„A Hupikék törpikék szereplőinek listája” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][nem ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
a Visszaállítottam a lap korábbi változatát: 89.133.238.195 (vita) szerkesztéséről SamatBot szerkesztésére
Hallywell (vitalap | szerkesztései)
99. sor: 99. sor:
* '''[[Tésztaszakácstörp]]''' (Pastrycook Smurf) - Ő leginkább vegetáriánus, nem fogyaszt húst. Jól ért a tészta készítéséhez.
* '''[[Tésztaszakácstörp]]''' (Pastrycook Smurf) - Ő leginkább vegetáriánus, nem fogyaszt húst. Jól ért a tészta készítéséhez.
* '''[[Vadásztörp]]''' (Hunter Smurf) - Szeret íjjal és nyílvesszővel lőni.
* '''[[Vadásztörp]]''' (Hunter Smurf) - Szeret íjjal és nyílvesszővel lőni.
* '''[[Törpribanc]]''' (Slut Smurf) - Szereti, ha megdöngetik.


Ha valaki ismer olyan törp nevet amelyik nem szerepel az oldalon akkor írja be a nevét és ha valakinek van ideje rá és szereti a törpöket próbálja az itt nem szereplő megfelelő magyar neveket többhelyen is keresni. Alul a számot egy teljesen új törpnév beírásakor csökkentse eggyel.
Ha valaki ismer olyan törp nevet amelyik nem szerepel az oldalon akkor írja be a nevét és ha valakinek van ideje rá és szereti a törpöket próbálja az itt nem szereplő megfelelő magyar neveket többhelyen is keresni. Alul a számot egy teljesen új törpnév beírásakor csökkentse eggyel.

A lap 2010. január 21., 21:22-kori változata

A Hupikék törpikék szereplőinek listája a Hupikék törpikék című rajzfilmsorozatban szereplő törpöket sorolja fel.

Kertitörp és Hókuszpók

Törpök

Eredetileg 99 törp élt Aprajafalván Törpapa vezetésével. Az idők folyamán azonban még nagyon sok törp csatlakozott hozzájuk. Törpilla a törplány, aki Hókuszpók teremtménye volt. Törprobot az egyik robottörp, akit Ügyi csinált. Törpicur a kisbabatörp. Zöldőr, Törtyögő, Törpörgő, a törpifjoncok. Törpiri a törpkislány, aki szintén Hókuszpók teremtménye volt. Törpszakáll az egyik régebben elvándorolt idősebb törp, aki előkerült. Vadócka az elveszett törpgyerek, aki előkerült az erdőből. Don Törpilló a törpifjoncok mesekönyvbeli lovagtörpje, aki Törpapa élesztőelixírje segítségével kelt életre, úgy hogy a szer véletlenül ráfolyt a könyvre. Robotörpilla a másik robottörp, akit szintén Ügyi csinált. Nagyitörp, a másik elvándorolt idősebb törp, aki szintén előkerült. Így összesen 111-en lettek.

