Vita:Sinkanszen 700-as sorozat

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
P transport-lightblue.png Ez a szócikk témája miatt a Vasútműhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Besorolatlan Ezt a szócikket még nem sorolták be a kidolgozottsági skálán.
Nem értékelt Ezt a szócikket még nem értékelték a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: ismeretlen
Vasúttal kapcsolatos szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Gyorsulás[szerkesztés]

A gyorsulás mértékegysége mióta km/h/s? :) Tessék átírni m/s2-re! – Opa Wiki notes.png vitalap 2007. november 17., 02:16 (CET)

ha már négyzet, akkor ne sup 2 sup, hanem & sup 2 ; (egybe), az így fog kinézni: ² és elegánsabb :) – Alensha Ankh.svg üzi 2007. november 17., 02:35 (CET)

Az már biztos, hogy a km/h/s nem megfelelő mértékegység, viszont még az a leginformatívabb egy kívülállónak. Ezért én továbbvinném a javaslatot azzal, hogy a gyorsulás és a lassulás (negatív gyorsulás!) m/s²-ben legyen megadva, de szerepeljen utána szövegesen(!) a km/h/s érték, valahogy így: „gyorsulása 0,55… m/s² (azaz egyetlen másodperc alatt két kilométer per órával nő a sebessége)”. --HoremWebHoremWeb ḏd md.w jn: szavak mondásaszavak mondása 2009. december 18., 23:03 (CET)

Összevonási javaslat[szerkesztés]

Mivel a legtöbb Sinkanszen-sorozat szócikke szubcsonk vagy csonk szintű, javaslom azok összevonását a Sinkanszen cikkel. Ez viszont véleményem szerint már megüti azt a szintet, hogy több legyen a csonknál, így kevésbé vagyok biztos abban, hogy érdemes vagy célszerű összevonni a többivel. Tartalmilag nem, szerkezetileg igen. Még jobb lenne, ha a többi sorozatról is bővebb információt lehetne szerezni, és az egyes sorozatok megmaradhatnának tényleges, önálló cikként. --HoremWebHoremWeb ḏd md.w jn: szavak mondásaszavak mondása 2009. december 18., 22:56 (CET)

Legközelebb talán ki kellene kérni a téma szerkesztőit is, nem csak összevonogatni! – B.Zsolt vita 2009. december 19., 16:34 (CET)