Szőnyi Ildikó (modell)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Szőnyi Ildikó
Marjai Judit fényképén (2015 körül)
Marjai Judit fényképén (2015 körül)
Életrajzi adatok
Születési névSzőnyi Ildikó
Született1968. június 2.
Monor
Elhunyt2022. augusztus 28. (54 évesen)
Győr
Nemzetiségemagyar
Foglalkozásamodell, manöken
Szőnyi Ildikó weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz Szőnyi Ildikó témájú médiaállományokat.

Szőnyi Ildikó, asszonyneve: Bacsó Ildikó, (Monor, 1968. június 2.Győr,[1] 2022. augusztus 28.)[2][3] magyar modell, manöken.

Életútja[szerkesztés]

Az 1980-as évek egyik ismert modellje lett. Az első fotózása, alig 17 évesen, a Gabi-Mami újság szerkesztőségénél volt. Később Bacsó Béla fotóművésszel készítette első címlapját. Az Ez a Divat című magazin hasábjain is megjelentek fotói. Fürdőruha-, illetve fehérnemű-fotózásokon, ill. divatbemutatókon is részt vett.

Sokszor dolgozott külföldön. 1994-ben a floridai Sarasotába érkezett, ahol másfél hé­tig fotózott. Előtte jó egy hó­napot Colorado államban töltött, ahol egy sportruhá­zati katalógusba készített­ek róla felvételeket. Florida után Görögországban is járt, egy fotómű­vészeti évkönyvbe készítet­tek róla képeket.

Marjai Judit fényképén (2015 körül)

15 évig dolgozott a modellszakmában, majd sminkes lett.

Címlap, kártyanaptár, katalógus fotózására kapott felkéréseket.

Látható volt például az Ország-világ címlapján. A Pulli kötős magazinban folyamatosan jelentek meg címlapjai, de a Nők Lapja című lapban is, illetve a Sport Suszter német katalógusban.

2014-ben Marjai Judit fotós Ex Top model come back Szőnyi Ildikó címmel kampányt indított, melyre felkérte a volt modellt, régi modell-kolléganőjét, Szőnyi Ildikót, és fotók jelentek meg.

2022. augusztus 28-án, vasárnap a 82-es főúton a Nyúl és Győr közötti vasúti átjáróban leparkolta járművét a sínen, és megvárta az érkező vonatot. Az ütközés következtében a helyszínen életét vesztette.[2][4]

Fotósai voltak[szerkesztés]

Több fotóssal is dolgozott, például Módos Gábor, Lengyel Miklós, Fábry Péter István, Rózsavölgyi Gyöngyi, Fenyő János, Varró Géza, Bacsó Béla és Marjai Judit fotóművészekkel.

Férje Bacsó Béla, házasságukból két fiúgyermek született.

Jegyzetek[szerkesztés]

Források[szerkesztés]