Szerkesztővita:Pablo8~huwiki

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Teemeah 15 évvel ezelőtt a(z) Szörnyek témában
Köszöntünk a magyar Wikipédiában, kedves Pablo8~huwiki!

Üdvözlünk!

Figyelmedbe ajánljuk:

Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és a forrásaid pontos megjelölésére!


Mentor · Ha akarod, akkor melléd áll egy segítő, a te személyes mentorod, és segít a szerkesztéssel kapcsolatos gondjaidban. Ide kattintva találsz erről többet. | Segítség · Bonyolultabb szerkesztési ügyekben a kocsmafalra is írhatsz kérdéseket. Ha egy szerkesztőtársad tudja a választ, ugyanott fog válaszolni. | Tudakozó · Egy tudakozót is működtetünk. Ott viszont olyan kérdésekre kaphatsz választ, amit egy lexikonban keresne az ember.


Ha van kedved, mutatkozz be szerkesztőtársaidnak, ide kattintva. A szerkesztői lapodon írjál a érdeklődési körödről, nyelvtudásodról. Az a lap csak a tiéd. Kialakításához segítséget itt találsz. | Ilyen vitalapja, „szerkesztővitája” is van minden szerkesztőnek, mint ez a lap itt. Aki neked üzenni akar valamit, az ide fog írni, téged pedig egy sárga csík a lap tetején automatikusan figyelmeztet az új üzenetre. A cikkeknek is van vitalapjuk, ott a cikk kialakítását tárgyalják meg az érdekelt szerkesztők. | Kérünk, hogy az eszmecserék során így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! Timish levélboksz 2009. április 8., 14:09 (CEST)Válasz


If you don't speak Hungarian, please click here.

Szörnyek[szerkesztés]

Szia, az a nagy baj ezzel az írásoddal, hogy nem lexikonszócikk. Eléggé gyerekes a megfogalmazása, pl. "Milyenek a szörnyek? Vannak pl. vízben bújkálók..." , "Híres csúfságok" stb. Ez nem lexikonba való tartalom. Olvasgass hasonló témájú szócikkeket, hogy lásd milyen megfogalmazás kell. Ezen felül a szöveg nagy része pletyka, sehol semmi megbízható forrás hozzá. A szemtanúk rész teljesen fölösleges: egyrészt nem semleges, másrészt pedig olyan stílusban van megfogalmazva, hogy "meggyőzni" akarja az olvasókat a szörnyek létezéséről - egy enciklopédia ilyet nem csinálhat. A Figyelem! rész sem való enciklopéidába. Legnagyobb baja a forráshiány + a megfogalmazás blogszerűsége. Pl: "A Nazca vonalak Peruban sok ember szerint UFO lászállóhelyként szolgáltak". Igen, és ezt ki állítja? A wikipédia legfontosabb elveinek egyike, hogy minden állítást - különösen a tudományosan nem bizonyított dolgokat alaposan el kell látni igazi forrásokkal (nem fórum vagy blogoldallal! Tudományos folyóirattal, neves újsággal stb - utóbbi nem Blikk és társai...). Az hogy ki mikor látott Ufót, nem hiszem, hogy lexikontéma lenne... Tele van a szöveg bizonyítatlan állításokkal, feltételezgetéssel - ezek saját kutatásnak minősülnek, és a wiki mint enciklopédia ilyeneket nem fogad el. Jelen állapotában egyedül a mitológiai része lenne elfogadható. Egyszóval: az egészet át kellene írni, csakhogy ezt alaposan ki kellene dolgoznod, ha tényleg szeretnéd itt látni ezt a témát, és neki kell ülnöd forrásokat keresni, könyvtár, net stb. Egy igazi szócikk bizony így születik :) Allapon érdemes dolgozni: Szerkkesztő:Pablo8/szörnyek lehet pl. az az allap, amin kidolgozhatod ezt a témát enciklopedikus stílusban, megfelelő forrásokkal ellátva. Szuívesen segítünk, választhatsz magadnak mentort is, aki megnézi a cikkeidet, segít elboldogulni a szabályokban, a formázásban, a szokásokban stb. Üdv, – Timish levélboksz 2009. április 8., 14:09 (CEST)Válasz

A felhasználóneved meg fog változni[szerkesztés]

2015. március 20., 08:40 (CET)

Átnevezve[szerkesztés]

2015. április 19., 10:40 (CEST)