. – Elkágyé vita 2008. január 9., 19:55 (CET)

Nem gond, idő van rá, csak ebben az esetben, ha ezekről a fogalmakról külön cikk lesz, itt linkesíteni kell őket, vagyis, valahogy így nézzenek ki a cikkben: guzsaly, gyalogorsó, rokka, bolyhozás, nyírás, perzselés. misibacsi vita 2008. január 9., 22:13 (CET)

Kedves Misibácsi, látod: dolgozom. Nézd meg a Fonás szócikket, ott megtalálod a magyarázatot és egyben itt megjelöltem a megfelelő szavaknál a hivatkozást is.– Elkágyé vita 2008. január 27., 08:40 (CET)

Referálás eredménye[szerkesztés]

Wikipédia:Referálás/Textilipar

A kiemeltszavazás eredménye[szerkesztés]

Itt: → Wikipédia:Javaslatok kiemelt szócikkekre/Textilipar. Flag of Serbia and Montenegro (1992–2006).svg Szajci reci 2008. február 19., 06:28 (CET)