Szerkesztővita:Bombike

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Drkazmer 14 évvel ezelőtt a(z) Jelenérték témában
Köszöntünk a Wikipédiában, kedves Bombike!

Üdvözlünk!

Figyelmedbe ajánljuk:

Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és a forrásaid pontos megjelölésére!


Mentor · Ha akarod, akkor melléd áll egy segítő, a te személyes mentorod, és segít a szerkesztéssel kapcsolatos gondjaidban. Ide kattintva találsz erről többet. | Segítség · Bonyolultabb szerkesztési ügyekben a kocsmafalra is írhatsz kérdéseket. Ha egy szerkesztőtársad tudja a választ, ugyanott fog válaszolni. | Tudakozó · Egy tudakozót is működtetünk. Ott viszont olyan kérdésekre kaphatsz választ, amit egy lexikonban keresne az ember.


Ha van kedved, mutatkozz be szerkesztőtársaidnak, ide kattintva. A szerkesztői lapodon írjál az érdeklődési körödről, nyelvtudásodról. Az a lap csak a tiéd. Kialakításához segítséget itt találsz. | Vitalapja, „szerkesztővitája” is van minden szerkesztőnek, mint ez a lap itt. Aki neked üzenni akar valamit, az ide fog írni, téged pedig egy sárga csík a lap tetején automatikusan figyelmeztet az új üzenetre. A cikkeknek is van vitalapjuk, ott a cikk kialakítását tárgyalják meg az érdekelt szerkesztők. | Kérünk, hogy az eszmecserék során így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! Cassandro Ħelyi vita 2009. október 13., 19:57 (CEST)Válasz


If you don’t speak Hungarian, please click here.

Jelenérték[szerkesztés]

Halihó!

Nagyon örülök, hogy szerkeszted a jelenérték szócikket, de többször pontatlanságokat állítasz! Nagyon jó, hogy beírtad pénzáramlásra is a jelenértéket, de egy kifizetés jelenértékét nem kellett volna törölni, ezt vissza is raktam. De az egyszerűen nem igaz, hogy a mai 1 Ft több, mint a holnapi 1 Ft minden körülmények között. Gondolj csak a deflációra! Létező dolog! Főleg mostanság nem olyan légbőlkapott! Szóval pöttyet körültekintőbben!

Drkazmer No mesélj... 2009. október 8., 23:09 (CEST)Válasz

Szia, én úgy gondolom,hogy a deflációs helyzet erős kivételnek tekinthető, s emiatt nem kellett volna kitörölni a BM alapján beleírt definíciót. Másrészt azt valóban elnéztem, hogy én pénzáram sorozat diszkontált értékét adtam meg. Azt azonban továbbra is fenntartom, hogy a te jelenérték számításod nem egészen pontos. Jelenérték számítás során minden egyes befektetést az adott időtartamra vonatkozó hasonló kockázatú befektetések elvárt hozamával diszkontálunk (ez pedig csak a bankbetétek esetén a kamatláb). Te egyperiódusos hozamokat használsz, pontosabban a forward hozamgörbét. Ez pedig meglehetősen zavaró, sokak számára ráadásul nehezen megfogható fogalom. Ez megérne egy részletesebb kifejtést, aminek leírást egy Hozamgörbe szócikkben tervezzük. Üdv, Bombike vita 2009. október 13., 20:04 (CEST)Válasz

Válaszomat lásd a vitalapomon! Drkazmer No mesélj... 2009. október 13., 20:19 (CEST)Válasz