Rockne S. O’Bannon

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(Rockne S. O'Bannon szócikkből átirányítva)
Rockne S. O'Bannon
Farscape Convention, Burbank, Kalifornia, 2007. november
Farscape Convention, Burbank, Kalifornia, 2007. november
Született1955január 12. (69 éves)
Los Angeles, USA
Állampolgárságaamerikai
Nemzetiségeamerikai
Foglalkozása

SablonWikidataSegítség

Rockne S. O'Bannon (Los Angeles, USA, 1955. január 12. –) televíziós író és producer. Alkotója többek között a Földönkívüli zsaru című science fiction mozifilmnek, a SeaQuest DSV, A Bermuda-háromszög rejtélye vagy a Csillagközi szökevények című televíziós sorozatoknak.

Magánélet[szerkesztés]

Gyermekként olyan környezetben nőtt fel, melyre erős hatással volt a filmezés. Apja elektronikai vezető volt a filmiparban, így O'Bannont születésétől fogva körülvette a szakma. Apja több filmen dolgozott együtt Frank Sinatrával. Anyja profi táncosnő volt, aki Fred Astaire-rel is játszott együtt.

O'Bannon nős, egy lánya és két fia van, mindhárom gyermeket Oroszországból fogadták örökbe. Lánya apja nyomdokait követi, a filmiparban közreműködik filmzenék írásával.

Karrier[szerkesztés]

Első történetét 12 évesen írta, mely egy helyi újságban jelent meg. Első profi darabját 19 éves korában adták ki, miután elvégezte középiskoláját.

Munkájáért egyszer jelölték az Open Craft Award-ra 2002-ben a The Road from Coorain című televíziós drámáért.[1]

Filmjei[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. 'Rockne S. O'Bannon díjai és jelölései' (angol nyelven). IMDb. (Hozzáférés: 2009. december 19.)

További információk[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Rockne S. O'Bannon című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.