Ugrás a tartalomhoz

Szerkesztő:Samat/Wikimánia 2019

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Az idei Wikimánia Svédország fővárosában, Stockholmban volt. Részvételemet részben a lengyel Wikimédia-egyesület, részben a magyar Wikimédia-egyesület is támogatta.

Az idei beszámolóm nem lesz olyan részletgazdag, mint az a korábbi években megszokott volt. Az ilyen beszámolókat idén Bencemac és Teemeah szállította a magyar közösség számára. Az alábbiak inkább egy vázlatot, emlékeztetőt adnak arról, hogy mit csináltam a konferencia alatt.

A korábbi évekkel ellentétben, amikor igyekeztem minél több témával megismerkedni, idén elsősorban az egyesület szerkesztők megtartását segítő programjával kapcsolatos, azt támogató előadásokra és megbeszélésekre mentem el. Ez azt jelenti, hogy az önkéntes közösségek egészségével, a közösség növekedésével és a szerkesztők megtartásával kapcsolatos témákra koncentráltam, de (ha erre a párhuzamos programok mellett lehetőség volt) igyekeztem más megbeszélésekbe is bekapcsolódni.

Részt vettem a színpadon

Részt vettem több megbeszélésen és találkozón, pl.

Részt vettem számos előadáson és workshopon, pl.

Részt vettem különböző megbeszélésekben, pl.

és kulturális és szociális programokban, pl. a Svéd Parlament egyik vezető politikus általi bemutatásán vagy a Svéd Történeti Múzeum meglátogatásában, a megnyitó fogadáson és a záró partin, valamint megkóstoltam a legendás(an büdös) fermentált svéd heringet (Surströmming). :)

A Wikimánia hivatalos programját követően részt vettem a CivilServant nevű civil szervezet által szervezett képzésen, amely a Wikipédiával kapcsolatos kutatásokra fókuszált.

Készítettem sok fényképet és videót (a konferenciáról, és általában Stockholmról is), de majd csak később lesz időm feltölteni őket. Addig legyen itt ez a kép a megnyitóról:

Lásd még[szerkesztés]