„Sludge metal” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[nem ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
a Egyértelműsítés nuku
10. sor: 10. sor:
|alműfajok-régió=
|alműfajok-régió=
}}
}}
A '''sludge metal''' egy [[underground]] zenei stílus, amely a [[doom metal]], a [[hardcore punk]] és a [[southern rock]] elemeinek ötvözésével alakult ki az [[1980-as évek]] végén, az [[1990-es évek]] elején. Jellemző stílusjegyei: a [[Black Sabbath]]-ihlette lassú tempók, a [[Black Flag]] agresszivitását idéző kemény ritmusok, a torzított gitárhangzás, és a kiabálós, agresszív ének, valamint a [[Lynyrd Skynyrd]] [[blues]]os, délies ízű harmóniái. A stílus legismertebb színtere [[Louisiana]] állam és [[New Orleans]] városa az [[Amerikai Egyesült Államok]]ban. Innen indultak az olyan úttörő zenekarok, mint a [[Crowbar]] és az [[Eyehategod]], illetve pár évvel később a sludge metal [[szupergroup]] [[Down]].
A '''sludge metal''' egy [[underground]] zenei stílus, amely a [[doom metal]], a [[hardcore punk]] és a [[southern rock]] elemeinek ötvözésével alakult ki az [[1980-as évek]] végén, az [[1990-es évek]] elején. Jellemző stílusjegyei: a [[Black Sabbath]]-ihlette lassú tempók, a [[Black Flag]] agresszivitását idéző kemény ritmusok, a torzított gitárhangzás, és a kiabálós, agresszív ének, valamint a [[Lynyrd Skynyrd]] [[blues]]os, délies ízű harmóniái. A stílus legismertebb színtere [[Louisiana]] állam és [[New Orleans (Louisiana)|New Orleans]] városa az [[Amerikai Egyesült Államok]]ban. Innen indultak az olyan úttörő zenekarok, mint a [[Crowbar]] és az [[Eyehategod]], illetve pár évvel később a sludge metal [[szupergroup]] [[Down]].


== Források ==
== Források ==

A lap 2014. november 28., 15:44-kori változata

Sludge metal

StíluseredetDoom metal, hardcore punk, southern rock
Kulturális eredet1980-as évek vége, Louisiana, Amerikai Egyesült Államok
Hangszerekgitár, basszusgitár, dob
NépszerűségUnderground zenei stílus.
Társműfajok
Stoner metal

A sludge metal egy underground zenei stílus, amely a doom metal, a hardcore punk és a southern rock elemeinek ötvözésével alakult ki az 1980-as évek végén, az 1990-es évek elején. Jellemző stílusjegyei: a Black Sabbath-ihlette lassú tempók, a Black Flag agresszivitását idéző kemény ritmusok, a torzított gitárhangzás, és a kiabálós, agresszív ének, valamint a Lynyrd Skynyrd bluesos, délies ízű harmóniái. A stílus legismertebb színtere Louisiana állam és New Orleans városa az Amerikai Egyesült Államokban. Innen indultak az olyan úttörő zenekarok, mint a Crowbar és az Eyehategod, illetve pár évvel később a sludge metal szupergroup Down.

Források