Scheila Gonzalez

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Scheila Gonzalez
Sheila Gonzales a Zappa Plays Zappával 2007-ben
Sheila Gonzales a Zappa Plays Zappával 2007-ben
Életrajzi adatok
Született1971. augusztus 5. (52 éves)
Los Angeles
Iskolái
  • Anaheim High School
  • Fullerton College
Pályafutás
Műfajokdzsessz
Hangszerszaxofon, fuvola, billentyűs hangszerek
Tevékenységzenész, zenetanár, énekes
A Wikimédia Commons tartalmaz Scheila Gonzalez témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

Scheila Gonzalez (Los Angeles, Kalifornia, 1971. augusztus 5. –) amerikai, több hangszeren játszó zenész és zenetanár. Szaxofonon, fuvolán, billentyűs hangszereken játszik és énekel, legismertebb a Dweezil Zappával, Alex Acuñával és Ray Parkerrel való együttműködéseiről. Jelenleg tenorszaxofonon játszik a kizárólag női tagokból álló DIVA Jazz Orchestrában, és 2006-os megalapításától a Zappa Plays Zappa együttes teljes jogú tagja.

Életrajz[szerkesztés]

Gonzalez négyéves korától zongoraleckéket vett, majd tizenkét évesen váltott szaxofonra. Többféle fafúvós hangszeren játszik, billentyűs hangszeren és énekel. Jelenleg a Santa Susana Performing Arts High School (előadóművészeti középiskola) Dzsesszegyüttesek Igazgatója („Director of Jazz Combos”) a Kaliforniai Simi Valley-ben, ezen túl magánórákat ad, illetve eleget tesz alkalmi koncert- és turnémeghívásoknak.

Jelesebb fellépései[szerkesztés]

Gonzalez 2006-os megalapításától a Zappa Plays Zappa együttes teljes jogú tagja, a kritikák egyöntetűen kiemelik a biztos hangszeres tudását és improvizációs képességét. Fellépett tévéműsorokban is (The Tonight Show), kísérte Garth Brooksot vagy a Fekete Zenészek Zenei Díjátadóünnepségén (BET Music Awards) Sheila E.-t. Filmes szereplése is volt, a For Your Consideration című filmben. Tagja volt az Open Fist Theater "Joe’s Garage" című 2008-as előadásában (Frank Zappa „musicalje”) a darabot kísérő zenekarnak.[1]

Díjak[szerkesztés]

Gonzalez elnyerte az Új Tehetségek Shelly Manne Emlékdíját (Shelly Manne Memorial New Talent Award), a Los Angelesi díj jelentős elismerés a dzsessz világában. A Zappa Plays Zappa együttes a részvételével nyerte el a 2009-es Grammy-díjat Frank Zappa Peaches en Regalia című számának előadásáért, a Legjobb instrumentális előadás kategóriában.

További információk[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

  1. Joe's Garage - információ a videó stáblistájának végén;