Vita:Csányi Sándor (bankár)

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Grin 3 évvel ezelőtt a(z) Lektorálandó, mert.. témában
Ez egy életrajzi szócikk.
Besorolatlan Ezt a szócikket még nem sorolták be a kidolgozottsági skálán.
Nem értékelt Ezt a szócikket még nem értékelték a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: ismeretlen
Életrajzi szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Erre a szócikkre érvényes a Wikipédia:Élő személyek életrajza irányelv. Ebben a legfontosabb, hogy a kortársakra vonatkozó megállapításokat a szerkesztők várakozási idő nélkül távolítják el a cikkből, a vitalapról és a felhasználói lapokról is, amennyiben azokhoz nincsenek megadva a cikk témakörében elfogadható, megbízható források.

(Ezt a sablont valamennyi életrajzi cikk vitalapján elhelyezzük, ha a cikk élő személyről szól. A szerkesztők tájékoztatására szolgál, és önmagában nem jelez hiányt.)

Lásd még a Wikipédia:Ellenőrizhetőség és a Wikipédia:Tüntesd fel forrásaidat! irányelveket.

Az egyes források alkalmazhatóságának szerkesztőségi fóruma: Wikipédia:Kocsmafal (források).

Megjegyzés[szerkesztés]

Szerintem ebből a cikkből az jön le, hogy ügyes okos, nagyon jó üzletember. Ha már megcsináltátok a cikkét, jó lenne, hogyha a teljes kép kedvéért benne lenne az OTP-s konszolidáció, a Mizó meg a többi tönkremenetele, lehallgatási botrány ... .Legyünk objektívek. AZ EN CIMEM imyman@yahoo.com tel;0742 341 444

Csányi Alapítvány[szerkesztés]

A cikkhez szorosan nem tartozó szöveg a cikkből:

  • Csányi Sándor 2005-ben létrehozta a Csányi Alapítványt, amelynek legfőbb tevékenysége a tehetséggondozás (Forrás: Csányi Alapítvány)

Az Alapítvány országosan elismert szakemberekkel együttműködve olyan tehetséges, de valamilyen oknál fogva hátrányos helyzetű gyermekeket segít, akik így lehetőséget kapnak tehetségük kibontakoztatására. Az Életút Tehetséggondozó Programban minden egyes gyermek számára - képességeik mellett a hátrányaikat is figyelembe véve - egyéni fejlesztési terv készül. A gyermekek tanórán kívüli tevékenységét az egyéni fejlesztési tervvel összhangban a szülőkkel és a tanáraikkal egyeztetve egy-egy jól felkészült mentor felügyeli és szervezi. A mentorok szerepét elkötelezett és szakmailag felkészült pedagógusok töltik be, akik együttműködnek a helyi családsegítőkkel, nevelési tanácsadókkal. A mentorok többsége az ELTE tehetség és fejlesztése szakirányú képzésen végzett, hivatalosan is tehetségfejlesztő pedagógus.

Hogyan segít az Alapítvány?

Az Alapítvány az Életút Programjában részt vevő gyerekeknek csoportos és egyéni fejlesztő foglalkozásokat, tréningeket, táborokat, kirándulásokat, utazásokat biztosít; a közösségi házakba való bejárások minden költségét vállalja. Egyéni elbírálás alapján az Alapítvány hozzájárul a gyermekek étkezési és kollégiumi ellátásának költségeihez. Kifizeti a tanulók tehetséggondozásával kapcsolatos versenyek nevezési díjait, hozzájárul a versenyekre, szaktáborokba történő felkészítés és utazás költségeihez. Segítséget nyújt az egyéni kutatómunkák, projekttervek megvalósulásához. Középiskolás kortól kezdve a tanulmányi eredménytől függően ösztöndíjat biztosít a tanulók számára.

Az Alapítványnak kiemelten fontos célja, hogy a beválogatott tanulókat ne a családjukból kiragadva támogassa. A mentorok minden régióban sok olyan nyitott programot szerveznek, ahol a tanulók testvérei, családtagjai is részt vehetnek. A mentorok egyik feladata, hogy az egyedi szociális segítséget is megszervezzék. Az Alapítvány minden évben – lehetőségeihez mérten – több alkalommal szociális támogatásban részesíti a családokat.

Az Alapítvány egy-egy gyermek esetében nem átmenetileg, néhány évre biztosítja a felsorolt tehetséggondozó, fejlesztő foglalkozásokhoz és szociális segítséghez való hozzájutás lehetőségét, hanem hosszútávra tervez. Életút Programjában az esélyegyenlőséget egyedülálló módón biztosítja, az életút program keretében akár 14 éven keresztül is egy-egy gyermek mellett áll, fogja a kezét, hogy „a tehetséges, de hátrányos helyzetű gyermekek ne kallódjanak el Magyarországon.”

Közösségi Házak A tehetséggondozás központja minden térségben a Közösségi Ház. Itt lehetőség nyílik szabadidős tevékenységekre, klubfoglalkozásokra, rendezvényekre és szülői találkozókra, de ez a helyszíne a csoportos fejlesztő foglalkozásoknak is. A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács 2008-ben a Csányi Alapítvány mindegyik Közösségi Házát Tehetségponttá nyilvánította, így a Kaposvárott, Jászberényben, Nagybajomban és Pécsett működő Közösségi Házak az elsők között váltak tehetségpontokká. 2009 végére felépült az Alapítvány első saját tulajdonú Közösségi Háza, a nagybajomi, amit 2010 elején vettek birtokba a gyerekek.

A kuratórium A tehetséggondozó programra az Alapítvány a támogatásokkal növelt alapítói vagyon mindenkori hozamát fordítja. Ezért a kuratórium – Charody,John, Csányi Attila, Csányi Erika (elnök), Csányi Péter, dr. Gödény Mária, Pataki Ágnes, dr. Radoszáv Miklós, Sztevanovity Zorán, - évente meghatározza az indítható tehetséggondozó csoportok számát és nagyságát, valamint a kiválasztásban érintett térséget, iskolákat és korosztályokat.

Kiejtett klubok[szerkesztés]

Öt csapat nem kapott első fokon NB I-es licencet! Nem lesz Ligakupa Forrás ha valakinek van kedve szerkeszteni a cikket.Carlos71 vita 2015. május 31., 13:19 (CEST)Válasz

Lektorálandó, mert..[szerkesztés]

A "Befektetései" alfejezet néhol bulvárszínvonalú. "És más vállalatok" - írja könnyedén. Melyek ezek konkrétan? Ez kellene egy lexikonba és nem az olyan motyogás, hogy vajon visszavonul-e vagy mégsem vonul vissza az egészségi állapota miatt vagy csak arra hivatkozva, vagy talán mégis igen stb.

Aki erről komolyan akar írni, annak a figyelmébe ajánlom pl. a Forbes magazin magyar kiadását.--Linkoman vita 2016. augusztus 19., 15:48 (CEST)Válasz

Megint került bele egy nagyobb adag infó, egy része annak is kissé… maga felé hajló kézzel készült. – grin 2021. március 31., 16:37 (CEST)Válasz