„Beautiful Liar” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Új oldal, tartalma: „{{Infobox kislemez duett | cím = Beautiful Liar | előadó1 = Beyoncé | előadó2 = Shakira | elválasztás = és | borító ...”
 
SamatBot (vitalap | szerkesztései)
a kisebb formai javítások,
25. sor: 25. sor:
}}
}}


A "'''Beautiful Liar'''" (spanyolul: "''Bello Embustero''") [[Beyoncé Knowles]] [[Egyesült Államok|amerikai]] [[R&B]] énekesnő és [[Shakira]] [[Kolumbia|kolumbiai]] énekesnő duettje. A dalt Knowles, Amanda Ghost, Ian Dench, és a Stargate-ből Mikkel S. Eriksen és Tor Erik Hermansen szerezte, amely Knowles második ''[[B'Day]]'' nagylemezének deluxe kiadásán szerepel. Elkészült egy spanyol és angol nyelvű mixe a dalnak, mely a "Bello Embustero" címet kapta.
A "'''Beautiful Liar'''" (spanyolul: "''Bello Embustero''") [[Beyoncé Knowles]] [[Egyesült Államok|amerikai]] [[R&B]] énekesnő és [[Shakira]] [[kolumbia]]i énekesnő duettje. A dalt Knowles, Amanda Ghost, Ian Dench, és a Stargate-ből Mikkel S. Eriksen és Tor Erik Hermansen szerezte, amely Knowles második ''[[B'Day]]'' nagylemezének deluxe kiadásán szerepel. Elkészült egy spanyol és angol nyelvű mixe a dalnak, mely a "Bello Embustero" címet kapta.


A dal első kislemezként jelent meg a ''[[B'Day]]'' deluxe kiadásáról; 2007. április 28-án. A [[Billboard Hot 100]] listáján egészen 2008-ig szerepelt. A 2007-es [[MTV Video Music Awards]]-on elnyerte a "Legvilágratörőbb duett" címet. 2008-ban pedig az [[Ivor Novello Awards]] "Legjövedelmezőbb brit dal" díját szerezte meg.
A dal első kislemezként jelent meg a ''[[B'Day]]'' deluxe kiadásáról; 2007. április 28-án. A [[Billboard Hot 100]] listáján egészen 2008-ig szerepelt. A 2007-es [[MTV Video Music Awards]]-on elnyerte a "Legvilágratörőbb duett" címet. 2008-ban pedig az [[Ivor Novello Awards]] "Legjövedelmezőbb brit dal" díját szerezte meg.
158. sor: 158. sor:


{{reflist}}
{{reflist}}



{{fordítás|en|Beautiful Liar}}
{{fordítás|en|Beautiful Liar}}



{{Beyoncé Knowles}}
{{Beyoncé Knowles}}

A lap 2010. január 12., 07:46-kori változata

Sablon:Infobox kislemez duett

A "Beautiful Liar" (spanyolul: "Bello Embustero") Beyoncé Knowles amerikai R&B énekesnő és Shakira kolumbiai énekesnő duettje. A dalt Knowles, Amanda Ghost, Ian Dench, és a Stargate-ből Mikkel S. Eriksen és Tor Erik Hermansen szerezte, amely Knowles második B'Day nagylemezének deluxe kiadásán szerepel. Elkészült egy spanyol és angol nyelvű mixe a dalnak, mely a "Bello Embustero" címet kapta.

A dal első kislemezként jelent meg a B'Day deluxe kiadásáról; 2007. április 28-án. A Billboard Hot 100 listáján egészen 2008-ig szerepelt. A 2007-es MTV Video Music Awards-on elnyerte a "Legvilágratörőbb duett" címet. 2008-ban pedig az Ivor Novello Awards "Legjövedelmezőbb brit dal" díját szerezte meg.

Videoklip

A klipet Jake Nava rendezte, aki korábban már számos videót készített Beyoncé számára. A szoros határidő miatt nem volt idő megtervezni a koreográfiát, így a videón legtöbbször spontán mozdulat láthatók, melyek nagy részét Shakira találta ki. Beyoncé tőle tanulta a hastáncot is. A videó ötlete Knowles-tól származik; egyszer látott egy srácot tükör előtt táncolni és csak később jött rá, hogy a srác egy másik fiúval együtt táncolt, így lett Beyoncé és Shakira egymás hasonmása.

A "Beautiful Liar" jelölve lett az "Év Videója" díjra a 2007-es BET Awardson, de a díjat végül Knowles másik videója, az "Irreplaceable" kapta. Megnyerte a "Legvilágratörőbb duett" címet a 2007-es MTV Video Music Awards-on, ahol ezt a díjat külön abban az évben vezettek be. A díjátadásnál csak Knowles volt jelen, Shakira ugyanis éppen Kanadában tartózkodott.

A kislemez dalai

Angol kislemez
  1. "Beautiful Liar" (featuring Shakira) – 3:21
  2. "Beautiful Liar (Bello Embustero)" (spanyol verzó) - 3:22
  3. "Beautiful Liar (Spanglish Version)" (featuring Sasha a.k.a. Beyoncé) - 3:21
  4. "Beautiful Liar (Instrumental)" - 3:19
Ausztrál kislemez
  1. "Beautiful Liar" (featuring Shakira) – 3:19
  2. "Beautiful Liar (Freemasons Remix Edit)" (featuring Shakira) - 3:27
Angol kislemez
  1. "Beautiful Liar" (featuring Shakira) – 3:19
  2. "Beautiful Liar (Freemasons Remix Edit)" (featuring Shakira) - 3:27
  3. "Irreplaceable (Maurice Joshua Remix Edit)" - 4:03
  4. "Déjà Vu (Freemasons Radio Mix)" - 3:15

Remixek

  • Radio Mix/Radio Version
  • Freemasons Radio Vox
  • Freemasons Club Vox
  • Freemasons Dub Vox
  • Freemasons Club Edit
  • Maurice Joshua New Main
  • Maurice Joshua New Instrumental
  • Karmatronic Remix
  • Karmatronic Radio

Ranglisták

Lista (2007) Helyezés
Ausztrál kislemezlista 5
Osztrák kislemezlista 2
Belga kislemezlista (Flanders) 2
Belga kislemezlista (Wallonia) 5
Kanadai Hot 100 2
Dán kislemezlista 4
Holland kislemezlista 1
Eurochart Hot 100 kislemezlista 1
Finn kislemezlista 2
Francia kislemezlista 1
Német kislemezlista 1
Ír kislemezlista 1

Lista (2007) Helyezés
Olasz kislemezlista 1
Új-Zélandi kislemezlista 1
Norvég kislemezlista 2
Román kislemezlista[1] 2
Svéd kislemezlista 6
Svájci kislemezlista 1
Angol kislemezlista 1
USA Billboard Hot 100 3
USA Billboard Pop 100 3
USA Billboard Hot Dance Club Play 1
USA Billboard Hot Latin Songs 10
USA Billboard Hot R&B/Hip-Hop Songs 70

Forrás

Ez a szócikk részben vagy egészben a Beautiful Liar című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.