Vita:Kiss Tamás (építész)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Erre a szócikkre érvényes a Wikipédia:Élő személyek életrajza irányelv. Ebben a legfontosabb, hogy a kortársakra vonatkozó megállapításokat a szerkesztők várakozási idő nélkül távolítják el a cikkből, a vitalapról és a felhasználói lapokról is, amennyiben azokhoz nincsenek megadva a cikk témakörében elfogadható, megbízható források.

(Ezt a sablont valamennyi életrajzi cikk vitalapján elhelyezzük, ha a cikk élő személyről szól. A szerkesztők tájékoztatására szolgál, és önmagában nem jelez hiányt.)

Lásd még a Wikipédia:Ellenőrizhetőség és a Wikipédia:Tüntesd fel forrásaidat! irányelveket.

Az egyes források alkalmazhatóságának szerkesztőségi fóruma: Wikipédia:Kocsmafal (források).

Ha már így, akkor legyen pontos ....Kit36a vita 2010. szeptember 2., 21:53 (CEST)


  • Felesleges részek (a BMGTE aranydiploma-értékelésének szövege) kivétele:

1974 és 1977 között Zala Megye Főépítésze, majd 1982-91 között Veszprém Város építési osztályvezető-főépítésze. Közben, 1969-74 közt a ZALATERV [1], illetve 1979-82. közt a HAJDÚTERV [2] városépítési szakági főmérnökeként számos épület- és településtervet készített, szervezett. 1993 és 1996 között a Belügyminisztériumban miniszteri főtanácsos. Az ÉVM megbízására elkészítette Püspökladány kísérleti településtervét, és a BM megbízta a Telinfo-ver.1.0. településtervezési szoftver kidolgozásával. Részt vett fejlesztési bizottságokban, minisztériumi képviseletet látott el a az OMFB [3] Térinformatikai Nemzeti Programban, az ENSZ-HABITAT nemzetközi szervezetben, az EUROSTAT-KSH-BME műholdas területérzékelési projectben. Szakmai munkáját több ízben ismerték el neves díjakkal, kitüntetésekkel. Oktatott Építőipari Gimnáziumban, és meghívásokra előadott (vagy tantervet, jegyzetet készített) több hazai és külföldi felsőoktatási intézmény karain, szabadegyetemeken. Munkásságát műemlékvédelmi és régészeti feladatok, térinformatikai, urbanisztikai kutatások és publikációk is színesítik. Időszakonként több hazai és nemzetközi szervezet (ÉTE, MUT, MÉSZ, ISG, INTA-AIVN, ICOMOS, MTESZ) rendes, vagy vezetőségi tagja, jelenleg is MÉK tag. 1996 óta nyugdíjas, a családi szervezésű Telinfo-Systems településtervező munkacsoportot vezeti, gyakorló igazságügyi szakértő.
„Te vagy a megfelelő ember,

rossz időben, rossz helyen

Ülj le, az időnk tenger és meséld el nekem

Merre jártál, merre kerestél,

jó, hogy itt vagy,

kicsit elkéstél.”

(Stereomilk: Megfelelő ember)


(Mihálykótól loptam, eredetileg a 80. születésnapomra)

  1. Zala megyei Tervező Vállalat
  2. Hajdú Megyei Tervező Vállalat
  3. Országos Műszaki Fejlesztési Bizottság