United Call Centers

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
United Call Centers
Típuskorlátolt felelősségű társaság
Alapítva1999. március 5.
IparágContact Center-Call Center Szolgáltatások, Business Service Center (BSC), Business Process Outsourcing (BPO), Shared Service Center (SSC)
SzolgáltatásokContact Center, HR, Tréning, Technológia, Szoftverfejlesztés, Chatbot, Multiskill Modell, NewGen Sales, Telesales, IT Support, Help-Desk, Ügyfélszolgálat, Try and Hire, Outplacement
Az United Call Centers weboldala
SablonWikidataSegítség

A United Call Centers (rövidítve: UCC) egy 1999-ben alapított miskolci központú nemzetközi call center vállalat. Fő profilja a többnyelvű ún. „Business Process Outsourcing” (BPO) call center szolgáltatás, elsősorban ügyfélszolgálat és telemarketing terén. A cég emellett újgenerációs informatikai és kommunikációs szolgáltatások – chatbotok, automatizációs eszközök - fejlesztésével, munkaerő-kölcsönzéssel is foglalkozik.

Szolgáltatások[szerkesztés]

A UCC fő tevékenységi körébe az ügyfélszolgálat és telemarketing, illetve növekvő mértékben szoftverfejlesztés (chatbot és weblap fejlesztés, robotizált folyamatautomatizálás) szolgáltatások tartoznak. BPO - Business Process Outsourcing – vállalkozásként a contact center az úgynevezett „kiszervezés” során a megbízók ügyfélszolgálati, értékesítési, toborzási és egyéb társosztályainak feladatait részben vagy egészben átveszi. Ezzel a kiszervezett call center az ügyfél adminisztrációs és pénzügyi terheit csökkenti, illetve a területen szerzett speciális szakértelmével hozzájárul a vállalat növekedéséhez, fejlődéséhez.

A call center tevékenysége során több iparágban is együttműködhet partnerekkel, mivel az ügyfélszolgálati és adminisztrációs feladatok iparágtól függetlenül nagy mértékű egyezést mutatnak. A telekommunikáció, turizmus, szórakoztatóipar, piackutatás, élelmiszeripar, olajipar, egészségügy, pénzügy, energetika, és az autógyártás területén egyaránt szükség van a vásárlókkal, ügyfelekkel való kommunikációra, kapcsolattartásra.

A United Call Centers nemzetközi divíziója távmunka keretein belül biztosít szolgáltatásokat, úgynevezett at-home modellben foglalkoztatott munkatársakkal, akik ügyfélszolgálat illetve telemarketing terén dolgoznak. A modell sajátossága, hogy a szellemi munkavégzést folytatók internetelérés és hordozható számítógép birtokában bizonyos mértékben szabad mozgásteret kapnak a munkavégzés helyét illetően, jellemzően otthonukból dolgoznak.

2021-ben több mint 25 nyelven, negyvennél több országban érthetők el a UCC szolgáltatásai.

Mérföldkövek[szerkesztés]

  • 1999 – A budapesti call center megnyitása.
  • 2009 – A miskolci contact center megnyitása.
  • 2011 – Telesales szolgáltatások elindulása.
  • 2014 – A United Call Centers az ENSZ égisze alatt működő Global Compact szervezetének tagja lett
  • 2015 – Humán-erőforrás menedzsment szolgáltatások bővítése.
  • 2016 – Miskolcon megnyílik a második UCC iroda. Elindul a USE (UCC’s Standard of Excellence) képzési akadémia.
  • 2017 – A United Call Centers budapesti irodát nyit. Saját fejlesztésű szoftverekkel, újgenerációs IT és marketing eszközökkel támogatott ügyfélszolgálati megoldások elindulása. Az év végén megnyílik a cég debreceni irodája.
  • 2018 – Az otthoni munkavégzésre épülő at-home szolgáltatási modell világszintű indulása a UCC nemzetközi divíziójának létrehozásával.
  • 2020 – A Covid-19 járvány kezdetén a korábban jellemző in house rendszerről home office munkavégzésre vált, valamint segít partnereinek is az at-home alapú működés elindításában.

Elismerések[szerkesztés]

  • Borsod-Abaúj-Zemplén Megye TOP 100 vállalkozás[1]
  • Pegazus Díj, 2016[2]
  • Fogyatékosságbarát Munkahely, 2017[3]
  • Családbarát Munkahely, 2018[4]
  • Az Év Felelős Foglalkoztatója - arany fokozat, 2018[5]
  • Az Év Véradóbarát Munkahelye, 2018[6]
  • Kerékpárosbarát Munkahely, 2020
  • Üzleti Etikai Díj, 2020 [7]
  • Bisnode AAA Tanúsítvány, 2020

Társadalmi szerepvállalás[szerkesztés]

A United Call Centers ingyenesen hívható, ún. zöld számon mesevonalat biztosít gyerekeknek,[8] akik előre rögzített üzenetként hallgathatják a meséket, melyek egy Interactive Voice Response (IVR) rendszerben vannak tárolva. 2020-tól a szolgáltatás interaktív chatbot formájában is elérhető.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. https://boon.hu/wp-content/uploads/2019/11/top100b2019.pdf[halott link]
  2. Archivált másolat. [2019. február 2-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2020. március 16.)
  3. Archivált másolat. [2020. szeptember 22-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2020. március 16.)
  4. https://unitedcallcenters.hu/csaladbarat-munkahely/
  5. http://ofa.hu/hu/news/unnepelyes-dijatado-es-konferencia
  6. Egy innovatív miskolci vállalat - bemutatkozik a United Call Centers Kft.. Miskolc a te helyed. (Hozzáférés: 2021. április 13.)
  7. Kiosztották az idei Üzleti Etikai Díjat (magyar nyelven). Világgazdaság. [2021. április 13-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2021. április 13.)
  8. Archivált másolat. [2019. december 25-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2020. március 16.)

Források[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]