Hami és Törpilla
Fájl:Barrufets a la festa major de Sants.jpg
Törppapa és a Törpök
  • Törpapa (Papa Smurf) – Aprajafalva vezetője, bölcs, megfontolt törp. Eredeti hangja: Don Messick. Magyar hangja: Sinkovits Imre.[1]
  • Törpilla (Smurfette) – Hókuszpók teremtménye. Törpilla sokáig az egyetlen lánytörp volt Aprajafalván. Eredeti hangja: Lucille Bliss. Magyar hangja: Málnai Zsuzsa.
  • Okoska (Brainy Smurf) – Okoskodó, szemüveges tudóstörp, Törpapa segédjének képzeli magát. Eredeti hangja: Danny Goldman. Magyar hangja: Cseke Péter.
  • Törperős (Hefty Smurf) – Erős, bátor törp, ismertetőjele, hogy tetovált a karja. Eredeti hangja: Frank Welker. Magyar hangja: Bata János.
  • Ügyi (Handy Smurf) – Ezermester törp, olyan segítőkész, akár Törperős. Furcsa gépezeteket épít, mindig a törpök javát akarja. Mikor Kertitörpnek nem nőttek a palántái az időjárás viszontagságai miatt, Ügyi időjárásgépet szerkesztett, mivel minden törpnek szüksége volt a friss zöldségekre. Sajnos az általa szerkesztett gépek legtöbbje megsemmisült az epizódok végére. Ügyi ismertetőjele, hogy a füle mögött általában egy ceruza van. Eredeti hangja: Michael Bell. Magyar hangja: Szolnoki Tibor.
  • Ügyifogyi (Clumsy Smurf) – Kicsit ügyefogyott törp, kisebb jótettei persze neki is vannak, amelyek minden esetben balul sülnek el. Okoskával többször is összetűzésbe kerül. Eredeti hangja: William Callaway. Magyar hangja: Gyabronka József / Schnell Ádám.
  • Szakadtka (Sloppy Smurf) – Igénytelen külsejű törp. Eredeti hangja: Marshall Efron. Magyar hangja: Varanyi Lajos.
  • Lusti (Lazy Smurf) – Lusta törp, legszívesebben örökké csak aludna. Eredeti hangja: Michael Bell. Magyar hangja: Pathó István.
  • Hami (Greedy Smurf) – Szakács, imád sütni-főzni. Eredeti hangja: Hamilton Camp. Magyar hangja: Józsa Imre.
  • Törpojáca (Vanity Smurf) – Nagyon hiú törp, a kezében általában van egy tükör, a sapkáján pedig egy szál virág díszeleg. Eredeti hangja: Alan Oppenheimer. Magyar hangja: Balázs Péter.
  • Tréfi (Jokey Smurf) – Tréfás törp, leggyakrabban robbanó ajándékokat készít. Eredeti hangja: June Foray. Magyar hangja: Szerednyei Béla.
  • Törpicur (Baby Smurf) – Ő az egyetlen kisbabatörp a faluban. Magyar hangja: Vadnay Tünde.
  • Törpingáló (Painter Smurf) – Törpingáló a festőtörp, piros kabátot és fehér kesztyűt visel. Eredeti hangja: William Callaway. Magyar hangja: Balázsi Gyula.
  • Dulifuli (Grouchy Smurf) – Zsörtölődő törp, jellegzetes mondata: „Ki nem állhatom a…”. Eredeti hangja: Michael Bell. Magyar hangja: Gruber Hugó.
  • Törpiri (Sassette) – Vörös hajú lánytörp, aki az ötödik évadban csatlakozik a többiekhez. Mint az összes nőtörpöt, őt is Hókuszpók teremtette, a Píritalból. Féltékeny Törpillára, mivel őbelé többen szerelmesek. Törpiri még csak egy törpkislány, aki a Törpifjoncok csapatába tartozik. A Törpifjoncokat, így Törpirit is Törpszakáll tanítja. Eredeti hangja: Julie Dees. Magyar hangja: Götz Anna.
  • Törpszakáll (Grandpa Smurf) – Törpapa nagyapja, a legidősebb törp, 1914 éves. Jól bánik törpjeivel, akik sokszor bolondnak képzelik. A filmben sokszor hívják Nagyapatörpnek, ami valószínűleg fordítási következetlenség eredménye, annak ellenére, hogy angol elnevezése Grandpa, azaz nagyapa. Eredeti hangja: Jonathan Winters. Magyar hangja: Kenderesi Tibor.
  • Nagyitörp (Nanny Smurf) – Törpszakáll felesége, a legelső lánytörp. Eredeti hangja: Susan Blu. Magyar hangja: Tolnay Klári.
  • Kertitörp (Farmer Smurf) – Ő a törpvetemények gondozója. Eredeti hangja: Alan Young. Magyar hangja: Rátóti Zoltán.
  • Zöldőr (Natural 'Nat' Smurf) – A törpifjoncok tagja. Beceneve Törpepe. Egy ugyanilyen nevű törpből van még egy. Eredeti hangja: Charles Adler. Magyar hangja: Detre Annamária.
  • Törtyögő (Slouchy Smurf) – A törpifjoncok tagja. Beceneve Törpincs. Eredeti hangja: Noelle North. Magyar hangja: Magda Gabi.
  • Törpörgő (Snappy Smurf) – A törpifjoncok tagja. Beceneve Törpci. Eredeti hangja: Pat Musick. Magyar hangja: Simorjay Emese.
  • Törpöltő (Tailor Smurf) – Ő varrja a törpök ruháit. Eredeti hangja: Kip King. Magyar hangja: Versényi László.
  • Jajgatörp (Scaredy Smurf) – Mindenkitől fél, azért jajgat. Eredeti hangja: Alan Young. Magyar hangja: Straub Dezső.
  • Költörp (Poet Smurf) – A helyi költő, kizárólag verseket ír, de azt minden versformában. Eredeti hangja: Frank Welker. Magyar hangja: Böröndi Tamás.
  • Nótata (Harmony Smurf) – Feladata a törp-trombita kezelése. Ezzel általában a falu lakóit riasztja. Eredeti hangja: Hamilton Camp. Magyar hangja: Tahi József.
  • Törperdész (Tracker Smurf) – A környező erdő állatait is ápolja. Egyszer meggyógyította Sziamiaút is, mikor az belesétált Hókuszpók egyik csapdájába. Törperdész sapkáján általában áll egy toll. Eredeti hangja: Henry Polic. Magyar hangja: Izsóf Vilmos.
  • Ábrándos (Dreamy Smurf) - Ábrándozó törp. Ő volt a képregényben a pilótörp(Astrosmurf). Emlegetik Ábrándoska, Ábrándos kapitány, Picurkatörp, Űrtörp, Pilótörp, Asztronautatörp néven is. Nagyon sok olyan érdekes dologra vágyik, amit nem tud elérni. Egyszer király akart lenni, másszor képzeletben a macik földjén járt, ahol a macik a maguk királyává koronázták. Megvédte őket a Zsoldosoktól. Egy másik alkalommal képzeletben pedig néhány törppel nagy tengeri utazásra indult, ahol sok kaland érte őket. Volt, hogy a világűrbe akart utazni. Készített egy űrhajót de az nem működött. Amikor elindult, Törpapa adott neki törpszörpöt, amibe törpaltatót kevert. Ekkor mikor vezetett, elaludt, a többiek pedig közben lebontották a rakétáját és egy ismeretlen kráterben felépítették. Mikor felébredt más bolygón érezte magát. A törpök Törpapa varázsitalának segítségével Turpokká változtak, így ők játszották el neki, hogy földönkívüliekkel találkozott. Később találkozott egy földönkívülivel, aki a földre érkezve törpformát vett fel. Magyar hangja: Kassai Károly.
