„Tarr Kft.” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][nem ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Nincs szerkesztési összefoglaló
Címkék: Vizuális szerkesztés Mobilról szerkesztett Mobil web szerkesztés
Nincs szerkesztési összefoglaló
Címkék: Mobilról szerkesztett Mobil web szerkesztés
1. sor: 1. sor:
{{Cég infobox
{{TV csatorna infobox
| név = „Tarr” Építő, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.
| név = „Tarr” Építő, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.
| logó = TarrKft logo.png
| logó = TarrKft logo.png

A lap 2018. szeptember 21., 20:13-kori változata

„Tarr” Építő, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.
Adatok
Indulás1978
OrszágMagyarország
Székhely7100 Szekszárd, Kadarka u. 18.
Hivatalos oldal

A TARR Kft. 100%-ban magyar tulajdonú távközlési szolgáltató 8 megye több, mint 300 településén 19 ügyfélszolgálattal, több értékesítési ponttal, felkészült ügynökhálózattal és telefonos értékesítési csapattal nyújt tartalmas szórakozást Előfizetőinek. A kezdeti szolgáltatási paletta mára egy korszerű, sokrétű előfizetői igényt kiszolgáló termékskálává fejlődött, amelyben helyi igényeket is kiszolgáló digitális kábeltévés csomagok és TARR MobilTV alkalmazás, vezetékes- és mobiltelefon szolgáltatások, televízió és mobiltelefon készülékek is megtalálhatók.

Története

A céget 1978-ban alapította id. Tarr János, amikor a cég Szekszárd és Dombóvár részére biztosított kábeltelevíziós műsorszolgáltatásokat. A Tarr Kft. jelen formájában 1990 óta működik, és a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően Magyarország legnagyobb ügyfélkörrel rendelkező, 100%-ban magyar tulajdonú távközlési szolgáltatójává vált. A cég vezetését 2002 óta az alapító fia, Tarr János végzi.

A cég kezdetben soros, majd 1990-től fokozatosan (korszerűbb) csillagpontos hálózatot épített ki, majd a 90-es évek végén indult meg a kábeltelevíziós gerinc optikai alapra helyezése.

A cég hálózatán először Szekszárdon, 1997-ben indult el a kábeltelevíziós hálózatot gerincként használó internet szolgáltatás (melyet egy független cég, a Cory-Net Kft. végzett), ami a Cory-Net beolvadását követően 2004-ben került a Tarr Kft. szolgáltatási körébe. A telefonszolgáltatás 2008-ban került a cég termékpalettájára, a digitális, nagy felbontású műsorszolgáltatással (HDTV) együtt.

2010 januárjában történt meg a zalaegerszegi központú Zelka Zrt. közel 35 000 előfizetőjének integrálása a Tarr Kft. hálózatába.

A bevételeket a cég folyamatos fejlesztésekre fordította, ennek eredményeképp jelenleg több, mint 300 település (Zala megye, Vas megye, Tolna megye, Somogy megye, Baranya megye, Bács-Kiskun megye, Veszprém megye és Fejér megye területén) több, mint 100 000 ügyfelét szolgálja ki kábeltévé, internet, mobil- és vezetékes telefon szolgáltatással, továbbá televíziók eladásával.

Magyarországon először a Tarr Kft. szolgáltatási területén működik az új HBO GO streaming szolgáltatás.[1]

Jegyzetek

Forrás