Sablonvita:Piaristák Magyarországon

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

a sablon szuper, a nem létező szlovák wiki szócikkekre mutató linkek viszont kevésbé. Taz vita 2015. január 20., 03:25 (CET)

Román linkek is vannak. Vitatom továbbá a Báthory István Elméleti Líceum lapon való elhelyezését. Az iskolát a jezsuiták alapították és kb. kétszáz évig ők működtették, utána kapták meg Mária Terézia jóvoltából a piaristák. 1948 óta állami intézmény; tegyek rá "Jezsuiták Magyarországon" meg "Államosított iskolák Romániában" sablonokat is? (Viszont a szintén jezsuita építésű Piarista rendház (Kolozsvár) és a Piarista templom (Kolozsvár) nem szerepelnek benne). --Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2015. január 20., 06:51 (CET)

A szlovák és román linkek valóban nem elegánsak (a nem létező lapokra mutatók főleg nem). A koncepcióval viszont szerintem nincs gond - a piaristák szempontjából van jelentősége (ha csak történelmi is) a megszűnt és államosított iskoláknak, és az iskolák szempontjából is információértékű a piarista (jezsuita) korszak a múltjukban. Ha jól látom a Báthory esetében csaknem két-két évszázadról van szó, tehát azt sem mondhatjuk, hogy ez egy jelentéktelen időszak lett volna. Az "Államosított iskolák Romániában" sablonnal sem lenne elvi problémám, csak úgy sejtem ez annyi lapot kellene tartalmazzon, ami a gyakorlatban meghaladja egy sablon kereteit. --Antissimo vita 2015. január 22., 16:08 (CET)