Szerkesztővita:Dr Bólya Zoltán

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Karmela 13 évvel ezelőtt a(z) Kossuth híd témában


A Kossuth híd ismertetéséből kimaradt édesapám, Styaszny Ferenc vasszerkezeti építésvezető neve. A hídnak ugyanis csak három nyílása készült gyakorlatilag ócskavasból, a többi fából volt. Az 1945 telén kialakult jégtorlasz elsodorta az építőállvány egy részét a rajtalévő munkásokkal együtt. Édesapánkat ezért annak ellenére elvitte az ÁVÓ, hogy ő a jeges árvíz miatt az építkezés szüneteltetését javasolta.Az oroszok azonban másnap kihozták, mert kellett nekik a híd.Erről Háy Gyula írt Az élet hídja címen egy agitációs drámát, amelyben édesapánkat az építést akadályozó főmérnöknek állította be, mely drámát nekünk, gyermekeinek, meg kellett tekintenünk egy üzemi színjátszócsoport előadásában.dr. Bólya (Styaszny)Zoltán


Köszöntünk a Wikipédiában, kedves Dr Bólya Zoltán!

Üdvözlünk!

Figyelmedbe ajánljuk:

Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és a forrásaid pontos megjelölésére!


Mentor · Ha akarod, akkor melléd áll egy segítő, a te személyes mentorod, és segít a szerkesztéssel kapcsolatos gondjaidban. Ide kattintva találsz erről többet. | Segítség · Bonyolultabb szerkesztési ügyekben a kocsmafalra is írhatsz kérdéseket. Ha egy szerkesztőtársad tudja a választ, ugyanott fog válaszolni. | Tudakozó · Egy tudakozót is működtetünk. Ott viszont olyan kérdésekre kaphatsz választ, amit egy lexikonban keresne az ember.


Ha van kedved, mutatkozz be szerkesztőtársaidnak, ide kattintva. A szerkesztői lapodon írjál a érdeklődési körödről, nyelvtudásodról. Az a lap csak a tiéd. Kialakításához segítséget itt találsz. | Ilyen vitalapja, „szerkesztővitája” is van minden szerkesztőnek, mint ez a lap itt. Aki neked üzenni akar valamit, az ide fog írni, téged pedig egy sárga csík a lap tetején automatikusan figyelmeztet az új üzenetre. A cikkeknek is van vitalapjuk, ott a cikk kialakítását tárgyalják meg az érdekelt szerkesztők. | Kérünk, hogy az eszmecserék során így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk!


If you don’t speak Hungarian, please click here.

Egy tipp[szerkesztés]

A wikipédiabeli speciális aláírásból nem csak a Wikipédián használt neved derül ki, hanem rögtön két linket is tartalmaz. Az egyik a többi szerkesztőnek szóló bemutatkozásodra mutat, a másik pedig arra a lapra, ahol üzenni lehet neked. Ehhez az „aláíráshoz” segítséget ad a szoftver. Elég, ha az üzeneted befejeztével az aláírás helyett rákattinthatsz a tizedik képecskére a szerkesztőablak fölött:


akkor ennek az aláírógombnak a hatására a szoftver beilleszt a szövegedbe négy hullámvonalat.
Ha ezután arra a gombra is rákattintasz, ami így néz ki: Lap mentése, akkor a szoftver lecseréli a hullámvonalakat az aláírás szövegére és az aktuális dátumra, órára.
Az aláírásként megjelenített szöveget a „beállításaim” segítségével meg is lehet változtatni.
Megjegyés • Más módon is elérheted, hogy bekerüljön a szövegbe a négy hullámvonal, nem csak az aláírógombbal:

  • A négy tildét (hullámvonalat) a szerkesztési ablak alatt is megtalálod, vagy
  • közvetlenül is beírhatod: ~~~~.
  • A Alt Gr+1 (a fő billentyűzeten) billentyűkombinációnak, és
  • az Alt+1 2 6 (a számok a számbillentyűzeten) kombinációnak is ugyanez a hatása.

Karmelaüzenőlap 2009. augusztus 5., 16:21 (CEST)Válasz

Kossuth híd[szerkesztés]

A közlést már augusztus elején, amikor nyilván tévedésből a kezdőlap vitájába került, átmásoltam a hídről szóló cikkhez tartozó megjegyzések közé, ide: Vita:Kossuth híd (Budapest). Az információ érdekes, de a lényegét enciklopédikussá kéne rövidíteni. Így, személyes közlés formájában nem illik egy Wikipédia-cikkbe. A másik probléma, hogy a Wikipédia nem az első közlés helye, ide csak olyasmi való, amit már máshol publikáltak. Karmelaüzenőlap 2010. augusztus 31., 19:42 (CEST)Válasz