  • Álmodozó (Dreamy Smurf) - Beceneve Álmoska, nagyon sok mindenről álmodozik. Egyszer világ körüli útra indult. Törpapa adott neki egy sípot, amivel ha bajba kerülne és belefúj, visszakerül a faluba. Kalandjai során Hókuszpók elkapta őt és elvette tőle a sípot. Hókuszpók ekkor bejutott a faluba. Törpapa ekkor Hókuszpókra olyan varázsszert szórt, ami jóságossá tette őt. A szer hatására elárulta a Törpöknek, hol van Álmodozó. Ekkor utána eredtek, hogy kiszabadítsák őt. A síp segítségével szabadultak ki együtt Hókuszpóktól. Álmodozó egy darabig nem vágyott újabb kalandra. Magyar hangja: Rudolf Péter
  • Bányásztörp (Miner Smurf) - Földalatti bányákban dolgozik, csákányokkal és ásókkal. A szenet gyűjti télire és néha értékes köveket is talál. Egyszer télen egy olyan földalatti bányára bukkant ahol pirosszörnyek laktak. Ezek a szörnyek dolgoztatni akarták a törpöket , hogy szenet gyűjtsenek nekik. De ügyi készített egy olyan gépet, amellyel gyorsan tudták végezni a munkájukat, így kaptak tőlük ajándékba szenet télire. Magyar hangja: Vitai András.
  • Bányatörp - Szeret bányákban dolgozni, néha kincseket is talál. Törpingálóval köveket festettek be aranyszínűre, hogy Hókuszpókot becsapják. Egyszer a mozdony kazánját is befűtötte a törpvasúton.
  • Don Törpilló (Don Smurfo) - Rövidebben a neve Don Törpó. A törpifjoncok mesekönyvbeli lovagtörpje. Törpilla képzeletbeli lovagja is. Egyszer Törpilla személyesen szeretett volna vele találkozni, arra vágyott, hogy egy kis időre egyedül lehessen vele. Tréfi Don Törpillónak adta ki magát és álruhába öltözve tréfálta meg Törpillát. De a többiek nem akartak hinni Törpillának. Törpilla arra kérte a Don Törpillónak hit Tréfit, hozza el neki Sziamiáú egy bajszát, hogy megmutassa nekik vajon ki ő. Ezt nagyon ügyetlenül sikerült Tréfinek véghez vinni. De az epizód végére mégis elárulta magát, hogy ő Tréfi. Egy másik epizódban Törpapa csinált egy élesztőelixírt amit a törpifjoncok véletlenül ráöntöttek a mesekönyvükre és ekkor életre kelt. Egy mesekönyvbeli módszerével ő is megleckéztette Hókuszpókot. Az epizód végére visszatért a mesekönyvekbe, Törpilla képzeletébe és a törpifjoncok szívébe. Egy lovagi sisakja is van a fehér sapkája felett. Magyar hangja: Bor Zoltán.
  • Épitörpész (Architect Smurf)) - Építész törp, ő tervezi a házak építését. Egyszer egy magas fából épített emeletes házat Ügyivel, ahol a törpök sok-sok szobában lakhattak. Ezt azért építette, mert modernebb helyet akart csinálni a falunál. Viszont a terve füstbe is ment, mert a faház kigyulladt. A törpök szerencsésen megmenekültek, így visszamentek a faluba. A leégett ház megmaradt részére pedig a madarak fészket raktak.
  • Focitörp - Szeret törplabdázni, ami nagyon jól megy neki.
  • Főtörp - Jellemzői, hogy egy piros tollat hord a sapkáján és nagyon jó a szaglása. Egyszer mikor a gonosz varázsló, Mordás néhány törpöt elrabolt, Törperős keresést indított megmentésükre. Néhány törp Törperőssel tartott és Főtörp ő a szaglása segítségével találta meg az utat, hogy merre menjenek.
  • Gyapjas (Wooley Smurf) - Gyapjú sapkát visel a fehér sapkája felett. Állatok szőreiből készít gyapjút télire. Egyszer egy birka földre ment a törpifjoncokkal gyapjúért ahol egy fiú tenyésztette a birkáit. Neki törpbogyót adtak, amiért cserébe vihettek télire gyapjút.
  • Gyengi (Weakling Smurf) - Nagyon bizonytalan törp, Törpapa adott neki törpbogyódzsemet azért, hogy bátor legyen, ezt bátorságvarázskrémnek nevezte el. Gyengi felkente Törpapa kérésére a krémet az orrára és akkor a varázserőtől eltelve, bátornak érezte magát. Mikor Törpapa elárulta neki, hogy csak törpbogyódzsem volt, akkor nyerte el saját önbizalmát, hogy varázserő nélkül is boldogul.
  • Habzsi Szeret sokat enni. Gyorsan fogyasztja el az ételeket.
  • Hapcitörp (Sneezy Smurf) - Gyakran náthás és szénanáthás törp, sokat tüsszent. Egyszer megmentette a többieket Tavaszanyó segítségével, mikor egy régi korán nyíló varázsvirág elbűvölte a törpöket. Egyszer pedig szóba állt egy szélhámossal, aki értékes tárgyakkal be akarta csapni a törpöket, de az epizód végére ez a szélhámos megmentette őket Hókuszpóktól és megjavult. Így ajándékokat megosztott a törpökkel.
  • Kontárka (Dabbler Smurf) - Kontár törp, sok mindent elront.
  • Kormi (Sweepy Smurf) - Kéményseprő törp, fekete sapkát hord. A falu házainak kéményeit tisztítja seprűvel.
  • Leske (Nosy Smurf) - Nagyon kíváncsiskodó törp, mindent kiles. Történt egyszer, hogy a kíváncsiskodása szerencsét hozott az elveszett város gonosz jogarának megsemmisítésében, amit az iker boszorkányok meg akartak szerezni. Így neki köszönhetően nem szerezték meg a jogart. Magyar hangja: Kautzky Armand.
  • Nati - Szeret nyáron strandolni a töbiekkel. Szereti az állatokat. Egyszer Sziamiaút is kimentette Hókuszpók csapdájából és meggyógyította őt.
  • Nótatörp - Szeret énekelni. Egyszer a manócsemegéről költött nótát.
  • Ostobi - Egy buta és ostoba törp.
  • Péktörp (Baker Smurf) - Szeret kenyérféléket sütni. A falu szélén a törpöket sokféle kenyérfélével fogadja.
