Venom (film, 2018)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Venom
(Venom)
2018-as amerikai film

250px
Rendező Ruben Fleischer
Producer
  • Avi Arad
  • Amy Pascal
  • Matt Tolmach
AlapműPlanet of the Symbiotes
Műfaj szuperhősfilm, horrorfilm
Forgatókönyvíró
  • Scott Rosenberg
  • Jeff Pinkner
  • Kelly Marcel
Főszerepben Tom Hardy
Zene Ludwig Göransson
Operatőr Matthew Libatique
Gyártás
Gyártó Sony Pictures Entertainment, Columbia Pictures, Marvel Entertainment, Pascal Pictures
Ország Amerikai Egyesült Államok
Nyelv angol
Költségvetés 140 000 000 amerikai dollár
Forgalmazás
Forgalmazó Sony Pictures Releasing
Bemutató
KorhatárHUN Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott.
További információk

A Venom egy 2018. október 4-én bemutatásra kerülő szuperhős/horrorfilm, amit Ruben Fleischer rendezett, a főszereplő Tom Hardy Eddie Brock/Venom szerepében. A film Pókember ősellenségéről szól.

A Venom a második olyan produkció lesz, amelyben a nagyvásznon láthatjuk majd a karaktert, miután a 2007-es Pókember 3-ban már feltûnt.

A Hardy mellett Michelle Williams, Woody Harrelson, Jenny Slate, Riz Ahmed és Michelle Lee alkotta szereplõgárdával közelgõ Venom októbertõl lesz látható a mozikban.

Cselekmény[szerkesztés]

Az űrből jön, és csak akkor létezik, ha egy másik lényen élősködhet. Gazdateste Eddie Brock, de ő maga hidegfejű szadista, aki a világ létét fenyegeti, ám néha mégis kiáll az ártatlanokért. Pókember egyik különleges erejű, veszélyes és kiismerhetetlen ellenfele maga sem tudja, hogy a fény vagy a sötétség oldalán áll-e: különleges betegsége (mely egyben az emberek fölé emeli) néha a jók, néha a gonoszak közé sodorja. Abban az egész Univerzumot megrázó csatában, amely most vár rá, a jóságára és a gonoszságára is szüksége van.

Eddie Brock riporterként dolgozik San Francisco-ban. Információkat akar gyűjteni az Élet alapítványról (Eredeti nevén: Life Foundation) ahol embereken kísérleteznek a szimbiótákkal, ami szerint Carlton Drake azt hiszi, hogy az ember és a szimbióta új faj.

Előkészületek[szerkesztés]

A film ötlete már nagyon régóta tervben volt. Amióta a Pókember 3.-ban felbukkant Venom Topher Grace főszereplésével, azóta akartak egy önálló Venom filmet is. Pókember is feltűnt volna akkor benne, de az ellenség Carnage lett volna, és nem Topher Grace főszereplésével. A film a Pókember 3 után játszódott volna. Miután rebootolták a Pókember filmeket, az ötleteket elvetették. 2017-ben bejelentették a dátumot 2018. október 5-re.