Tökéletes katona: A leszámolás napja

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Tökéletes katona: A leszámolás napja
(Universal Soldier: Day of Reckoning)
2012-es amerikai film
Rendező John Hyams
Producer Moshe Diamant
Craig Baumgarten
Műfaj
  • akciófilm
  • neo-noir
  • thrillerfilm
  • sci-fi film
  • disztópikus film
Forgatókönyvíró Andrew Drazek
John Hyams
Főszerepben Scott Adkins
Jean-Claude Van Damme
Dolph Lundgren
Andrei Arlowski
Zene Michael Krassner
Operatőr Yaron Levy
Gyártás
Ország USA
Nyelv angol, magyar
Játékidő 114 perc
Költségvetés 11,5 millió $
Képarány 2,35:1
Forgalmazás
Bemutató USA 2012. november 30.
Korhatár Tizennyolc éven aluliak számára nem ajánlott.
Bevétel 1 128 513 millió $
További információk

Tökéletes katona: A leszámolás napja egy 2012-es amerikai sci-fi akció film, melyet írt és rendezett John Hyams. A főszerepekben – Jean-Claude Van Damme, Scott Adkins és Dolph Lundgren. Az Egy új kezdet félig-folytatása, ez az első a Tökéletes Katona sorozatban, ami 3D-ben fog megjelenni.

Cselekmény[szerkesztés]

John (Scott Adkins) mikor felébred a kómából, az első dolog, amire emlékszik, hogy a feleségét és lányát brutálisan meggyilkolják egy betörés során. A támadás képeitől kísértve megfogadja, hogy megöli azt az embert, aki ezért felelős: Luc Deveraux-ot (Jean-Claude Van Damme), az eredeti Tökéletes Katonák, Unisolok egyikét. Amíg John megpróbálja összeszedni magát, addig egy Magnus (Andrei Arlovski) nevű könyörtelen és hajthatatlan Unisol teszi komplikálttá a dolgokat, mivel meg akarja ölni őt. Eközben Deveraux és a túlélő Unisol Andrew Scott (Dolph Lundgren) arra készül, hogy anarchiát hozzanak létre, és egy új rendszert építsenek ki, amit az Unisolok irányítanak. Kiszűrik a gyengéket, és folyamatosan tesztelik a legerősebb harcosokat, brutális, élet-halál küzdelmeket rendezve köztük. Luc irányítja a Végleges szuperkatonák szervezetét, miközben önfejű Unisolokat vesz be, akiket az állam titkosan programozott be távolról irányítható alvó ügynökökké. Az a küldetése, hogy megszabadítsa ezeket a szuperkatonákat, Unisolokat az állam által beültetett emlékektől és hazugságoktól. Ahogy John közelebb jut Deveraux-hoz és a genetikailag felerősített harcosokból álló hadseregéhez, egyre többet tud meg magáról, és megkérdőjelezi az eddig igaznak hitt dolgokat.

Szereplők[szerkesztés]

Média megjelenés[szerkesztés]

A Tökéletes katona: A leszámolás napjaMagyarországon 2013. július 23-án jelent meg DVD-n, az Amerikai Egyesült Államokban pedig 2013. január 22-én.

Külső hivatkozások[szerkesztés]