Szerkesztővita:Btibor

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Burumbátor 15 évvel ezelőtt

Lásd: Commons:User talk:Btibor

Köszöntünk a magyar Wikipédiában, kedves Btibor!

Üdvözlünk!

A Wikipédia szerkesztésének fortélyaihoz az első lépések oldalon találsz bevezetőt. A szerkesztést a homokozóban gyakorolhatod. A Wikipédiában folyó társalgások jobb megértéséhez a wikifogalmak és rövidítések (szó)jegyzékében találsz segítséget.

Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és forrásaid pontos megjelölésére!

Kezdő szerkesztőként személyes segítőt, mentort is kaphatsz magad mellé, vele megtárgyalhatod a szerkesztéssel kapcsolatos problémáidat. Ehhez jelentkezz be (ha eddig nem tetted volna), és kattints ide! Bonyolultabb szerkesztési ügyekben a kocsmafalra írhatsz kérdéseket, ha egy szerkesztőtársad tudja a választ, ugyanott fog válaszolni.

Egy közismereti tudakozót is működtetünk, ha valamit nem találtál.

Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a szerkesztői lapodon, melynek kialakításához segítséget itt találsz. (Itt írhatsz például érdeklődési körödről, nyelvtudásodról). A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ezen üdvözlet is példa rá. Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! Burumbátor zöldposztós csatatér 2008. augusztus 5., 11:35 (CEST)Válasz

If you don't speak Hungarian, please click here.

Speclapok[szerkesztés]

Szia, köszönöm kérdésed! :) :) Tulajdonképpen kerülni kell a különböző Wikimédia projektek közötti átirányításokat, mert terhelik a szervert. Az ilyen user/vitalapredirekteket át szoktuk alakítani arra formára, ahogy én csináltam, ez eggyel több klikket jelent a felhasználónak, de összehasonlíthatatlanul kevesebb szerver energia megy el a parancs végrehajtására. Tehát igazából nem tilos, csak kerülendő. Ezért bátorkodtam, és remélem, ezzel nem haragítottalak magamra... :)

Mellesleg, nem akarsz áttelepülni a magyar wikire is, a szerkesztő- és a vitalap szintjén is? Tetszik, amit csinálsz, asszem egy korosztályból lehetünk, és hiánypótló munkákat lehetne végezni a kommunista rémuralom (:-)) idején létező katonaságról, rendészeti szervekről stb. További jó szerkesztést, – Burumbátor zöldposztós csatatér 2008. augusztus 2., 17:47 (CEST)Válasz

Még hogy haragítani, ne viccelj, hát mernék én, főtartalékos alhonvéd (esetleg még csíkos hátú kismalac) megorrolni egy valóságos alesre?! Ki van csukva. ;) Csak nem tudtam az úzust. Mert ám IP-ről rég vitézkedem itt a környéken, de hát nem tudok mindent, hajjaj. Végül is a globál login buktatott le, mert az autómatán bejelentkezik. Nincs sok időm, bár néha a céges gépről is suttyomban beszerkesztgetek, de általában csak apróságokat, meg ami közelebbről érdekel.

Ami a korosztályt illeti, ha meg nem sértem a t. ales urat, inkább a bátyám évjáratába tartozik, magam 75-ös évjárat volnék (kiváló év vót!), az érettségi után nem vevődtem fel rögtön egyetemre, úh elvittek bakának 12 hónapra, mint a huzat, '93-ban. Az már pont nem az ántivilág jó néphadserege volt, de azért a fíling még nem sokat változhatott (bár a fene tudja, erről mindenki mást mond), a tisztikar nagyobbrészt a régi, a szolgálati idő még nem annyira drasztikusan rövidebb, de már nagyon alakul... ;) Ruházat még a régi... Meg a régi szép idők, régi viszonyok, mikor egy hétig róttam tornacsukában a laktanyát, mert hiába vésték fel a sorozáson a hihetetlen adatot, hogy 48-as surranóra szorulok – „de nagylábon él...” –, csak nem hitték el, míg nem látták, így aztán közröhej tárgya lehettem, míg megjött a felmentő küldemény (benne aztán pont egy számmal nagyobb kasztró a kelleténél…) :P csak a sapkarózsát cserélték le az új címerrel, és már nem voltunk elvtsak persze, sőt honvéd urak, vagy úri honvédek, nem lehetett azt tudni. ;)

Egy szó mint száz: ebben a témában nagyon szívesen besegítenék, amit tudok, és amennyi időm akad, most is úgy kerültem ide, hogy megláttam a cikket, és megörültem neki. Akármilyen vegyesek is az emlékeink, egy egész terjedelmes szubkultúra készül feledésbe menni, amit azért jó volna megmenteni az utókornak (a szlengkutató Kis Tamás egy s-es névrokonod jóvoltából van már szótár, ami a katonaszlenget feldolgozza, ezért már tudományosan is belinkelhető a csíkos hátú kismalac, azért az nem semmi... ;). Megcsapott a nosztalgia szele, és rájöttem, hogy sajnálnám, ha még az emléke is kiveszne teljesen annak, amire szerénységem is rászánt egy évecskét az életéből, ha nem is teljesen önkéntes alapon. :P Egyszóval előre! Hogyan kéne hozzáfogni? Elkezdtem gyűjtögetni a userpage-emen beszámolókat, persze nem azt a sztorizós műfajt, amivel egymást untatják a jóbarátok, hanem a jobb minőségűeket, ami még akár enciklopédiában is emlegethető. Született egy sor igazán jó visszaemlékezés, irodalmi igénnyel, jó humorral, és sztem forrás volna bőven, hiszen egész kultúra épült a (sor)katonaság köré saját folklórral, mitológiával, nyelvvel, irodalommal, művészettel, még filmekkel is stb. Vannak már hagyományőrző társaságok (érdekes bolondok is meg nem bolondok is). Hogy kéne kezdeni? Várom nb. válaszod, és előre is elnézést kérek, ha kis idő kimarad, nem mindig tudok azonnal reagálni.

Tisztelettel, Btibor vita 2008. augusztus 5., 00:16 (CEST)Válasz

Első lelkesültségemben leloptam egy userbox anyagát, és átalakítottam, hogy kis PR-t csináljunk a témának, megszületett a Sablon:Userbox/Sorkatona. A huwikiben nem nyúltam még template-hez, de másutt már igen, erősen remélem, hogy nincs vele baj, a színvilágát viszont nagyon fel kéne dobni, ahhooz nem mertem nyúlni. ;) Lopott categoryfeature-rel is fel van szerelve, állítólag fog kategorizálni. Btibor vita 2008. augusztus 5., 00:31 (CEST)Válasz