Szerkesztővita:Ercsaba74/Archív 2006

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Bdamokos 17 évvel ezelőtt a(z) Korábban feltöltött képeid témában

Köszöntés

Wikipédia
Üdv a Magyar Wikipédiában! Ha még nem tetted, érdemes elolvasnod az irányelveket és a gyakran felmerülő kérdéseket. Ha bármi kérdésed lenne, amire nem találsz választ a Segítség! lapokon, akkor a portán vagy a kocsmafalon érdeklődhetsz. Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára! Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a felhasználói lapodon. A vitalapokon így írhatod alá hozzászólásaidat: ~~~~.(Alt+126) Sok sikert, tartalmas szórakozást, és jó szerkesztést kívánok, a Wikipédia szerkesztőinek nevében is! - Szia: » KeFe « @✍ - 2024. április. 19. péntek, 04:13

A kategóriát így kell beírni: [[Kategória:Történelem]] további jó szerkesztést - Üdv. » KeFe « * 2006. február 20., 14:23 (CET)

Szoborpark

Mi a baj a nevével? Ha A "Szoborpark" a nem megfelelő át lehet írni. Ha pedig a kép neve nem stimmel, mond meg hogy mi legyen és felrakom újra azon a néven. - Üdv. » KeFe « * 2006. február 20., 20:36 (CET)

Erdély

Köszönöm a kérdésed. 2004 nyarán töltöttem el két hetet az erdélyi emberek, tájak, városok, falvak, és egyéb látványosságok között. Már nagyon régóta terveztem ezt az utat, kb 30 éve. de munkám miatt sajnos csak most kerülhetett rá a sor. Nagyon szép tájakat ismertem meg a két hét alatt, kb 800 km-t autóztam Lővétéről kiindulva, naponta más-más helyre. Sok emberrel ismerkedtem meg, és nagyon sok barátom is lett, már volt olyan, aki azóta meg is látogatott. Szeretnék még vissza menni, de Lővéte az nagyon messze van, tőlűnk (Pécs) több mint 700 km. Természetesen többször is jártam Csíkszeredába, és Udvarhelyen is, de nem írtam fel a képekre, hogy melyiket hol készítettem, mert akkor ez nem tünt fontosnak. Voltam több román faluba is, de az ott készült képeket messzíről meg tudom különböztetni. Az volt a baj, hogy nagyon sok helyen jártam és mostanra, már keverednek az információk. Minden esetre örülök hogy észrevetted, és szóltál. - Üdv. » KeFe « * 2006. február 21., 12:06 (CET)

Zsögöd

Látom dolgozol, a szócikkked olvasása közbn támadt ötletemet a vitalapon találod. Nem akarok bele szólni csak én így gondolom. Ha mégsem így van töröld ki. - Üdv. » KeFe « * 2006. február 23., 07:38 (CET)

Rajk

Szia. Rajk László cikked sajnos ebben a formában nem maradhat meg, ugyanis jogsértő. Kérlek, figyelj ezekre az irányelvekre: Wikipédia:Szerzői jogok és GFDL. További jó szerkesztést! Leicester 2006. február 23., 09:59 (CET)

A megoldás nagyon egyszerű. Nem kell olyan szöveget feltenned, amely szó szerint megegyezik más honlapokon található szövegekkel, vagyis amely szerzői jogokat sért. Ha így teszel, nem 24 óráig, de egyáltalán nem lesz jogsértővé nyilvánítva a lapod. Ha meg nem így teszel, akkor akár perceken belül is. A cégeidhez sok sikert kívánok, de szerintem ítéld meg, mit tudsz mellettük itt vállalni, mert mi nem fogunk ahhoz alkalmazkodni, éppen mit csinálsz egyébként. További jó szerkesztést! Leicester 2006. február 23., 23:26 (CET)

Átolvastam a Rajk-cikket, egy-két kis javítást is tettem benne. Átmozgatni majd akkor lehet, ha a másik nem lesz meg, pár nap, vagy még hamarabb is. Üdv. Leicester 2006. február 24., 15:02 (CET) Ja, már meg is történt! Leicester 2006. február 24., 21:52 (CET)

Ismét én

Szia! Ez az oldal a te munkád az interneten? Csak mert az itt látható szöveg és kép is szerepel az általad készített wiki oldalon, és ott ezt, mint saját munkádat helyezted el. Jó lenne, ha ezt megerősítenéd. Köszönöm. Leicester 2006. február 23., 10:54 (CET)

Az Orbán Balázst nem tudom, azt nem én tettem a jogsértő listára. Ha egy szöveg (teljesen vagy jelentős részben) megegyezik egy másutt is olvasható szöveggel, akkor a szerkesztők jogsértésre gyanakodnak. A Wikipédiára mindenki csak a saját maga által írt szöveget teheti, a mástól átvett szöveg lopásnak számít. Hacsak nem azonos a forrás honlap szerzője az itteni szerzővel, vagy nem adott engedélyt az illető. Ha jogsértő egy lap, pár nap még van arra, hogy az itteni szerkesztője, aki feltette az anyagot, igazolja, hogy birtokában van az engedélyeknek, hogy maradhat. Ilyenkor marad, lekerül róla a sablon. Ellenkező esetben törlésre kerül.

