Szerelem első vendéglátásra

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Szerelem első vendéglátásra
(Falling Inn Love)
2019-es amerikai film
RendezőRoger Kumble
ProducerRobyn Snyder
Mel Turner
Műfajromantikus vígjáték
ForgatókönyvíróElizabeth Hackett
Hilary Galanoy
FőszerepbenChristina Milian
Adam Demos
Jeffrey Bowyer-Chapman
ZeneEdward Shearmur
OperatőrDave Garbett
VágóAnita Brandt Burgoyne
Gyártás
GyártóMarVista Entertainment
OrszágUSA
Nyelvangol
Forgatási helyszínÚj-Zéland
Játékidő98 perc
Forgalmazás
Forgalmazó
Bemutató2019. augusztus 29.
Korhatár7 éven aluliaknak nem ajánlott.
További információk
SablonWikidataSegítség

A Szerelem első vendéglátásra (eredeti cím: Falling Inn Love) 2019-ben bemutatott amerikai romantikus vígjáték, melyet az amerikai Roger Kumble filmrendező, forgatókönyvíró és dramaturg rendezett, Elizabeth Hackett és Hilary Galanoy forgatókönyvéből. A főszerepben Christina Milian és Adam Demos látható. A filmet 2019. augusztus 29-én mutatta be a Netflix.

Cselekmény[szerkesztés]

San Franciscóban Gabriela élete békés: két és fél éve ugyanaz a barátja, van legjobb barátnője, akivel együtt jár jógázni, és ő maga környezetkímélő technikákkal foglalkozó cégnél dolgozik. Hirtelen felborul az élete, amikor a cég csődje miatt elveszíti a munkáját, barátja elhagyja, mert nem akar hallani a vele való együttélésről.

Gabriela egyedül, otthoni borozgatás közben mintegy oda sem figyelve egy új-zélandi weboldal „Nyerj fogadót” elnevezésű nyereményjátékára kattint (amiről sejti, hogy csak komolytalan átverés lehet, de egy kis mókát megér), és persze meg is nyeri a csodálatos panorámájú vidékre néző, gyönyörű fogadót, amiről a weboldal szép fényképeket mutat. Miután értesítést kap, hogy a nyereményét átveheti, úgy gondolja, nincs sok veszíteni valója, ezért úgy dönt, Új-Zélandra utazik, hogy megnézze a fogadót.

Amint megérkezik Új-Zélandra, és odaér a helyszínre, rájön, hogy a sorsolás valóban átverés volt, amivel a régi tulajdonos megszabadult a fogadótól (és az esedékes adófizetéstől), a Bellbird Valley Farm a fotókon láthatóval ellentétben már évek óta romokban hever és szörnyű állapotban van. Omladozó a homlokzat, ajtó nincs, a tető beázik, bent pedig egy kecske legelészik a padlón.

Annak ellenére, hogy számos felújításra van szükség, Gabriela úgy dönt, hogy marad, és keményen dolgozni kezd a leromlott állapotú fogadó felújításán. A lány azt fontolgatja, hogy környezetbarát módszereket fog alkalmazni, hiszen ehhez ért igazán. A közeli városka egyetlen épület-helyreállítási szakértője Jake Taylor (aki vállalkozó és önkéntes tűzoltó). A mogorva, nyers modorú férfi praktikus felújítási tanácsokat ad a nőnek, neki azonban nem szimpatikus a stílusa, ezért saját maga kezd a felújításba (amihez nem igazán ért). Jake agglegény és ezermester, de lelkileg bezárkózva él, mióta két évvel korábban látta meghalni kedves barátnőjét. Gabriela rövid idő alatt összebarátkozik a város összes lakójával, akik segítenek neki a felmerülő munkák megoldásában. Jake-et azonban csak ritkán kéri fel segíteni.

Gabriela a munkálatok befejezése után el akarja adni a fogadót, hogy visszatérjen az Egyesült Államokba, amire Chad, egykori kollégája bátorítja, aki felajánlja neki egy újonnan alapított cég alelnöki posztját.

