Vita:Afrika

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Terrestrial globe.svg Ez a szócikk témája miatt a Földrajzműhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Teljes Ez a szócikk teljes besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Nélkülözhetetlen Ez a szócikk nélkülözhetetlen besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Lahm12 (vita), értékelés dátuma: 2016. március 2.
Boekenwurm.JPG A Wikipédia:Tudakozó archívuma tartalmaz egy vagy több, e szócikk témájába vágó kérdést és választ. Kattints ide, ha meg szeretnéd tekinteni azokat a lapokat, ahol ilyen kérdés található.

Hű, most látom, hogy pl. az Európa térképén ott vannak az óceánok is. Szereintetek kellenek ide is? (Grafikailag mindenképpen jót tenne). --julosz 2004. november 8., 11:49 (CET)

We want it all,
We want it all,
We want it all,
'n we want it now!
Gubb 2004. november 8., 12:02 (CET)

Azaz minden kell, ami nem, azt pedig ráérünk törölni majd akkor, ha esetleg már nem kell. A Wikipédia nem könyv, hanem hipertextmédia, ami azt jelenti, hogy kellenek a KÉPEK, KÉPEK, KÉPEK (meg a hangok is, csak nincs jogtiszta technológiánk (?)).

Dehogy nincs → vorbis! --grin 2004. november 8., 21:06 (CET)
Azannya! Úgy látom, előállítható a dBPowerAmp-izével, amit én is rendszeresen használok. Nahát, ez jó hír. De gondolom, jogtiszta hangforráshoz elég nehéz hozzájutni. Rádióról sem lehet fölvenni, egyetemi előadások felvétele is tilos ... ??! A SZELLEMI MAGÁNTULAJDON TÖRVÉNYESÍTETT RABLÁS ÉS GONDOLATRENDŐRKÖDÉS. Gubb 2004. november 8., 21:31 (CET)

Egyrészt egyetértek, másrészt hangforrás akad, csak épp ugyanúgy, mint bármi mással: neked kell fölvenni. felveheted a madarak csicsergését, mondhatsz verset, vagy épp az együttesed zenéjét veheted fel (habár ebbe bizonyosan már bele akar kötni az artisjus, aki a munka nélküli gazdagodás iskolapéldája: nem csak hogy lenyúlnak pénzt olyan után, amin a szerző egy vasat se keres, de ráadásul azt mondják, hogy a te érdekedben teszik)... És persze ott van számos lejárt jogú zene, amit szabadon használhatsz, csak elég régi legyen az előadás.

Amúgy az ogg otthoni használatra (saját cd-k diskre mentése, hiszen normális ember nem cserélget több száz CD-t) is jobb, mint az mp3, hiszen kisebbre tömörít és jobb minőségű... --grin 2004. november 10., 21:13 (CET)

Én az ogg-t egy oggenc.exe-vel állítom elő. Van hozzá egy bat fájlom:
for %%f in (*.wav) do oggenc -q 4,99 %%f
Ezzel a könyvtárban lévő összes wav átkonvertálható ogg-á. --julosz 2004. november 9., 09:13 (CET)


"a Szaharában és Dél-Afrikában több helyen találtak Homo sapiens maradványokat is." -írja a cikk.

Önmagában nem nagy cucc Homo sapiens - maradványokat találni Afrikában, sőt... A mondat így badar, de nem tudom, mit akart mondani a szerzője. Patt??--Godson 2006. május 19., 16:46 (CEST)

A szegedi Radnóti Miklós Gimnázium 7.M osztálya vagyunk, szerintünk Afrika a 3. legnagyobb kontinens (1. Ázsia, 2. Amerika, 3. Afrika). Ezt a hozzászólást Csirik András javaslatára tettük.

Amerika 2 kontinens: Dél-Amerika és Észak-Amerika. Külön-külön kisebbek Afrikánál. -nagytibi üzen, ? 2006. szeptember 20., 09:27 (CEST)
Találkoztam olyan adattal, ahol egy földrajzi egységnek vették. És Közép-Amerika hova tartozik?:) Lily15 üzenet 2006. szeptember 20., 09:35 (CEST)

Kontinensek száma[szerkesztés]

Önhivatkozzunk! Kontinens szócikkünk szerint:

2004. szeptember 3., 13:05 változat:

"A Föld szárazföldjeit hat kontinensre osztjuk: Európa, Ázsia és Afrika az óvilág, Amerika, Ausztrália és Óceánia valamint Antarktisz az újvilág."

2006. február 6., 23:11 változat:

"A Föld szárazföldjeit általában hét kontinensre osztjuk: Európa, Ázsia és Afrika az óvilág, Észak-Amerika, Dél-Amerika, Ausztrália és Óceánia az újvilág valamint az Antarktisz."

A hangyányi finomítás összefoglalása: (hét kontinens, ez az elfogadottabb)

Aztán egy derűs kétfős wikikonzílium során rögzíttettük a világ békés újrafelosztását.--Godson fóruma 2006. szeptember 20., 11:39 (CEST)

Régiók[szerkesztés]

A Régiók fejezetben a rajz nem felel meg a szövegnek. Pl. a szövegben Angola Dél-Afrikában van, a rajzon pedig Közép-Afrikában.– Kifo vita 2008. március 2., 14:47 (CET)

sivatag[szerkesztés]

"...ugyanakkor a Szahara sivatagos területe 90-szer nagyobb hazánkénál." - Hazánknak van sivatagos területe, ami kilencvened része a Szaharának??