Vita:Queen/Archív02

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Istvánka 15 évvel ezelőtt a(z) Referálás eredménye témában

1968-1970[szerkesztés]

Még így is elég sok a hiba benne, jól lenne ha ezt már nem *cenzúra* el az illető, aki tegnap 1 órányi munkát tett tönkre! Aki a szöveget írta, látszik, hogy fogalma sincs a Smile-időkről, hanem innen onnan foszlányokból "dolgozott"!

Bocsáss meg, azért töröltem ki azt, amit írtál, mert teljesen felesleges ennyire részletezni a Smile-os időket, már így is szó érte a ház elejét, hogy nagyon hosszú a történet. Legközelebb ha viszont írsz bele, akkor légy szíves figyelj oda a helyesírásra, és a fogalmazásra, OK?
Szóval nem rosszindulatból tettem, de tényleg nem kell ennyire részletezni. Pupika Vita 2007. május 10., 12:06 (CEST)Válasz


Képek, tagok[szerkesztés]

Szerintem túl kevés a kép a cikkben a hosszúságához és ahhoz képest, hogy kiemelt szócikk. Valamint ugyanaz a kép az 1984-es koncertről kétszer is szerepel. Az a Queen+PR-kislemezborító pedig hogy kerül oda a Grammy-díj jelölések mellé? És még valami: A tagoknál szerintem valamilyen szinten felesleges a tagok-korábbi tagok felosztás, hiszen a Queen együttes már rég megszűnt létezni, és attól eltekintve, hogy Taylor és May él és virul és ezen kívül zenélnek is, már nem Queen-tagok... Csak(?) Q+PR-tagok. – Mgery vita 2008. április 2., 18:40 (CEST)Válasz

Szerintem nem véletlenül Q+PR az új formáció neve, és nem BM, RT+PR. A kiemelt cikk státusz és a képek pedig semmilyen viszonyban nem állnak. Úgy válogattam a meglévő szabad, commonsos képek közül, hogy a szövegek mellé időrendben odaillő kerüljön. Mivel nincsenek szabad képek a korai 70-es évekből, így a cikk elejére nem jutott anyag. Pupika Vita 2008. április 2., 21:15 (CEST)Válasz

Ez nem biztos, hogy kell bele[szerkesztés]

De, kell bele, meglátásom szerint. Lényeges infókat tartalmaz, más oldalról tárja fel a tényeket. Diabypaláver 2008. április 17., 21:58 (CEST)Válasz

Hatásuk a populáris kultúrára[szerkesztés]

A Queen zenéjének jelenléte a populáris kultúrában megkérdőjelezhetetlen, ami részben a „fogyasztható” dallamoknak, részben a sokrétű értékek kifejezésnek köszönhető. Legismertebb dalaik közé tartozik a We Are the Champions, ami a világ nagyrészén nemhivatalos győzelmi himnuszként szolgál, a We Will Rock You, amely rockinduló lett, a The Show Must Go On, amely a legnépszerűbb lírai daluk, temetésekkor gyakran választják kísérőzenének[1] és az I Want to Break Free, amely a szabadságvágy kifejezése, például Dél-Amerikában a nemzeti ellenállás himnusza lett.

Kifejezetten filmekhez írt dalaikon kívül (a Flash Gordon album, az A Kind of Magic album egyes dalai) számos dalukat használták fel különböző filmekben. A teljesség igénye nélkül: a One Vision a Vasmadarak, You're My Best Friend a Szakíts, ha bírsz, a Somebody to Love az Ella Enchanted, a We Will Rock You a Lovagregény, az Under Pressure az Édesek és mostohák, a The Show Must Go On a Moulin Rouge, a Bohemian Rhapsody a Wayne világa és egy Bohemian Rhapsody paródia a Haláli fegyver című filmben hangzott el.[2] A Jóbarátok című vígjátéksorozat egy részében Ross a We Will Rock You átköltött változatát mondta fel az üzenetrögzítőjére (We will, we will, call you back).

Hasonló gyakorisággal hallhatók dalaik egyes reklámok alatt, mint például többek közt a Ballantines whisky (Innuendo) a Pepsi Cola (a We Will Rock You, Britney Spears, Pink és Beyoncé feldolgozásában[3]), Coca Cola C2 üdítőital (az I Want to Break Free jócskán átdolgozva[4]) az Aiwa hangrendszer (Another One Bites the Dust) [5], a Renault Megane (One Vision) [6], és a Mountain Dew üdítőital (Bohemian Rhapsody paródia [7]) reklámai alatt. Ezek az átdolgozások nem mindig nyerték el a rajongók tetszését, a Pepsi reklámot még John Deacon is elítélte, ennek ellenére bizonyítják az együttes dalainak jelenlétét a modern populáris kultúrában.

Népszerűségüket bizonyítja az a 2005-ös megállapítás, mely szerint minden előadónál többet töltöttek el az angol slágerlistákon. A Guinness Rekordok Könyve szerint az eddig csúcstartó Beatlest (1293 hét) is megelőzték (1322 héttel)[8]. A Greatest Hits lemezük csak Angliában 5,4 millió példányban fogyott, megelőzve a Beatles Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band-jét is a legkelendőbb angliai album lett. A Greatest Hits II lemez a hetedik lett 3,6 millió eladott példánnyal[9].

Lásd még: Queen-videoklipek

Az alábbi megbeszélést/szavazást/vitát lezártuk. Kérjük, ne módosítsd!
A további hozzászólásokat a témának megfelelő fórumra vagy vitalapra írhatod. Ezt a szakaszt többet ne szerkeszd!


  1. Transindex
  2. Források az Internetes Filmadatbázisból
  3. Film a Youtube-on
  4. Film a Youtube-on
  5. Film a Youtube-on
  6. Film a Youtube-on
  7. Film a Youtube-on
  8. A Queen lekörözte a Beatlest
  9. Queen head all-time sales chart