Vita:Korlátolt felelősségű társaság a magyar jogban

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Regasterios 11 évvel ezelőtt a(z) Cikkcím témában
Kivágtam egy szöveget, amely nem a kft-re, hanem az rt-re vonatkozik: "A részvények határozzák meg, hogy a részvényes milyen arányban részesül a társaság által termelt profitból. Például az a részvényes, aki a társaság részvényeinek 20%-át birtokolja, 20%-ra jogosult a társaság nyereségéből."--Linkoman 2006. augusztus 26., 15:04 (CEST)Válasz

csak egy észrevétel, lehet nem is helyes: kicsit félreveztőnek találom, hogy a szócikk az angol PLC szócikkhez kapcsolódik. a Kft szerintem inkább az angol Ltd-nek (private limited company) felel meg, míg a PLC (public limited company) inkább a magyarországi Nyrt-nek.

bocs, az előző schimtzi voltam schimtzi 2006. október 10., 11:56 (CEST)Schimtzi

Vigyázat... ez kezd elég out-of-date lenni, mostanában egy csomó változás és egyszerűsítés zajlott le / fog lezajlani, tehát indokolt felülvizsgálni, szerkeszteni a cikket. Énmagam nem vagyok szakértő (ügyvéd) tehát inkább nem nyúlok bele, félve hogy nem elég pontosan javítom ki.

interwiki linkek[szerkesztés]

Sziasztok,
Nem értem, hogy a német interwiki linkben miért a public limited company van megadva, amikor a Kft. pont, hogy nem az. A korlátolt felelősségű társaság a német Gesellschaft mit beschränkter Haftung tükörfordítása. Ez nem meglepő, hiszen az egész magyar gazdasági jog alapja a német gazdasági jog, és NEM AZ ANGOLSZÁSZ. Ugyanakkor itt tenném hozzá, hogy a PLC az tényleg az NyRT megfelelője (körülbelül, de nincs 100%-os fedés). Angolul a Kft. az Ltd, portugálul Ltda, hollandul BV, spanyolul S.L., olaszul SrL. Kéretik így hivatkozni az esetleges fordításoknál!! :)
George horvath83 vita 2008. január 21., 20:46 (CET)Válasz

Cikkcím[szerkesztés]

Szerintem az iw-k miatt jobb volna címnek a Korlátolt felelősségű társaság, az országspecifikusságot pedig valóban lehetne jelezni a {{Országspecifikus/hu}}(?) sablonnal. --Regasterios vita 2012. szeptember 7., 09:58 (CEST)Válasz