Szerkesztővita:MIstvan

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Alfa-ketosav 2 évvel ezelőtt a(z) Egyszerűsített törlés: Cohen (egyértelműsítő lap) témában

Üdv![szerkesztés]

A többi szerkesztő nevében is üdvözöllek a Wikipédia projektben! Ha még nem tetted, érdemes elolvasnod a Wikipédia-szövegek formai lehetőségeiről a Wikipédia:Hogyan szerkessz egy lapot oldalon. A szerkesztést a Homokozóban gyakorolhatod. A Wikipédia:Irányelvek és útmutatók és Wikipédia:Irányelvek és útmutatók lapon gyűjtöttük össze a fontos ismertetőket, a Wikipédia:Wikifogalmak szójegyzéke segít a kifejezések értelmezésében. Ha bármi kérdésed lenne amire nem találsz választ, akkor a Portán vagy a tematikussá váló Kocsmafalon érdeklődhetsz. A Vitalapokon az aláírás auto-kódja: --~~~~. Ha van kedved, írj rövid bemutatkozót a felhasználói lapodon (pl. nyelvtudásodról); a személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ez az üdvözlet is példa rá.
Sok sikert és jó szerkesztést! --Rodrigó 2005. szeptember 24., 18:54 (CEST)Válasz

Képek licence[szerkesztés]

Szia!

A legutóbb feltöltött képeknél mindenütt a {{közkincs-saját}} licencet adtad meg, bár elég egyértelmű, hogy a képeket nem te készítetted. Kérlek, mihamarabb javítsd a licencet (áttekintés a lehetőségekről itt). Az sem egészen világos számomra, hogy miből gondolod, hogy ezek közkincsek. (Ez például nem tűnik 70 évnél régebbinek.) Ezen kívül mindegyikhez adjál meg pontos forrást is.

Van olyan is, amit két néven is feltöltöttél, ezek egyikét, légy szíves, tedd fel törlésre a WP:TK lapon.

Köszönöm,

--DHanak :-V 2005. szeptember 26., 20:22 (CEST)Válasz

Szia!

Most azt írod: Az itt megadott irányelvek szerint közzétéve. Sajnos ez még mindig nem igazán tiszta: pontosan hol van az az itt, és legfőképp: mik azok az irányelvek. A legrosszabb hírem azonban csak most jön: A Cardanóról szóló lap [1] alján található copyright link szerint:

This material is copyrighted. We do not wish to release it under the GFDL or any other free licence.

Szó sincs arról tehát, hogy hozzájárulnak a publikálásához. Ismét megkérdezem, hogy miből gondoltad, hogy a kép (képek) közkincsnek minősülnek? Szeretnélek arra is megkérni, hogy mielőtt újabb képeket töltesz fel, figyelmesen olvasd el a felküldési útmutatót.

Köszönöm,

--DHanak :-V 2005. szeptember 26., 21:00 (CEST)Válasz

Kedves DHanak!

Nem az életrajz alatti Copyright Information linket kell nézni, hanem miután a képre kattintottál, az utána megjelenő lapon kell megnézni: [2]

Itt azt írják: We believe that most of the images are in the public domain and that provided you use them on a website you are unlikely to encounter any difficulty.

Pontosítsam erre, vagy legjobb lenne kitörölni?

Üdv.: MIstvan 2005. szeptember 26., 21:42 (CEST)Válasz

Ez jó hír. Azoknál a képeknél, ahol biztosak lehetünk benne, hogy a szerző már legalább 70 éve halott (a metszetek pl. biztos ilyenek), azokat lehet használni {{közkincs-régi}} licenceléssel. Ahol ez nem ilyen egyértelmű, azokat bizony törölni kéne, mert ez az „azt gondoljuk, hogy közkincsek” bizony kevés. Megtennéd, hogy ez alapján még egyszer végigmész rajtuk? Köszönöm, --DHanak :-V 2005. szeptember 26., 22:05 (CEST)Válasz

A Wikipédia matematikus gyűjteménye[szerkesztés]

Kategória:Matematikusok - jó bővítést! --Rodrigó 2005. szeptember 27., 22:56 (CEST)Válasz

Köszönöm szépen, ezen leszek. Üdv.: MIstvan 2005. szeptember 28., 23:52 (CEST)Válasz

Debreceni üdvözlet[szerkesztés]

Jómagam székesfehérvári vagyok, de a Debreceni Egyetemre járok fizika PhD-sként, amúgy ugyanott mat-fizen végeztem, és a részecskefizikai szócikkekben tettem le sokat. Örülök, hogy körünkben vagy. Köszönöm a Witten szócikk javításait. Pár dolgot javítottam az Atiyah cikkben, csináltam pár létező belső linket is. Pár dolgot pedíg javítottam az én elképzelésem szerint. Ha valamivel nem értesz egyet, nyugodtan visszajavíthatod és/vagy vitatkozhatsz róla velem a vitalapomon.

