Szerkesztővita:Spring

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Teemeah 14 évvel ezelőtt
Köszöntünk a magyar Wikipédiában, kedves Spring!

Üdvözlünk!

A Wikipédia szerkesztésének fortélyaihoz az első lépések oldalon találsz bevezetőt. A szerkesztést a homokozóban gyakorolhatod. Ha bármi kérdésed lenne, akkor a kocsmafalon vagy a tudakozóban érdeklődhetsz. A Wikipédiában folyó társalgások jobb megértéséhez a Wikifogalmak és rövidítések (szó)jegyzékében találsz segítséget.

Ha szeretnél egy segítőt a Wikipédiával való megismerkedéshez, megkérhetsz egy mentort. Csak Kattints ide!, és kövesd a megnyíló szerkesztőablak fölötti útmutatást.

Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és forrásaid pontos megjelölésére!

Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a felhasználói lapodon (például érdeklődési körödről, nyelvtudásodról). A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ezen üdvözlet is példa rá. Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! Lily15 üzenet 2007. december 26., 11:42 (CET)Válasz

Szia! Az általad beírt szöveg (vitiligo szócikk) a http://www.vitiligo-web.fw.hu/ címről származik. Az ilyen másolást a szerzői jogi törvények és a Wikipédia szabályai többnyire nem engedélyezik. (Kivéve, ha te vagy a bemásolt szöveg eredeti szerzője, vagy a szöveg szabadon felhasználható a GFDL szabályai szerint – ez esetben kérlek, jelezd ezt a cikk vitalapján.) Kérlek, mielőtt újabb tartalmat töltesz fel, olvasd el a felküldési útmutatót. Szeretném felhívni a figyelmedet, hogy jogsértő tartalom ismételt bemásolása a szerkesztői jogaid felfüggesztését vonhatja maga után. Ha kérdésed van, nyugodtan fordulj hozzám vagy a jogi kocsmafalhoz! Köszönöm!

A forrás megadása ebben az esetben nem helyettesíti az engedélyt. Viszont a lapon elég sok információ van ahhoz, hogy önállóan megfogalmazott szócikket lehessen belőle létrehozni. – Lily15 üzenet 2007. december 26., 11:42 (CET)Válasz


Spring: - A Vitiligo Weblap (www.vitiligo-web.fw.hu) Szerkesztősége engedélyezi, hogy a weblapról idézetek jelenjenek meg a Wikipédián.


Emiledet megkaptam, a szócikket helyreállítottam:). Már csak a külcsínt kell kissé rendberakni, ehhez segítséget kapsz ezen az oldalon. Ha szükséged van rá, igénybe veheted a mentorálást is. – Lily15 üzenet 2008. január 10., 15:37 (CET)Válasz

Szia, nem ártana az engedélyező emailt elküldetni a permissions-hu@wikimedia.org email címre, hogy hivatalosan is regisztrálhassuk. Emellett, kérlek ne másold át a weblap tartalmát úgy, ahogy van, mert a wikipédia nem személyes honlap, hanem enciklopédia. Kivettem a bőrgyógyászkeresésről és tanácsadásról szóló részeket: a wikipédia nem orvos, nem adhat tanácsot senkinek, hogy válasszon-e gyógymódot vagy se, kivel és hogyan kezeltessen egy betegséget. Az enciklopédia feladata az, hogy bemutassa a betegésget, a történetét, az okait, tüneteit stb, de semmiféle tanács jellegű dolgot nem adhat. Aki akar, úgyis továbbolvas a forrásként megadott linken, de a wiki maga ilyen infókat nem közölhet. Olvasói levelek, kérések stb. szintén nem ide való tartalmak. Én értem, hogy ez egy fontos dolog, és szörnyű betegség - de nem ez az egyetlen a világon. sok betegségről van szócikkünk, egyikben sincs segélykérő levél, stb. Ez egyszerűen nem az a felület. Kérem a megértésed. – Timish levélboksz 2009. május 24., 18:44 (CEST)Válasz


Spring: Szia Timish! Köszönöm. Az engedélyező e-mailt elküldtem. Majd igyekszem az általad megadott szempontok alapján szerkeszteni a szócikket.