  • Riportörp (Reporter Smurf) - Riporter törp, egy sild van a sapkáján. Vannak értelmetlen riportjai is, ezért a többieket sokszor nem érdekli a munkája. Egy napon Törpapa az alvó húsevőnövény sárkányok földjére ment és a többiek követték őt. De ekkor a sárkányok felébredtek és Riporttörp újra elaltatta őket egy riportjával. Ennek emlékére hazatérésük után egy igaz történetről készített riportot.
  • Robotörpilla - Ügyi második törp formájú robot találmánya. Egyszer mikor Gerard király házasodni készült, Törprobot a várban egyedül érezte magát és visszament a faluba és Ügyitől kért segítséget. Ügyinek támadt egy ötlete, hogy neki is készít egy törplány formájú robotot. Hasonlított Törpillára, ezért lett a neve Robotörpilla. Mivel Ügyi készítette őt, ezért először Ügyibe szeretett bele. Az epizód végén, mivel a törpöket közösen ő és Töprobot mentették meg Hókuszpók egy tervétől, Törprobotot is megszerette, így együtt mentek el Gerard Király várába, a Király esküvőjére. Gyakran visszatérnek együtt a faluba is.
  • Segítke - Ő az a törp, aki nem tud senkinek sem nemet mondani. Mindig segíteni akar a többieknek, viszont a többiek őt sokszor baleknak nézik. Minden kisebb munkájukban megkérik őt, hogy végezze el helyettük. Egyszer elfáradt a sok segítésben és nem vett részt egy törpjátékban, ahol az volt a nyertes, aki a piros ribizlik közül az egyetlen zöld ribizlit húzta és aki nyert, annak kellett elhozni a foszforeszkáló lángot. A nyertes Jajgatörp lett. Mivel ő nem mert elmenni érte, megkérte őt, hogy hozza el neki. Ám a foszforeszkáló lángot egy mocsári szörny védte és azt nem volt szabad kioltani. Véletlenül a láng kialudt és a szörny felébredt. De Törpapa időben segítségükre sietett, így sikerült a szörnyet megnyugtatni és a lángot ismét meggyújtani. Ezáltal Jajgatörp és Segítke közösen gyújtották meg az ünnepségen. Ezután Segítke úgy döntött, hogy csak a legszükségesebb dolgokban fog a többieknek segíteni. Magyar hangja: Felföldi László.
  • Susztörp - Ő csinálja a törpök cipőjét. Törpilla egy vadonatúj cipőt kapott tőle ajándékba amiért cserébe virágot szedett neki.
  • Szeleske - Egy gyors és szeleburdi törp, jól kormányozza a vitorlás hajókat.
  • Szépike - Egy ugyanilyen nevű szereplő a sorozat egy epizódjában egy tündér is. Aranyos törp, kiskosárka van nála, amibe virágokat gyűjt. Szereti a virágokat. Magyar hangja: Boldog Gergő.
  • Szövőtörp - Állatok szőreiből sző bundát télire.
  • Töfi - Egy barna övet visel. A történet szerint egyszer Törperőssel és néhány törppel megküzdött az átverő törpbaba ellen, amit Hókuszpók csinált.
  • Törpfirkász - Egy sild van a sapkáján. Gyakran értelmetlen újságcikkeket ír.
  • Törpfrizőr - Ő vágja Törpapa és Töpszakáll szakállát. A lánytörpök frizuráját szépíti. Kutymorgót, a falu kutyáját is ápolja.
  • Törpmerő (Tuffy Smurf) - Nagyon bátor törp és egy barna övet visel. Egyszer ki mert állni a gonosz óriással is, akit Hókuszpók teremtett és az epizód végére megjavult.
  • Törpmorgó - Sok mindenért morog.
  • Törpilóta (Flying Smurf) - Nagyon szeretne repülni, ezért sok repülési módszerrel próbálkozott, de sohasem sikerült a levegőbe emelkednie. Egyszer Ügyi készített neki egy repülő eszközt, amivel végül beteljesedett az álma.
  • Törpitány - Kapitánytörp, szeret hajózni, vitorlás hajót vezetni.
  • Törprengő - Töprengő törp. Sokat töpreng rajta, mikor mit csináljon és merre menjen. Sokszor vannak jó döntései is.
  • Törprobot (Clockwork Smurf) - Robottörp és Robotörp néven is emlegetik. Ügyi első törp formájú robot találmánya. Ügyi arra szánta, hogy a falu munkáját végezze el. De egyszer Okoska át akarta programozni és elrontotta. Mikor rendbejött, egyedül ment el a faluból. Útja során megismerkedett a bebörtönzött Gerard Herceggel. A herceget kiszabadította rabságából és a faluba vezette. Ő és a törpök segítettek neki megmenteni a királyságát. Később Gerard király várában segített a királynak, mikor az rénszarvassá változott. Gyakran visszament a faluba is. Egyszer Melákkal barátkozott, Hókuszpók pedig kőszívet rakott bele, így rossz parancsokra programozta. De Ügyi szerencsésen visszacserélte a szívet és rendbehozta őt. Magyar hangja: Vitai András.
  • Törpténelem professzor - Történelem professzortörp, a történelem ismereteivel foglalkozik.
  • Törpvágó (Lumberjack Smurf) - Favágó törp, az erdő korhadt fáit vágja ki, megtisztítja az erdőt. Tűzifát is vág ki télire. Meghagyja az olyan fákat melyeken Mókusok laknak. Egyszer Hókuszpóktól farönkök görgetésével mentette meg a többieket, hogy Hókuszpók és Sziamiaú a farönkökön elcsúzva a folyóba estek.
  • Vadócka (Wild Smurf) - Egy elveszett törpgyerek. Egyszer, mikor ő érkezett a többiekhez a faluba, nagy vihar kerekedett. A gólya lejjebb repült és egy fának nekiütközött, a zsák pedig kiszakadt, ezért elejtette őt. Az erdőben mókusok találták meg, ők nevelték fel. Egy bőrnadrágot és egy levélsapkát visel. Egyszer, mikor néhány törp az erdőben járt, ő mentette meg őket Hókuszpóktól. Később, mikor Hókuszpók egy csapdájába esett, akkor a többiek mentették meg őt. Mivel nem a törpök között nevelkedett fel, így nehezen beszél. Továbbra is az erdőben a mókusokkal szeret élni, de gyakran visszamegy a faluba is. Magyar hangja: Bartucz Attila.
  • Vásárló törp - Szereti, ha ingyen ajándékot adnak neki és ha valamiért cserébe értékes dolgot kaphat.
  • Zokogi (Weepy Smurf) - Nagyon sírós törp, mindenért sirva fakad. Egy narancssárga rongykendővel törölgeti a könnyeit, nagyon ritkán van jó kedve. Egyszer sírásának is köszönhetően menekültek meg ő és Törperős Hókuszpók kajibájából.
  • Zöldőr - Egy ugyanilyen nevű törp van a törpifjoncok között is. Szereti az állatokat és a növényeket. Az erdő állatait és növényeit gondozza.