A székelyszállás.hu oldallal megegyező képek természetesen maradhatnak, ha te rendelkezel a jogukkal. Szerintem szerencsés lenne, ha a képek vitalapján jeleznéd, te, a szerző tetted fel más honlapra is a képeket. Nehogy gyanú legyen bárkiben is.

Az, hogy mit tudsz vállalni, természetesen a te magánügyed, én nem is akartalak ebben téged zavarni, csak azért írtam, mert azzal védekeztél, hogy nincs időd bővíteni. Ezt én megértem, mind így vagyunk ezzel néha (vagy sokszor), semmi gond. A jogsértés esete ettől független. Üdv. Leicester 2006. február 23., 23:53 (CET)


Heló, itt is beleszólok, már valamelyik vitalapon írtam. Mikor olyan anyagot másolsz be, ami máshol is elérhető, akkor mindig írd oda a vitalapra, vagy képeknél a licenc részhez, hogy a szerzője te vagy és magyarázd el, mi az oka, hogy megegyezik egy, máshol már publikált anyaggal. Így egyszerűen elkerülhetők az esetleges félreértések és időt és munkát sórolsz másoknak is és magadnak is. Sok sikert, nyenyec  2006. február 24., 00:08 (CET)

Jó, hogy a vitalapokra írsz. Szerintem így már minden kétséget és félreértése ki lehet zárni. Szuper. További jó szerkesztést! Leicester 2006. február 24., 00:32 (CET)

Orbán Balázs

Szia! Így mindjárt más a jogi helyzet. Köszönöm, hogy kiírtad a vitalapra. És elnézést a kavarásért. --Mapmap 2006. február 24., 09:12 (CET)

Sablonok

Csinálnál, ha megkérlek ateista sablont? :) Előre is köszi. NCurse üzenet 2006. február 25., 19:14 (CET)

Légy pontos, mielőtt bárkit kioktatsz

  • A kereszténység jelképe a latin kereszt (az I.N.R.I. felirat nélkül). Ennyit illene tudni.
  • Én ízléstlennek tartom a Wikipédisták felekezet, nem, pártválasztás szerinti osztályozását. Ha nem tudom a nevedet, miért éppen ezeket tudjam rólad? Nekem nem hiányzott az ateista jelkép sem.--Linkoman 2006. február 26., 17:50 (CET)

Kérés

Arra kérlek, hogy a Wikikönyvek egyik irányelvét nézd át. Ninncs rrajta lektor sablon, mert itt minden lektorálásra szorúl, - most alakítjuk (alakítom) ki. Általában a Wikipédiában is fellelhető anyagokat használtam fel, vagy új anyagokat már a WP-be is áthoztam, ezért ismerős lehet a szövege. A kérdéses lapot, itt találod meg. Kíváncsi vagyok a véleményedre, de arra is hogy javasolnád-e a lap esetleges rövídebb, tömörebb változatban való elkészítését.

Mivel egyedül szerkesztem a Wikikönyveket, nincs kontroll, ellenvélemény, vagy a változtatásra (bővítésre, törlésre), irányuló egyéb javaslat. - Üdv. » KeFe « * 2006. február 27., 11:13 (CET)

Kösz a véleményt, megfontolom... Kérdésedre elmondhatom, hogy bárki lehet adminisztrátor, ha már szerkesztései, egyéb javításai, lektorálásaival már letett valamit az asztalra. Előfordul, hogy valaki felkér, de önként jelentkezés alapján a közösség szavazatainak elnyerésével lehetsz adminisztrátor. Engem is már többször felkértek, hogy jelenkezzek, de én nem kívántam ezzel az egyébként megtisztelő lehetőséggel élni. Ahhoz, hogy eredményesen indolhass nem árt egy-kétszáz szócikk, és néhány hónap (legalább három) WP-szerkesztői mul. Én sok sikert kívánok, bővebben a Wikipédia:Adminisztrátorok oldalon olvashatsz. - Üdv. » KeFe « * 2006. február 27., 18:20 (CET)

