Szerkesztővita:Anystone

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Filmfan 15 évvel ezelőtt a(z) Wicker Park témában
Köszöntünk a magyar Wikipédiában, kedves Anystone!

Üdvözlünk!

A Wikipédia szerkesztésének fortélyaihoz az első lépések oldalon találsz bevezetőt. A szerkesztést a homokozóban gyakorolhatod. A Wikipédiában folyó társalgások jobb megértéséhez a wikifogalmak és rövidítések (szó)jegyzékében találsz segítséget.

Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és forrásaid pontos megjelölésére!

Kezdő szerkesztőként személyes segítőt, mentort is kaphatsz magad mellé, vele megtárgyalhatod a szerkesztéssel kapcsolatos problémáidat. Ehhez jelentkezz be (ha eddig nem tetted volna), és kattints ide! Bonyolultabb szerkesztési ügyekben a kocsmafalra írhatsz kérdéseket, ha egy szerkesztőtársad tudja a választ, ugyanott fog válaszolni.

Egy közismereti tudakozót is működtetünk, ha valamit nem találtál.

Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a szerkesztői lapodon, melynek kialakításához segítséget itt találsz. (Itt írhatsz például érdeklődési körödről, nyelvtudásodról). A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ezen üdvözlet is példa rá. Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! Mdavid89 vitalap 2008. december 21., 01:51 (CET)Válasz

If you don't speak Hungarian, please click here.

Wicker Park[szerkesztés]

Szia! Javítottam néhány apróságot a szövegben. Ahogyan a fenti köszöntőben is szerepel, a Wikipédián fontos a felküldött anyagok jogtisztasága, vagyis az internet egyéb helyeiről nem lehet átvenni egy az egyben semmit se az eredeti jogtulajdonos engedélye nélkül, legfeljebb csak idézni. Így tehát a 2-3 soros filmismertetőket is célszerű a biztonság kedvéért kicsit átfogalmazni, főleg, ha kisebb stiláris hibák miatt amúgyis rájuk fér az átírás. Beraktam a szócikkbe néhány hivatkozást, azok alapján talán később könnyebb lesz hasonló hivatkozásokat csinálni. Az IMDB esetében vigyázni kell arra, hogy más azonosító van a filmeknél, és más a személyeknél. Egyébiránt csak rákeresel az IMDB-n a keresett valamire, a felső címsávból kimásolod a sor végén szereplő sokjegyű számot és bemásolod a hivatkozásba, ahol természetesen átírod a nevet és a címet arra, ahová készíted az új hivatkozást. Hivatalos honlap vagy más egyéb netes anyag esetén a teljes címet másolod ki. Ez gyakran túl hosszú, ezért kell valami magyarázó szöveget írni utána (pl. Hivatalos honlap), s akkor csak az jelenik meg az oldalon. A szövegekben kerülni érdemes a " " jelek használatát, mivel ezek használata semmiképpen nem szabályos. Címeket dőlt betűkkel szoktunk írni, melyeket a ' jel kettőzött használatával érünk el. A szabályos magyar idézőjel pedig lent kezdődik, és fent fejeződik be: „ ”. Természetesen tudom, hogy számos szövegben ezek a dolgok nem így vannak, de azokban bizony egyszer valakinek javítania kéne majd e hibákat. A képekre ugyanúgy vonatkozik a jogtisztaság, mint a szövegekre, vagyis nem rakhatsz fel a Wikipédiára csak úgy egy képet, amit a neten találsz. A legtisztább sor, ha Te vagy a kép szerzője. Filmek esetében a filmekből készített screenshot jelenleg a megtűrt kategóriába tartozik mint idézés. Képeket feltölteni én a Wikipedia Commons oldalról a Kép feltöltése linkről szoktam. Nagyon figyelni kell arra, hogy pontos licencet adjál meg (ez film esetében többnyire a „Film képkockája” licenc), mert a licenc nélküli vagy hamis licenccel ellátott képeket törölni fogják. Jó munkát kívánok, ha van kérdésed és tudok rájuk válaszolni, írjál nyugodtan! Filmfan vita 2008. december 23., 10:43 (CET)Válasz

Szia! Sok sikert a feltöltéshez, és Boldog Karácsonyt Neked is. Írjál nyugodtan, ha tudok még segíteni valamiben. Filmfan vita 2008. december 23., 18:00 (CET)Válasz