Vita:Kuthy Patrícia

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Erre a szócikkre érvényes a Wikipédia:Élő személyek életrajza irányelv. Ebben a legfontosabb, hogy a kortársakra vonatkozó megállapításokat a szerkesztők várakozási idő nélkül távolítják el a cikkből, a vitalapról és a felhasználói lapokról is, amennyiben azokhoz nincsenek megadva a cikk témakörében elfogadható, megbízható források.

(Ezt a sablont valamennyi életrajzi cikk vitalapján elhelyezzük, ha a cikk élő személyről szól. A szerkesztők tájékoztatására szolgál, és önmagában nem jelez hiányt.)

Lásd még a Wikipédia:Ellenőrizhetőség és a Wikipédia:Tüntesd fel forrásaidat! irányelveket.

Az egyes források alkalmazhatóságának szerkesztőségi fóruma: Wikipédia:Kocsmafal (források).

Forma sablon indoklás[szerkesztés]

Szia @Betomi23:!

A több mint egy hónapja készített szócikkedet ellenőriztem, néhány kiegészítés végrehajtása után nyilvánossá tettem. Ki kellett azonban tennem a "forma" sablont mivel a szereplistát egységesíteni kellene. A magyar szerzőknél ritkán használjuk csak a vezetéknevet. Tasnádi név például a színházi világban többszörösen jelen van. A külföldi szerzőknél más a helyzet. Ott általában evidens szokott lenni a vezetéknév. Pl: Csehov, Gorkij, Miller... Jó lenne, ha tudnál időt szakítani wikipédiában szócikkel rendelkező személyek linkesítésében. Pl: Molnár Ferenc. Tulajdonképpen a wikipédiának az egyik legnagyobb előnye, hogy további ismeretbővítésre csak egy kattintásra van szükség.

További jó szerkesztést és jó hétvégét kívánok!

Ui: Ma több szócikkedet is jóvá tudtam hagyni. Fauvirt szerkesztőtárs pedig fantasztikus anyaggal bővítette a nyíregyházi színház szócikkét.

A sablont eltávolítottam az összefoglalóban tett megjegyzés alapján. Kispados, üdvös lenne ha a szócikkek vitalapjára csak az adott szócikkel kapcsolatos információkat/kifogásokat írnál, és a szerkesztőinek szánt témákat a szerkesztők vitalapján ejtenéd meg. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2017. augusztus 26., 12:48 (CEST)

Kösz, vettem! Kezdő vagyok a járőrözésben. Figyelembe fogom venni az instrukciókat! – Kispados vita 2017. augusztus 26., 13:15 (CEST)