Vírus

Panda Titanium a becsületes neve, de éppen most 7 óra körül szerettem volna letölteni az aktuális frissítést, amikor ismét a "Kékhalál" következett be. Vagyis nem a WP-szerver lehet a gond, de azt sem hiszem, hogy vírus okozza. 210 ezer fájlt vizsgált át nincs vírus, de még csak vírus gyanus fájlt sem talált. Igaz,hogy nem is tartottam valószínűnek, hogy találni fog. Valamilyen beállítási hibára gyanakszom inkább. Most megkiísérlem újból a legujabb verzió letöltését, aztán majd meglátjuk, az talál-e. Köszönöm az érdeklődésedet, és segítő szándékodat, ha van más (víruson kívüli) ötleted, tanácsod azt szívesen veszem. - Üdv. » KeFe « * 2006. március 1., 10:58 (CET)

Bocs, hogy itt és csak most válaszolok, de a vírusírtó frissítése után, és az újbóli telepítés után is voltak nem várható (felhasználó barát), utasítások, ami azt eredményezte, hogy összeütközött a két program = "Kékhalál". Most pedig, már harmadszor akarja újraindítani a rendszert, televan a hócipőm... A felajánlott lehetőséget köszönöm, de térjünk egy későbbi időpontban vissza akérdésre. Most nem tudnék elviselni még egy kudacot. Azért köszönöm - Üdv. » KeFe « * 2006. március 1., 15:00 (CET)

Köszönöm kérdésed, de nem javul a rendszerem, éppen neked írtam a válaszom, amikor egy hibatábla után, megvára a gépem amig leírom a választ neked és amikor menteni akartam, akkor ismét elszállt. Ez után újra beolvasott, és még mielőtt bármi érdemlegeset csináltam volna, ismét a kékhalál. Most tudtam belépni, és válaszolni.

Az előző válaszom lényege, csak annyi, hogy az új vírusírtó 150 ezerrel több fájlt vizsgált át, vírust nemtalált de 7-9 kémprogramot semlegesített, köztük a Firefox egyik txt-jében elbujtatott exe fájl is. Hát majd meglátom, mi derül ki, stabilizálódik-e a rendszerem. Addig is , neked jó munkát kívánok - Üdv. » KeFe « * 2006. március 2., 18:16 (CET)

A lexikon tartalmának és karbantartásának különválasztása

Szia!

Légy szíves, figyelj rá, hogy ha sablont gyártasz a wikipédistákról egy bizonyos operációs rendszer vagy más dolog szerint, azt soha ne tedd be az oprendszer vagy az illető dolog kategóriájába. [1] Ha megnézed ezt az oldalt, láthatod, hogy a wikipédisták a kategóriáknak egy egészen más fertályában vannak (a Kategória:Wikipédia-adminisztrációban), mint a Wikipédia szócikkei (pl. az oprendszerek). Ezekben csak a legeslegfelső kategória közös, a Kategória:Kategóriák. Maguk a szócikkek a Társadalom, a Technika, a Természet vagy épp a Listák, ill. Portálok kategóriákban helyezkednek el; s ami a Wikipédia karbantartásához tartozik, nem pedig a törzsanyagához, az a Wikipédia-adminisztráció kategóriában szerepel.

Ahogy a könyveknél is különválasztjuk a szerzőket, szerkesztőket és a nyomdai tudnivalókat a könyv tényleges tartalmától, itt is ugyanúgy teszünk. A szerzők, szerkesztők (a wikipédisták) csak kivételes esetekben tartozhatnak a Wikipédia tartalmi részébe: ha a Wikipédiától független világban is ellenőrizhetően jelentősek, ismertek. Ilyen esetekben sem a userlapjuk lesz része a Wikipédiának (ahol pl. a sablonjai vannak), hanem önálló szócikket kapnak.

Ezért ha operációs rendszerek szerint akarod csoportosítani a szerkesztőket, légy szíves, csak olyan kategóriát tegyél be, ami végeredményben besorolható Wikipédisták alá, hogy külön tudjuk választani a lexikon tartalmát a lexikon karbantartásától.

Köszi előre is! Adam78 2006. május 13., 17:34 (CEST)

Korábban feltöltött képeid

Szia. Egy vagy több általad feltöltött képnél nem adtad meg a kép forrását, vagy licencét. Kérlek az ilyen képeken pótold a WP:KÉPLIC licencet, és forrást. A feltöltött képeid 2006&title=Speciális:Contributions&namespace=3 ezen az oldalon megtalálod (amelyiknél nem látod azt, hogy utolsó, azokat kérlek nézd át). Köszönöm --Dami reci 2006. december 9., 20:09 (CET)