„Teyla Emmagan” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
BinBot (vitalap | szerkesztései)
a Az igekötőt csak a saját igéjével írjuk egybe, a közbeékelt segédigével nem! A mondat tagadása segít dönteni. Lásd még: WP:ELÍR#Igekötők egybe- és különírása (kézi botszerkesztés)
a kisebb javítások
26. sor: 26. sor:
| becenév =
| becenév =
| álnevek =
| álnevek =
| faj = tau'ri (ember)
| faj = [[Tau’ri]] (ember)
| nem =
| nem =
| állapota =
| állapota =
69. sor: 69. sor:
}}
}}


Teyla Emmagan a német-kanadai-amerikai Csillagkapu és Csillagkapu: Atlantisz című sci-fi sorozatok szereplője. A sorozatokban katonai csapatok fedezik fel a galaxist egy idegen technológia segítségével, a csillagkapu-hálózaton keresztül. A Rachel Luttrell által alakított karakter főszereplője a Csillagkapu: Atlantisznak. Teyla főszerepet kap az előkészületi fázisban lévő, várhatóan 2010-ben csak DVD-re megjelenő Csillagkapu: Atlantisz filmben. A szerepét [[Rachell Luttrell]] játssza el.
Teyla Emmagan a német-kanadai-amerikai [[Csillagkapu (televíziós sorozat)|Csillagkapu]] és [[Csillagkapu: Atlantisz]] című sci-fi sorozatok szereplője. A sorozatokban katonai csapatok fedezik fel a galaxist egy idegen technológia, a [[Csillagkapu (eszköz)|csillagkapu-hálózat]] segítségével. A [[Rachel Luttrell]] által alakított karakter főszereplője a Csillagkapu: Atlantisznak. Teyla főszerepet kap az előkészületi fázisban lévő, várhatóan 2010-ben csak DVD-re megjelenő Csillagkapu: Atlantisz filmben.


== Szerepe a Csillagkapu: Atlantiszban ==
== Szerepe a Csillagkapu: Atlantiszban ==
Teyla Emmagan az Atosziak vezetője. Miután az Atosziak a szárazföldre költöztek Teyla ott maradt Atlantiszon és az 1-es ugró csapatába került be. Kiderült, hogy a nyakában lévő nyaklánc a lidércek nyomkövetője melyet Shapperd őrnagy kapcsolt be véletlenül (csak ős génnel rendelkezők kapcsolhatják be, mert ez az ősök ellen készült). Ez később kiderült és a nyakláncot megsemmisítették. Emelet Teyla őseivel kísérletezett egy lidérc, így ő is be tud lépni a lidércek elméjébe. ""("Felemelkedés 1-2", "Gyanú", "A képesség")
Teyla Emmagan az [[Athosziak (Csillagkapu)|Atosziak]] vezetője. Miután az Atosziak a szárazföldre költöztek, Teyla ott maradt Atlantiszon és az 1-es ugró csapatába került be. Kiderült, hogy a nyakában lévő nyaklánc a lidércek nyomkövetője, melyet [[John Sheppard|Sheppard őrnagy]] kapcsolt be véletlenül (csak ős génnel rendelkezők kapcsolhatják be, mert ez az ősök ellen készült). Ez később kiderült és a nyakláncot megsemmisítették. Emellett Teyla őseivel kísérletezett egy lidérc, így ő is be tud lépni a lidércek elméjébe. (''Felemelkedés 1-2'', ''Gyanú'', ''A képesség'')


== Források ==
== Források ==

A lap 2017. április 14., 09:41-kori változata

Teyla Emmagan
Csillagkapu: Atlantisz-szereplő
Filmkocka a Csillagkapu: Atlantisz 3. évadjából.
Filmkocka a Csillagkapu: Atlantisz 3. évadjából.
Első megjelenéseFelemelkedés I. (Csillagkapu: Atlantisz)
MegszemélyesítőjeRachel Luttrell
Magyar hangAgócs Judit
Epizódok számaCsillagkapu: Atlantisz 99 epizód
Teyla Emmagan adatai
FajaTau’ri (ember)
Neme
CsaládjaTorren John Emmagan (fiúgyermek)
Tagan (anya)
Torren (apa)

Teyla Emmagan a német-kanadai-amerikai Csillagkapu és Csillagkapu: Atlantisz című sci-fi sorozatok szereplője. A sorozatokban katonai csapatok fedezik fel a galaxist egy idegen technológia, a csillagkapu-hálózat segítségével. A Rachel Luttrell által alakított karakter főszereplője a Csillagkapu: Atlantisznak. Teyla főszerepet kap az előkészületi fázisban lévő, várhatóan 2010-ben csak DVD-re megjelenő Csillagkapu: Atlantisz filmben.

Szerepe a Csillagkapu: Atlantiszban

Teyla Emmagan az Atosziak vezetője. Miután az Atosziak a szárazföldre költöztek, Teyla ott maradt Atlantiszon és az 1-es ugró csapatába került be. Kiderült, hogy a nyakában lévő nyaklánc a lidércek nyomkövetője, melyet Sheppard őrnagy kapcsolt be véletlenül (csak ős génnel rendelkezők kapcsolhatják be, mert ez az ősök ellen készült). Ez később kiderült és a nyakláncot megsemmisítették. Emellett Teyla őseivel kísérletezett egy lidérc, így ő is be tud lépni a lidércek elméjébe. (Felemelkedés 1-2, Gyanú, A képesség)

Források

Stargate Wiki