Szexshop

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

A szexshop vagy szexbolt olyan üzlet, ahol felnőttek számára szexuális segédeszközöket, pornófilmeket, erotikus fehérneműket, erotikus könyveket, magazinokat, és óvszereket árulnak. Terjedőben vannak az online szexüzletek is, melyekben a vásárlók kényelmesebben és nagyobb diszkréció mellett vásárolhatnak ilyen jellegű termékeket.

Utcai szex üzletek[szerkesztés]

A legtöbb országban, köztük hazánkban is a mindenkori törvény szerinti kiskorúak nem tartózkodhatnak az üzletben.

Rengeteg országban nem tolerálják a szex boltok jelenlétét, melynek legtöbbje az iszlám országokban található. Sok ország törvénye engedélyezi, hogy az üzletekben privát kabinok, privát sztriptízek, vagy peep show-k extra szolgáltatásként működhessenek. Japánban a szexüzletekben manga képregényeket és videojátékokat is lehet kapni, amelyeket Z-jelzéssel illetnek.

A törvény nem engedélyezi az erotikus üzleteknek, hogy iskola, vagy templom közelében, forgalmas helyen üzemeljenek. A boltnak nem lehet kirakata, mivel így a fiatalkorúak nem láthatnak be a boltba.

Online boltok[szerkesztés]

Mint a legtöbb országban, Magyarországon is egyre több az online erotikus áruház, a hagyományos üzleteknél nagyobb választékkal. A kényelmes házhoz szállítás mellett a legfőbb előnye a diszkrét vásárlás lehetősége, mely regisztráció után azonnal elérhető.

Külső hivatkozások[szerkesztés]

Commons:Category:Sex shops
A Wikimédia Commons tartalmaz Szexshop témájú médiaállományokat.