Szerkesztővita:Mr.Moto

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Beyond silence 15 évvel ezelőtt a(z) Mentor témában
Üdvözlet! Köszöntünk a magyar Wikipédiában, Mr.Moto!

Ha a cikkekben próbáltál meg valaminek utánanézni, de nem találtad, akkor a Tudakozóban teheted fel a kérdésedet.

Szerkesztési problémáidról a Kocsmafalra írhatsz kérdéseket, aki tudja a választ, ugyanott fogja megválaszolni.

Személyes segítőt, mentort is kaphatsz magad mellé, vele megtárgyalhatod a szerkesztéssel kapcsolatos problémáidat Ehhez jelentkezz be (ha eddig nem tetted volna), és kattints ide.

A Wikipédia szerkesztésének fortélyaihoz az első lépések oldalon találsz bevezetőt. A szerkesztést a homokozóban gyakorolhatod. A Wikipédiában folyó társalgások jobb megértéséhez a Wikifogalmak és rövidítések (szó)jegyzékében találsz segítséget.

Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és forrásaid pontos megjelölésére!

Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a felhasználói lapodon (például érdeklődési körödről, nyelvtudásodról). A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ezen üdvözlet is példa rá. Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! --Beyond silence Üz 2008. augusztus 29., 22:11 (CEST)Válasz

Mentor[szerkesztés]

Üdvözöllek a Wikipédiában. Láttam, hogy mentort keresel segítségül magad mellé. Ha gondolod, én szívesen leszek a mentorod. Ebben az esetben légy szíves válaszolj nekem itt, ezen üzenet alatt. Ha akarod, választhatsz valaki mást is a többi mentor közül.– Beyond silence Üz 2008. augusztus 29., 22:11 (CEST)Válasz

  • Szia! Először is jobb ha nem írod le így az e-mail címed, spamek stb. Így itt válaszolok, majd ide írj te is!

Szívesen segítek, de fel kell hívnom a figyelmed hogy a motoros clubod ha nem egy nagyobb szervezetről van szó lehet nem jó Wikipédia oldalnak - lásd: Wikipédia:Nevezetesség. – Beyond silence Üz 2008. augusztus 30., 00:34 (CEST)Válasz

Szia Beyond !

Remélem így kell itt válaszolgatni ! De, ha még sem, akkor majd csak beletanulok !:))

Köszönöm gyors válaszod és segítő készséged ! A Motoros clubjaim, nem igazán világ szervezetek, de nagyon dinamikusan fejlődő közösségi portálok ! Nemsokára nyitunk a világ felé is, így hamarosan több nyelvűek leszünk ! Remélem, ez azért megfelel majd a Wiki-nek ! :)) Addig is, ha van kedved, nézd meg oldalainkat !

www.motoclub.hu www.bikerweb.hu

Szép napot ! Üdv, Mr.Moto

  • Jó helyre írtál. Tipp: Az a szokás, hogy ha egy vitalapra valamilyen üzenetet írunk, akkor azt mindig alá is írjuk. (A cikkeket persze nem!) A laptörténetből ugyan minden egyes szóról ki lehetne deríteni, hogy ki írta, de ez így udvariasabb, sokkal áttekinthetőbb, és ha régi egy bejegyzés, vagy hosszú a lap története, nagyon hosszadalmas kideríteni a szerzőt.

Ha az üzeneted végén rákattintasz a tizedik képecskére a szerkesztőablak fölött:


akkor az beilleszt a szövegbe négy hullámvonalat oda, ahol a mutató éppen van. A négy hullámvonal a lap mentése után a te aláírásoddá lesz, dátummal együtt. A négy hullámvonalat a szerkesztési ablak alatt is megtalálod, vagy kézzel is beírhatod: ~~~~. – Beyond silence Üz 2008. augusztus 30., 11:11 (CEST)Válasz

Szia Beyond !

Te 1 úri ember vagy ! Azt hiszem már be is állítottam az aláírásom ! Ha még sem jól csináltam, kérlek jelezd ! Továbbá várom a fontosabb etikai szabályokat, na meg persze, amik praktikusak, hogy másokhoz illetve az itt kialakult szokásokhoz hamar betudjak illeszkedni ! Ami számomra fontos volna, hogy megcsináljam a saját oldalam, hogy az általam fontosnak tartott eseményket (infókat személyemmel kapcsolatban) másokkal is megoszthassam ! Sajnos sehol nem találom, mert még bénácska vagyok ! Segíts kérlek ! :)) Remélem még nem mantem az agyadra ! :)) Ígérem hamar belejövök és nem zaklatlak sűrűn !

Szép napot ! (remélem így kell aláírni !) Üdv, – Mr.Moto 2008. augusztus 30., 11:25 (CEST)

  • Az lenne a legjobb a link is lenne az aláírásodban. Kb. e szerint: Ha azt szeretnéd, hogy az aláírásod a vitalapodra is tartalmazzon egy linket, valamilyen egyéni szöveget vagy képet, akkor meg kell változtatnod az alapbeállítást.

Ha például ezt szeretnéd az aláírásodban látni:

Marcsikavita

akkor ezt így érheted el:

  1. Rákattintasz a Beállításaim linkre (ha a Wikipédia alapbeállításait használod, ez a képernyő tetején van).
  2. Bemásolod ezt Az aláírásokban használni kívánt névformád: mezőbe (persze a magadét, nem MintaMarcsa azonosítóját írva):
    [[User:MintaMarcsa|Marcsika]]*<sup>[[User_vita:MintaMarcsa|vita]]</sup>
    • A másolás egyszerű módját itt olvashatod.
  3. Az Aláírás automatikus hivatkozás nélkül opciót kipipálod. Erre figyelj, ezt sokan elfelejtik!
  4. Rákattintasz a „Beállítások mentésére".

Ne lepődj meg azon, ha a saját vitaoldaladon az aláírásodban a vitalink fekete lesz. Mindenhol máshol igazi kék linkké lesz az. A felhasználói lapodat legegyszerűbben mások lapjával tudod létrehozni, ami tetszik másold át, aztán módosíthatod.– Beyond silence Üz 2008. augusztus 30., 13:10 (CEST) Szia ! Próba, hogy jó e már így a nevem ?! Hol találom a saját profilom, hogy megadjam az infókat magamról ? Üdv,Válasz