Tökéletes katona – A visszatérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Tökéletes katona – A visszatérés
(Universal Soldier: The Return)
1999-es amerikai film
Rendező Mic Rodgers
Producer Craig Baumgarten
Allen Shapiro
Jean-Claude Van Damme
Műfaj
Forgatókönyvíró Richard Rothstein
Christopher Leitch
Dean Devlin
Főszerepben Jean-Claude Van Damme
Michael Jai White
Bill Goldberg
Zene Don Davis
Operatőr Mike Benson
Vágó Peck Prior
Jelmeztervező Jennifer L. Bryan
Díszlettervező Donnasu Sealy
Gyártás
Ország Amerikai Egyesült Államok
Nyelv angol
Forgatási helyszín Ontario
Játékidő 82 perc
Forgalmazás
Forgalmazó TriStar Pictures
Bemutató
  • 1999. augusztus 20. (Amerikai Egyesült Államok)
  • 1999. augusztus 13. (Svédország)
  • 1999. szeptember 2. (Németország)
Korhatár magyar 16 év
További információk

Tökéletes katona – A visszatérés egy 1999-es sci-fi - akciófilm, amit Mic Rodgers írt, saját rendezői debütálással. A főszereplők Jean-Claude Van Damme, Michael Jai White, Bill Goldberg, Heidi Schanz, Kiana Tom és Xander Berkeley, mint Doctor Dylan Cotner.

Cselekmény összefoglaló[szerkesztés]

7 évvel az első film eseményei után, Luc Devereaux (Van Damme), aki ezúttal egy átlagos katona és műszaki szakértő, egy kormányprogramon dolgozik. Partnere Maggie (Kiana Tom), számtalanszor részt vett már közös tréningen az új típusú katonákkal, hogy tökéletesítse a UniSol programot, miszerint új, erősebb fajta katonákat hozzanak létre, akik sokkal intelligensebbek és kifinomultabbak, így leváltva az élő embereket. Az összes uniSol, amik persze gyorsabbak és erősebbek az eredetieknél, össze van kapcsolva egy mesterséges intelligenciával bíró, önállóan fejlődő számítógéppel, amit S.E.T.H.-nek hívnak (Michael jai White hangja).

Amikor S.E.T.H. rájön, hogy a Universal Soldier programot le akarják zárni költségvetési megszorítások miatt, átveszi az irányítást maga felett, hogy bebiztosítsa a fennmaradását.

S.E.T.H. megöli azokat, akik megpróbálják őt kikapcsolni, és irányítást szerez a szuperkatonák felett, akiket az izmos testű Romeo (Bill Goldberg) vezet. Devereauxot nem öli meg, mivel csak ő tudja a titkos kódot, ami egy beépített program deaktiválásához szükséges. Ezzel a programmal S.E.T.H.-et le lehet állítani néhány órán belül. Egy hacker (Squid - Brent Hinkley) segítségével S.E.T.H. újjáéled egy szuperkatona testében (White), ami még újabb, mint az eddigi UniSol-ok.

Luc-nak nemcsak a becsvágyó riporternőt, Erin Young-ot (Schanz) kell magáról leráznia, hanem Radford tábornokkal (Daniel Von bargen) is vitába keveredik, mivel ő szélsőséges intézkedéseket készül végrehajtani azért, hogy S.E.T.H.-et végleg megállítsa. Eközben S.E.T.H. utasítására Romeo elrabolja Luc 13 éves beteg kislányát, Hillary-t (Karis Paige Bryant). Maggie meghal az incidensben.

Luc az egyetlen személy, aki megmentheti Hillary-t, mert ő tudja elsőkézben, hogy egy UniSol (szuperkatona) hogyan gondolkodik, érez, és harcol. Luc beszivárog a UniSol-ok bázisára, de szembe találja magát Maggie-vel, aki szuperkatonaként fel lett élesztve. S.E.T.H. maga jön rá, hogy mi a kód, ezután úgy dönt, hogy megöli Luc-ot, Hillary-t pedig felneveli. Harcuk közben Luc folyékony nitrogént juttat S.E.T.H. testére, ami ezáltal megfagy, majd végül darabokra törik. Luc ezután harcba keveredik Romeo-val. Megjelenik Maggie, aki visszanyeri az irányítást saját tudata felett, és lelövi Romeo-t. Luc és Hillary időben kijutnak az épületből, viszont a Radford tábornok által elhelyezett bombák nem robbannak fel, mert S.E.T.H. korábban hatástalanította őket. Ahogy Romeo és a szuperkatona osztag elkezd kifelé özönleni az épületből, Luc belelő a robbanótöltetbe, így az egész épület a levegőbe repül, ezáltal elpusztítva az összes uniSol-t.

Szereplők[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

Külső hivatkozás[szerkesztés]