Bejelentés nélkül megjelenik Gabriela volt barátja, Dean, akit Charlotte (a város egyetlen másik fogadójának tulajdonosa) hamis ürüggyel csalogatott oda (Gabriela telefonját használva), mivel azt reméli, hogy a férfi meggyőzi a lányt, hogy térjen vele haza és előtte adja el a fogadót (amit Charlotte szívesen megvenne). Dean egy melbourne-i befektetési társasággal kedvező ajánlatot dolgozott ki a fogadó megvásárlására, de Gabriela ezt elutasítja. Az ajánlat Charlotte-ot is váratlanul éri, mert ez keresztezné az ő vásárlási terveit, és nem lenne esélye egy tőkeerős céggel szemben, ezért amikor úgy tűnik, hogy Gabriela el akarja hagyni Új-Zélandot (nem kis részben azért, mert úgy látja, hogy Jake közömbös iránta), maga Charlotte az, akit lelkiismeret-furdalás gyötör, és leleplezi a saját árulását (amit azért csinált, mert a másik fogadóban konkurenciát látott).

Még ha el is utazik, a fogadót valakinek működtetnie kell és rendszeresen karbantartani ezt-azt, ezért a hazaindulás előtt Gabriela és Jake 50-50%-os partnerségi szerződést kötnek, amiben Gabriela a tulajdonos, Jake pedig az üzemeltető.

Azonban miután az utolsó berendezési tárgyak is a helyükre kerülnek, Gabriela valahogy habozik elhagyni az egyre szimpatikusabbá váló Jake-et, a felújított fogadót és azt a befogadó közösséget, amely fejlesztette kreatív oldalát.

Gabriela végül Jake-kel együtt úgy dönt, a közösségben marad, és együtt üzemeltetik a fogadót.

Szereplők[szerkesztés]

Szerep Színész Magyar hang[1]
Gabriela Diaz Christina Milian Ligeti Kovács Judit
Jake Taylor Adam Demos Fehér Tibor
Dean Conner Jeffrey Bowyer-Chapman Makranczi Zalán
Charlotte Wadsworth Anna Jullienne Farkasházi Réka
Shelley Claire Chitham Tarr Judit
Manaaki Blair Strang Rába Roland
Peter Jonathan Martin Pavletits Béla
Norman "Norm" William Walker Bácskai János
Chad Daniel Watterson Dér Zsolt
Sage Simone Walker Nagy Katica
Dr. Corey Harrison Arlo MacDiarmid Galbenisz Tomasz

Gyártás[szerkesztés]

2019 februárjában bejelentették, hogy a Netflix zöld utat adott a Szerelem első vendéglátásra című filmnek Christina Milian és Adam Demos főszereplésével, valamint Roger Kumble rendezésével.[2] A filmet az új-zélandi Thamesben forgatták.[3]

Bemutató[szerkesztés]

A film 2019. augusztus 29-én jelent meg a Netflixen.[4]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Falling Inn Love című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.
  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Falling Inn Love - Ristrutturazione con amore című olasz Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.
  • Ez a szócikk részben vagy egészben az Amor en obras című spanyol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. ISzDb - Magyar hangok (magyar nyelven). Internetes Szinkron Adatbázis. (Hozzáférés: 2021. június 7.)
  2. N’Duka, Amanda: Christina Milian, Adam Demos To Topline 'Falling Inn Love' Netflix Movie (angol nyelven). Deadline Hollywood , 2019. február 13. (Hozzáférés: 2019. február 13.)
  3. Davis, Arianna. „Falling Inn Love on Netflix Might Inspire You to Visit Its Charming Filming Location in New Zealand”, The Oprah Magazine, 2019. augusztus 31. (Hozzáférés: 2019. szeptember 9.) 
  4. Christina Milian [@ChristinaMilian]: Super excited to finally announce my new film FALLING INN LOVE will be released globally on Netflix August 29!!! @seewhatsnext @netflixfilm, 2019. július 22. (Hozzáférés: 2019. július 22.)

További információk[szerkesztés]