Remélem nem haragszol, hogy a felhasználói lapodra is csináltam pár belső linket.

Kitartó munkát és sok kellemes pillanatot kívánok a Wikipédiához! Vigyázz, ne hanyagold el a többi fontos dolgodat sem! (Én sajnos azt teszem.) -- Árpi (Harp) 2005. szeptember 30., 11:14 (CEST)Válasz

Szia!

Köszönöm a javításokat és a jókívánságokat. Hasonló jókat neked is!

Ha már "megismertelek", élek az alkalommal és megkérdezem: milyen könyvekből lehetne fizikát tanulni? Gonodoltam, hogy bejárok előadásokra, de az macerás és időhöz kötött. A Landau-Lifsic sorozat 2. kötetét forgattam és a klasszikus elektrodinamikát egész jól meg lehetett érteni. Jó lenne olyan szintre eljutni, hogy a legmodernebb fizika alapjait is értsem. Mi lehetne az "útvonal"? Köszi előre is a válaszodat.

(Az "igazán fontos" dolgokat el sem tudnám hanyagolni: a szerdai Vigadós bulikon "kötelező" ott lenni! :-))))))) )

Üdvözöl MIstvan 2005. szeptember 30., 12:12 (CEST)Válasz

  • A Landau-Lifsicet jónak mondják, állítólag a fordítás nem túl jó. Nem olvastam.
  • A Feynman: Mai fizika elég jó sorozat, bár régi, de a lényeg többnyire úgysem avul, csak tisztábban látjuk.
  • A kvantummechanika tárgyhoz van egy jegyzetem: Trócsányi Zoltán ki nem adott jegyzete (A kísérleti tényektől a szimmetriákig minden 90 oldalban, segíthetnél a megértésében, mert nagy része matek).
  • Részecske- és asztrofizikából Lovas Istvánét ajánlom bevezetőnek.

Utóbbi kettőt el tudom küldeni, mindketten a Debreceni Egyetemen tanítanak. Ezenkívül nem tudom mire gondolsz. Mondj bővebbet, akkor talán tudok segíteni.

MÁS. Egy nevet átírtál a Witten szócikkben. Az előbb nem jutott eszembe tanácsolni: ha valahol nem úgy szerepel egy név, ahogy Te létrehoztad, az átírása helyett lehet átirányítást is csinálni. Nem mindíg egyértelmű melyik jobb, csak a gyakori alakokat érdemes meghagyni. Átirányításhoz pl a Michael Atiyah szócikkbe kell írni:

#REDIRECT [[Michael Francis Atiyah]]

és akkor oda ugrik. Lásd pl. MTA (Szerkesztési módban) Érdemes megnézni a Mi hivatkozik erre eredményét, hogy lássad, hivatkoznak-e így rá. -- Árpi (Harp) 2005. szeptember 30., 13:01 (CEST)Válasz

Örülnék a jegyzeteknek. Ide elküldhetnéd: <töröltem, ne kapj sok spam-et - harp>

Azt hiszem itt körülnézhetnél: http://dtp.science.unideb.hu/eng/jegyzetek.php A Lovas jegyzetek itt vannak (hurrá megtaláltam), a kvantummechanika jegyzet pedig otthon van, de úgy látom az előbbi oldalon található Sailer féle kvantummechanika jegyzet is jó. -- Árpi (Harp) 2005. szeptember 30., 14:39 (CEST)Válasz

Egyszerűsített törlés: Cohen (egyértelműsítő lap)[szerkesztés]

Szia! A(z) Cohen (egyértelműsítő lap) lapot, amit te hoztál létre (vagy bővítettél jelentősen), egy szerkesztő egyszerűsített törlésre jelölte. Az indoklást a lapon lévő sablonban találod. Ha a lap egyszerűsített törlését kifogásolod, akkor távolítsd el róla a törlési sablont! Ha a törlést nem kifogásolja senki, akkor hét nap elteltével az adminisztrátorok további vita nélkül törlik a lapot. Alfa-ketosav vita 2021. szeptember 7., 14:19 (CEST)Válasz