A következő törpök nevei csak az angol nevükből lettek magyarra lefordítva és ha valaki ismeri a megfelelő magyar nevüket akkor javítson rajtuk és tegye át a megfelelő helyre.

  • Alattomostörp (Sneaky Smurf) - Sokszor illetlenül viselkedik.
  • Alkimistatörp (Alchemist Smurf) - Vegyi és bűvös kísérleteket végez.
  • Ápolótörp (Nurse Smurf) - Ő ápolja a törpöket.
  • Büdöstörp (Stinky Smurf) - Nem szerei a mosdást, ezzel elriasztja a többieket magától.
  • Doktortörp (Doktor Smurf) - Ő gyógyítja a törpöket, nagyon keveset ért a gyógyszerekhez és az egészséghez.
  • Fatörp (Timber Smurf) - Jól ért a fák fűrészeléséhez.
  • Félénktörp (Timid Smurf) - Egy nagyon szégyenlős törp. Egyszer úgy döntött, hogy örökbe fogad egy sárkányt, mert kevés barátja volt.
  • Halásztörp (Fisher Smurf) - Ő a falusi halász, szeret halászni a tónál.
  • Horgásztörp (Adam Smurf) - Horgász, szeret horgászni a folyónál.
  • Kábulttörp (Dopey Smurf) - A többiek gyakran kérik őt, adjon néhány dolgot nekik.
  • Mangótörp (Mango Smurf) - Éveken keresztül a trópusokban élt, ahol élvezte a békét és nyugalmat, szereti az állatokat. Általában pizsamanadrágot hord és egy szandált visel.
  • Marcotörp (Marco Smurf) - Régi kalapot hord és érdekesen hangsúlyozza a szavakat a beszédében. Egy alkalommal kiment a tengerre, hogy fűszert szerezzen a törpöknek. Két évig tartott volna az útja, végül a törpöknek el kellett indítaniuk egy expedíciót, hogy megtalálják őt.
  • Nagyratörőtörp (Pretentious Smurf) - Ő volt a képregényben a királytörp (King Smurf). Míg a meserajzfilmsorozatban Okoska. A kémtörp (Spy Smurf) pedig nem egy egyéni törp, hanem ebben az epizódban a rabot kiszabadító lázadóhadsereg egy-egy tagja volt, lila ruhában és bekötött szemmel.
  • Navigátortörp (Navigator Smurf) - Ő vitorlás hajókat kormányoz.
  • Pénzügytörp (Finance Smurf) - Megtanította a Törpöknek a pénz használatát a faluban. Ez azonban szerencsét hozott a törpöknek, hanem szegénységet és széthúzást okozott közöttük, ezért rövid időn belül elhagyták.
  • Szakácstörp (Cook Smurf) - Szeret főtt ételféléket főzni, kuktasapkát és kötényt visel.
  • Séftörp (Chef Smurf) - Egy kendőt és egy séfkalapot visel, a recepteket nagyon jól ismeri.
  • Szerelmestörp (Enamored Smurf) - Érkezése óta Törpillába szerelmes. Sokat álmodozik róla, fába faragja a nevét, és "szeret-nem szeret" játékot játszik a virágszirmokkal.
  • Szerencséstörp (Lucky Smurf) - Szerencsejátékkal foglalkozik a faluban. Elég ironikus a neve és nem mindig szerencsés a játékokban.
  • Tengeralattjáróstörp (Submariner Smurf) - Egy Ügyi által készített tengeralattjárót kormányoz.
  • Tésztaszakácstörp (Pastrycook Smurf) - Ő leginkább vegetáriánus, nem fogyaszt húst. Jól ért a tészta készítéséhez.
  • Vadásztörp (Hunter Smurf) - Szeret íjjal és nyílvesszővel lőni.
  • Törpribanc (Slut Smurf) - Szereti, ha megdöngetik.

