Váratlan (Hősök-epizód)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(Váratlan (Hősök epizód) szócikkből átirányítva)
Váratlan
Hősök
1. évad, 16. epizód
Eredeti cím Unexpected
Vendégszereplő Zachary Quinto
James Kyson Lee
Ashley Crow
Matthew John Armstrong
Bill Fagerbakke
Lisa Lackey
Jimmy Jean-Louis
Rusty Schwimmer
Stana Katic
Christina Haag
Stan Lee
Missi Pyle
Christopher Eccleston
Író Jeph Loeb
Rendező Greg Beeman
Gyártási szám 116
Első sugárzás 2007. február 19. Flag of the United States.svg
2007. június 13. Flag of Hungary.svg
Kronológia
Előző Menekülj!
Következő A társaság embere

A Váratlan a Hősök című amerikai televíziós sorozat tizenhatodik epizódja.

Cselekmény[szerkesztés]

Dialog-stop-hand.svg Alább a cselekmény részletei következnek!

Egy nő megkeresi Ted-et, aki anélkül küld neki üzenet a számítógépen, hogy lenne internetkapcsolata. A nő arra kéri, hogy robbantsa fel a várost. Sandra nem emlékszik semmire, nem ismeri meg Claire-t, aztán amikor Claire felmegy Lyle-ért, és visszamennek, akkor Sandra felismeri őket, és nem érti, miről beszélnek. Bennet ad egy pisztolyt Isaac-nek, arra az esetre, ha Peter feltűnne. Tudják, hogy Peter láthatatlan. Matt otthon rejtegeti a gyémántokat, de a gyémántok között lévő gyűrűt Janice megtalálja. Janice elmondja Matt-nek, hogy kereste egy Mohinder nevű genetikus, és tud Matt képességéről. A láthatatlan ember továbbra is tanítja Petert, hogyan használja a képességeit, mégpedig úgy, hogy rákényszeríti a használatukra. Isaac hazudik Simone-nak, hogy szerinte Peter elhagyta a várost, de Simone tudja, hogy hazudik. Claire győzködi Sandrát, hogy az emlékezetkimaradásainak nem biztos, hogy valami, hanem lehet, hogy valaki az oka, pontosabban az apja. Nem tudja végigmondani a mondandóját, mert Sandra elájul a konyhában. Bennet és a Haiti rálőnek a láthatatlan férfire. Peterre már nem tudnak, mert ő megállítja az időt. Lelöki a láthatatlan férfit a Deveaux-épület tetejéről, majd utána ugrik és elrepül vele. Janice rájön, hogy a gyűrű lopott, így Matt kénytelen elmondani neki. Éppen el akarja vinni a cuccokat a rendőrségre, de csörög a telefon. Azonnal elmegy. Simone nyilvánosságra akarja hozni, hogy mire képesek a körülötte lévő emberek, Nathan viszont ellenkezik. Sandrát beviszik a kórházba. Claire elmondja az orvosának az igazat, ismer egy embert, aki képes elfelejtetni dolgokat. Az orvos kimegy, és nem hisz neki. Matt elmegy Ted-hez, aki elmondja, hogy rájött, mi az a jel a nyakukon. Megfigyelik őket, Mr. Bennet. Ráveszi Matt-et, hogy menjenek el és állítsák meg. Bennet megérkezik a kórházba, és tud Claire elméletéről, amit a doktornőnek mondott. Bennet próbálja elhitetni vele még mindig, hogy ez nem lehetséges, de Claire elmondja neki, hogy tud mindenről, az memóriáját nem törölte a Haiti. Nagyon veszekednek, de Bennet csak a családját próbálja védelmezni. Másnap Benneték hazaviszik Sandrát, ám Matt és Ted már otthon várnak rájuk. Peter megjelenik Isaac-nél. Veszekedni kezdenek, majd Peter láthatatlanná válik, Isaac pedig a fegyverrel hadonászik, míg hall egy hangot és megpróbál Peterre lőni, de épp az érkező Simone-t találja el, aki meghal.

Mohinder és Sylar továbbra is keresik a különleges képességű embereket. Találnak egy nőt, akinek rendkívül kifinomult a hallása. Slyar elmegy éjjel a nőzök, akit meglátogattak Mohinder-rel és elveszi a képességét. Mohinder és Sylar másnap térnek vissza a nőhöz, aki már halott. Mohinder hívná a rendőrséget, hogy Sylar ismét gyilkolt, de Sylar lebeszéli, és azt mondja, hogy őket gyanúsítanák.

Hiro be van zárva egy szobába. Egy férfi nyitja ki az ajtót, az akinél a táska volt. Meg akarja találni Hope-ot és Andót, és először Hiro-t is meg akarja verni, de Hiro ráveszi, hogy vigye magával. Ando és Hope folytatják az útjukat, de kiszállnak egy háznál. Hope mondogatja Ando-nak, hogy hagyja abba a kérdezősködést. Ando nem hagyja abba, amíg ki nem borul a táska, tele zsetonnal. Akkor Hope fegyvert fog Ando-ra. Hiro és a férfi megérkezik arra a helyre, ahol Hope és Ando is van. Elkezdenek lövöldözni egymásra. Ando és Hiro elbújik, miközben Hope lelövi a férfit. Azután Hirót és Andót akarja lelőni, de mikor a nő lő, Hiro megakadályozza a képességével, és megérkeznek a rendőrök. Hiro úgy dönt, hogy Ando nélkül folytatja tovább a küldetését, ezért a legközelebbi buszra egyedül száll fel.