Ha valaki ismer olyan törp nevet amelyik nem szerepel az oldalon akkor írja be a nevét és ha valakinek van ideje rá és szereti a törpöket próbálja az itt nem szereplő megfelelő magyar neveket többhelyen is keresni. Alul a számot egy teljesen új törpnév beírásakor csökkentse eggyel.

És még 22 törp, akiknek neve ismeretlen…

A törpök segítői

  • Tavaszanyó (Mother Nature) – A Természetet irányító tündér, Törpapa jó barátja. Sokkal türelmesebb, mint A férje, Időapó. Ő kezeli az évszakok váltakozását is. Egyszer Lustit véletlenül vörössé változtatta, és később Hókuszpók és Bibircsóka kezébe kerül. Chlorinda gonosz varázslatára egyszer gonosszá válik, Furfangusszal együtt. Eredeti hangja: June Foray. Magyar hangja: Győri Ilona.
  • Időapó (Father Time) – Szigorú varázsló, az ő kezében van a Jövő. Imádja Tavaszanyó áfonyalekvárját. Fehér köntösben van, hosszú szakállat visel. Ő is Törpapa jó barátai közé tartozik. Eredeti hangja: Alan Oppenheimer. Magyar hangja: Galamb György.
  • Gerard király (King Gerard) – Fiatal király. Eredeti hangja: Phil Proctor. Magyar hangja: Bolba Tamás.
  • Furfangusz (Homnibus) – Öreg varázsló, Törpapa barátja. Szigorú, elővigyázatos ember, alakja hasonlít Időapóéra. Már a képregényben is szerepel, eltérve a negatív szereplők egy részétől. (Bibircsóka, Chlorinda, Baltazár). Furfangusz, bár nagyon furcsán viselkedik, mégsem sorolhatjuk a negatív szereplők közé. Jótettei: felnevel egy fiút, odaadja a törpöknek Puppyt (Kutymorgó). Gyakran rendez varázslóbálokat, ahova, Törpapát is meghívja. Eredeti hangja: Alan Oppenheimer. Magyar hangja: Rajz János.
  • Janó (Johan) – Királyi apród, aki megtalálja a csodafurulyát, amit a törpök készítettek. Van egy kisnövésű apródja Bibice. Egy öreg varázsló, Furfangusz segíti őket. A sorozatban szerepelt ugyan, de nem volt fontosabb szerepe. Eredeti hangja: Michael Bell. Magyar hangja: Lippai László.
  • Bibice (Vili) (Peewit) – Bibice, Janó apródja. Az egyik epizódban a gallok magukkal viszik, hogy harcoljon a Viharkirállyal szemben és szerezze meg a kincset. Vili elindul, de végül a Viharkirály a barátjává fogadja, az ellenfeleket pedig a Szélhegybe űzi örök sínylődésre. Bibice egyébként több részben is szerepel. Eredeti hangja: Frank Welker. Magyar hangja: Minárovits Péter.
  • Laconia - Egy aranyos kis virágtündér, nem tud beszélni, csak mutogat. Eredeti hangja: néma szerep. Magyar hangja: néma szerep.
  • Árkon király - Ő egy király. Az udvarában egy gonosz varázsló szolgál, akit Mordásnak hívnak és elrabolja a törpöket. Ez a varázsló meglepetést akar neki szerezni a törpökkel a szülinapjára. De az ünnepség végére őt és a vár lakóit békává változtatja és ellopja a kincseit. Törpapa ekkor a varázslót változtatja békává és őt a többiekkel visszaváltoztatja. Nagyon hálás lesz a törpöknek, jutalmul egy kincset akar nekik ajándékozni, de a törpöknek nem kell, csak azt kérik tőle, engedje őket haza. Elengedi a törpöket és Tréfi add neki egy ajándékot, amely egy robbanós doboz, de mikor kinyitja, nagyon humorosnak találja ezt a meglepetést. Magyar hangja: Szabó Ottó.
  • Fanyaróka - Fanyaróka egy szolgálónő Gerard király várában. Takarít, főz, mosogat, süteményt süt a várban. A törpöket is nagyon kedveli. Magyar hangja: Győri Ilona.
  • Hófaló Jeti - A Hófaló Jeti a fagyos hegységekben él. Egyszer mikor a törpök farönköt emeltek, Okoska megkérte Ügyifogyit fogja meg a szerszámos ládáját. De Ügyifogyinak tartania kellett a kötelet és figyelmetlensége miatt elengedte, így a farönk megütötte Törpapát. Törpapa megkérte Ügyifogyit hozza el a laboratóriumából a hóvirágport, ami gyógyítószer volt. Ahogy Ügyifogyi szaladt, futás közben egy kőben megbotlott és a vízbe ejtette a port. Így néhány Törpnek el kellett mennie a jéghegy csúcsára, hogy új virágport hozzanak. A Hófaló Jeti útközben megpillantotta a törpöket miközben másztak fel a hegycsúcsra. Törpilla virágszedés közben a Jeti hangját meghallva megcsúszott. A Jeti azonban megmentette. A többiek füstjeleket adtak segítségül. Törpapa és még néhány törp utánuk eredt. Hófaló Jeti megszerette Törpillát, egy szőrmebundát, hópelyhet és jégcsapott adott neki ajándékba. Mikor kiment, a többi törp meglátta őt és megijedtek tőle és egy kis tűzzel megpörzsölték. A Jeti meghallotta, hogy Törpilla közben bajban van és visszament a barlangba. Egy pók megfogta Törpillát, de az eldobta magától. A többiek csapatba álltak és Törpilláért eredtek. Azt hitték a Jetiről, hogy ő gonosz, és el akarja rabolni Törpillát. De Törpilla azt mondta, hogy ő csak magányos és szeretné ha vele maradna. Törpapa adott neki is virágport a megpörzsölt sebére, ami meggyógyította. Törpapa azt mondta neki, hogy a hegycsúcson van egy virág, ami egy évben egyszer virágzik. Ő megmutatta a barlangját, és a helyet, ahol a sok virág nő. A törpökkel megosztozott a virágporon, jókedvű lett. Ettől kezdve a törpök minden évben elmennek hozzá a virágzás idején Törpillával és minden évben találkoznak. Magyar hangja: Dengyel Iván.
  • Jótündér - Ő egy jóságos tündér, aki segít másokon. Egyszer Haminak kölcsön adott egy varázsedényt , ami varázsszóra zabkását készített. A többiek Hamihoz mentek zabkását kérni, hogy megkóstolják. Okoska későn ment és már nem kapott. Ezért Okoska cselesen befestett egy edényt amit Haminak átcserélt a varázsedényre. Okoskának zabkását sikerült készíteni vele, de a varázslatot leállító varázsige már nem jutott az eszébe. Ezért, mivel Okoska nem a megfelelő szót mondta, az edény kiömlesztette a faluban a zabkását. Haminak nem működött az edény és az a fejére szorult, amivel aztán elsétált a faluból. A Jótündérrel összetalálkozott és a faluba érve még idejében megállították a zabkása folyását. A többiek megmenekültek, Okoska pedig, eltakarította a zabkását és Hami segített neki azzal, hogy jó sokat befalt belőle. Jótündér pedig visszakapta a kölcsönadott varázsedényt.
  • Kutymorgó - Kutymorgó a törpök kutyája, megvédi a törpöket a veszélyektől. Magyar hangja: Bartucz Attila.
  • Marina - Ő egy szép sellőlány. Egy alkalommal az édesapja a sellőkirály elrontja a gyomrát és ő elmegy neki gyógynövényt hozni. Útközben ragadozó halak támadják meg és Ügyi menti meg. A törpöknek elmeséli, hogy mit szeretne és segítenek neki elhozni a gyógynövényt melyet egy gonosz manó őriz. Elmegy néhány törp oda, de a gonosz manó nem akar nekik adni belőle, ezért foglyul ejti őket. Az otthon maradt törpök - mert aggódnak értük - páran utánuk mennek. Hami sütit ad a gonosz manónak, amit nagyon szeret és így szabadul engedi őket és ad nekik belőle. Törpapa meggyógyítja a királyt de e közben Ügyinek megtetszik a lánya és neki is Ügyi. De mivel Ügyi csak a szárazföldön tud élni, ő pedig csak a vízben, így nem maradhatnak együtt. Ügyi kigondolt egy ötletet, hogyan élhetne a víz alatt, de egy terve sem vált be. Így végül egy virágot küldenek egymásnak, ami emlékezteti őket egymásra. Néha a későbbiekben a vízparton találkoznak. Magyar hangja: Detre Annamária.
  • Mela - Melák felesége.
  • Melus - Kisbaba óriás, Melák unokaöccse. Egyszer, mikor Melák és Mela bálba mennek megkérik a töpifjoncokat , hogy vigyázzanak rá. A törpifjoncok gondját viselik és megbarátkozik velük.
  • Mókica - Mókica, Vadócka legfőbb nevelő mókusa, gyakran kíséri barátját és segít neki.
  • Sellőkirály - A Sellőkirály Marina édesapja. Elrontja a gyomrát és a lánya meg a törpök gyógyítják meg. Magyar hangja: Kenderesi Tibor.
  • Simon - Simon egy óriás gyerek. Az erdőben eltéved és a törpök segítenek neki, hogy hazataláljon. Először a törpöket megkedveli, de mivel, hogy nagyon nagy, ezért nem engedik, hogy bemenjen a falujukba. Megharagszik rájuk és elszalad, és akkor találkozik Hókuszpókkal. A varázsló kedveskedni próbál neki, és ezért megajándékozza egy gyűrűvel, amivel az akaratát tudja irányítani, hogy eltapossa Aprajafalvát. A falu helyett azonban csak gombákra találnak és miközben Hókuszpók mellől elmarad, a törpök újra megtalálják őt. Törpapa is készít egy gyűrűt amivel Hókuszpók gyűrűje fölött próbál uralkodni. Ezzel a gyűrűvel Simon akaratát irányítva hazajuttatják őt. Mikor hazaér, Törpapa feloldja neki a varázslatot és elmesélik neki mi történt. Ekkor megköszöni nekik, hogy segítettek neki és a szülei is nagyon boldogak lesznek. Édesapja pedig megbosszulja Hókuszpókot, amiért rosszat akart fiának. Magyar hangja: Bolba Tamás.
  • Sir Lancelot - Azt állítja magáról, hogy ő a kerekasztal egyik lovagja. Mikor a falut sárkány támadta meg, Töperős szembe akart szállni a szörnnyel, de egyedül nem bírt vele. A lovag az erdőben összetalálkozott Törperőssel, aki megkérte őt, hogy bánjon el a sárkánnyal. Azt állította a törpöknek, hogy nagyon bátor lovag és ki mer állni a Sárkánnyal szembe. A törpök beleegyeztek, de Törpapa szélhámosságot gyanított róla. A Törpök készítettek egy műsárkányt, amivel szemben aztán ki mert állni, de mikor jött a valódi Sárkány feladta a harcot. Ekkor rájöttek, hogy mégsem valódi lovag volt, csak egy szélhámos. Ekkor Törperős a sárkányt a folyóhoz csalogatta és a vízbe a sárány beleesett. Törperős is a folyóba esett, de őt a törpök szerencsésen kimentették. Ekkor Törperőst harci tettéért kinevezték Sir Törperősnek, amiért megmentette a falut a sárkánytól. Magyar hangja: Kránitz Lajos.
  • Szépike - Ő egy szép tündér. Van egy ugyanilyen nevű törp is. Hókuszpók keresztapja tartja őt ketrecben. Abba negyezik vele ha szerez neki egy törpöt akkor elmehet. Elmegy Aprajafalvára , hogy befogjon magával egy törpöt. Törpapának megtetszik. Esküvőt akarnak rendezni egymás tiszteletére. De a törpök Törpillán kívül nem szívlelik őt, mert valami rosszat gondolnak róla. Mikor törpapával közösen elmennek az erdőbe, akkor Törpapát elkapja a gonosz varázsló és őt elengedi. De megbánja ezt a rossz tettét és a törpökkel együtt mennek el a palotába, hogy kiszabadítsák Törpapát. Utána pedig Törpapával megszeretik egymást és a Törpök is megszeretik őt. Ünnepséget rendeznek tiszteletére.

A törpök ellenségei

  • Hókuszpók (Gargamel) – Gonosz mágus, a törpök legfőbb ellensége, Baltazár keresztfia. Eredeti hangja: Paul Winchell. Magyar hangja: Haumann Péter. Van egy macskája, Sziamiaú, félig-meddig kopasz, a törpökből pörköltet akar csinálni.
  • Sziamiaú (Azrael) – Hókuszpók macskája és segítője, egyik fülén jellegzetes harapásnyom van. Hókuszpók kísérletei számára veszélyesek, ezért legtöbbször csak hátulról lesi gazdája mesterkedését. Az öreg varázsló sanyargatja Sziamiaút, de mivel Sziamiaú is éhes egy kis finom „törpipecsenyére”, sose száll szembe Hókuszpókkal. Eredeti hangja: Frank Welker és Don Messick. Magyar hangja: Harsányi Gábor.
  • Vili vagy Szepi (Scurple) – Hókuszpók tanonca, szeplős, bukott, őrült diák. Eredeti hangja: Brenda Vaccaro. Magyar hangja: Szokol Péter.
  • Baltazár (Balthasar) – Hókuszpók türelmetlen varázsló keresztapja. Az alkotói szándék szerint valószínűleg egyike a legellenszenvesebb figuráknak a mese világában. A legkegyetlenebb gonoszok közé tartozik, hatalmas palotában él. Nagy hatalmú varázsló, egész szörnysereg követi gonosz utasításait. Ő Chlorinda férfi változata. Eredeti hangja: Keene Curtis. Magyar hangja: Farkas Antal.
  • Chlorinda (Chlorhydris) – Ő egy boszorkány, aki valaha királyné volt, egy lánya is született Priscilla. Miután megölte a férjét és lánya szeretőjét, elüldözte öreggé változtatott leányát, s így egymagában él. Nagyon gonosz teremtés. Fő célja, hogy eltüntesse a szeretetet. Ezért már a kívánságkútnál is próbálkozott, már a gonoszság gyökerét is elültette, megszerezte Laconia virágtündért, meg a jég varázspálcát. De minden terve kudarcba fulladt, mert a sorozat főszereplői megakadályozták. Az egyik epizódban Chlorhydris' Lost Love találkozhatunk a szerelmével, s azért lett ilyen gonosz Chlorinda, mert a szeretőjét elcsábította egy gonosz Russinla nevű lány. Ám amikor a törpök segítenek neki visszaszerezni a szerelmét, megjavul. Eredeti hangja: Amanda McBroom. Magyar hangja: Náray Teréz.
  • Bibircsóka (Hogatha) – Gonosz boszorkány, Chlorinda mellett ő a sorozat főbb boszorkánya. Nagyon kegyetlen tud lenni. Ő Hókuszpók „szeretője”. Nagyon sok varázsfőzetet készít, már állatokat is kínozott. Sorsa: Törpapa beledobta a medálját a lángoló kandallóba, így elveszítette egy életét a kilencből. Gyakran jár Walpurgis–éjre, más összejövetelekre. Beszédhibája, hogy állandóan röfög, emiatt az egyik részben amikor törppé változtatja magát, a törpök Horkinak nevezik. Nagyon hasonlít egy disznóhoz. Eredeti hangja: Janet Waldo. Magyar hangja: Némedi Mária.
  • Hókuszmama (Gargamel's Mother) – Boszorkány, fiához (Hókuszpókhoz) hasonlóan utálja a törpöket. Sőt gyakran utasítja fiát, hogy pusztítsa őket. Eredeti hangja: June Foray. Magyar hangja: Vajay Erzsi és Kassai Ilona. Hókuszmamának összesen három gyereke van. Hókuszpók, s két lány az Ikerboszorkányok. (Twins Witches)
  • Erdei banya (Crone in Woods) – A gonosz erdei banya foglyul ejti Törpillát és annak barátnőjét, Laurát. Van neki egy véreb kutyája, akit Lucifernek hívnak. Ő csak egyetlen epizódban, a „Törptestvérben” (Sister Smurf) szerepel. Magyar hangja: Némedi Mária.
  • Mordás (Mordain) – Gonosz varázsló. Árkon király udvarában szolgál. Elrabolja a törpöket. Eredeti hangja: Zale Kessler. Magyar hangja: Kaló Flórián.
  • Lady Helga (Gerard's evil aunt) – Ő Gerard király gonosz nagynénje. Börtönbe záratta unokaöccsét, és azt hazudta, hogy rokona meghalt, így majdnem megkoronázták. Magyar hangja: Pápai Erzsi.
  • Gonosz druida (Evil druid) – Ő egy gonosz druida, aki meg akarja szerezni az időtojást. Magyar hangja: Velenczey István.
  • Bacchus - Egy vízesés mögött egy rejtett világban él, amit eltörpölt paradicsomnak hívnak. Van egy szolgája Ciceró és egy macskája Cicus. Egyszer Okoska, Hami és Lusti arra tévedtek amikor tűzifát gyűjtöttek télire. Kedvesen fogadta őket a paradicsomban. Szolgált nekik pihenő hellyel édességgel és bújócskás vadászatot játszottak. De a célja a kedveskedésével az volt, hogy csapdába csalja őket. Vagyis a szakáccsal törpfelfújtat csináljon belőlük és megegye őket vacsorára. A törpök megszöktek és az égi szellemet hívta segítségül, hogy megfogja őket. De a törpök az utolsó pillanatban szerencsésen kijutottak, mielőtt a szellem elzárta a kijáratot a paradicsomból. Magyar hangja: Velenczey István.
  • Csoknesszi szörny - Egy csokoládé mocsárban lakó szörny. Egyszer Törpapa mikor Okoskát és Ügyifogyit elküdte oda, hogy csokoládét hozzanak, véletlenül felébresztették. Okoska véletlenül a szemüvegét is elejtette és az ő markába került. Törpapa elment a szunyóka földre a homokemberhez homokot kérni, hogy új szemüveget csináljanak Okoskának. A homokember nem akart homokot adni a törpöknek. De a törpök nagy hanggal addig kényszerítették a homokembert, míg végül abban egyezett meg a Törpökkel, hogy ha hoznak csokit, akkor ad homokot. Elmentek még egyszer a csokoládémocsárhoz. A Szörny nem akarta Okoska szemüvegét vissza adni, mert neki is szüksége volt rá. De megegyezett a törpökkel, hogy ha övé maradhat a szemüveg, akkor ad cserébe csokit. Okoska neki ajándékozta a régi szemüvegét, a csokit pedig elvitték a szunyóka földön levő homokemberhez, aki adott cserébe homokot. Ügyi ennek segítségével elkészítette az új szemüveget Okoskának.
  • Melák - Melák egy óriás, aki általában mindig éhes. Leginkább Hókuszpókhoz tér be csemegézni. Morcos alak, de amúgy jóindulatú. Eleinte a törpök ellenségének tartják, de később megbarátkoznak vele. Magyar hangja: Vajda László.
  • Mocsári szörny - A Mocsári szörny egy nagyon gonosz szörny aki a foszforeszkáló láng melletti mocsárban él. Nem szereti ha a foszforeszkáló lángot kioltja valaki. Egyszer Jajgatörp megkérte Segítkét, hogy hozza el helyette az ünnepségre ezt a foszforeszkáló lángot, de a láng véletlenül kialudt. Ekkor a Mocsári szörny felébredt és bosszút akart állni. Jajgatörp elment megkeresni Segítkét, mert sokáig várt rá és kereste mindenhol. Mikor megtalálták egymást, hazaindultak, de a szörny utánuk eredt. Mikor hazaértek Törpapa adott nekik egy varázsigét, hogy lenyugtassák a szörnyet. Erre visszavezették a szörnyet a mocsárhoz felolvasták ezt a varázsigét és a lángot újra meggyújtották. A szörny lenyugodott és visszabújt a mocsarába. Magyar hangja: Képessy József.
  • Morphio - Ő egy gonosz démon. A törpöket sokféle átokkal akarja hatalma alá keríteni. Magyar hangja: Kristóf Tibor.
  • Nagy Varázskönyv - Ő hókuszpók nagy varázskönyve. Hozzá fordul segítségért, ha egyedül nem boldogul vele, hogyan kapja el a törpöket. Magyar hangja: Bodor Tibor.
  • Ókori Manók Kincsének Őre - Szellem, aki az ókori manók kincsét őrzi. Egyszer a gonosz ördög megakarta szerezni a kincsét, de ő csak akkor engedélyezte, hogy az övé legyen, ha ezt a három dolgot megszerzi. Egy óriás keselyűnek a tollát, egy kis tüzet a vulkánból, és a mesés kék gyémántot a barlangjából, vagy helyettük azt is lehetett, hogy megkér egy lányt, hogy menjen hozzá feleségül. De a gonosz ördögnek egyik se sikerült. Így nem szerezte meg a kincset. Magyar hangja: Bodor Tibor.
  • Óriás madár - Az Óriás madár egy növesztőszer hatására megnőtt madár. Egyszer mikor Törpapa kísérletezett egy növesztő folyadékkal, a szer túl veszélyesre sikerült. Törpapa a szobanövényére öntötte, az húsevő növénnyé változott. Törperős és Lusti mentették meg Törpapát, és miért Törpapa veszélyesnek tartotta a szert, ezért megkérte Törperőst és Lustit, hogy az erdőben ássák el. De Törperős és Lusti egy szakadékra bukkant és úgy gondolták, mélyebbre úgyse tudnának ásni, ezért ledobták a szakadékba. A szakadékba esett szer megakadt egy helyen és kifolyt belőle egy csöpp. Ekkor ez csöpp esett a madár szájába, amitől megnőtt. Ragadozó madár lett belőle, a Törpök gátját és faluját rombolta. A törpök az öregtoronyban bújtak el a madár elől. Egy éjszaka amíg aludt, Törpapa, Törperős és Lusti elmentek a szakadékhoz és visszaszerezték a szert. Törpapának sikerült visszakicsinyíteni.
  • Trilla asszony - Boszorkány, aki egy kis házban lakik egy tisztáson. Nagyon utálja Hókuszpókot. Egyszer Hókuszpók hozzá fordult segítségért. Egy hamis rubint adott neki ajándékba, de mivel ő ezt nem tudta, ezért cserébe Hókuszpók egy varázsfurulyát kapott, amivel magához tudta csalogatni a törpöket. A törpök a furulya hangjától alvajárók lettek. Hókuszpóknak nem sikerült a terve, mert hamisan játszott, de azt gondolta a furulya a hibás. Ezért Hókuszpók még egyszer segítségért fordult hozzá. Ő azt állította a furulya nem hamis, csak nem gyakorolt eleget. Hókuszpók következő próbálkozásakor Törpapa meglátta, hogy a zenétől a törpök alvajárók lettek, ezért felébresztette a többiket. Így Hókuszpóknak másodszor se sikerült a dolog, de a gyakorlásba beleunt és elaludt. Trilla asszony közben rájött, hogy Hókuszpók hamis rubint adott neki, ezért az éjszaka megleckéztette Hókuszpókot a valódi alvajártató zenével. Magyar hangja: Némedi Mária.

Magyar hangok

Jegyzetek

Források

Külső hivatkozások