Pegnjoni sinbu

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Pegnjoni sinbu
(백년의 신부)
Jang Dzsinszong (Yang Jin-sung) és I Honggi (Lee Hong-gi) a 2. részben
Jang Dzsinszong és I Honggi a 2. részben
Műfaj romantika, melodráma, fantasy

Író Pek Jongszuk
Rendező Jun Szangho
Főszereplő Jang Dzsinszong
I Honggi

Ország  Dél-Korea
Nyelv koreai
Évadok 1
Epizódok16
Gyártás
Vezető producer Cshö Bjonghva
Producer Csong Höszok
Csong Hjongszo
Gyártó Aura Media
Sugárzás
Eredeti adó TV Chosun
Eredeti sugárzás2014. február 22. – 2014. április 12.
Kronológia
Következő Into the Flames
További információk

A Pegnjoni sinbu (hangul: 백년의 신부RRBaegnyeonui sinbu?), angol címén Bride of the Century, 2014-ben bemutatott dél-koreai romantikus fantasy-dráma, melyet a TV Chosun adó tűzött műsorra február 22-én. A 16 részes sorozat főszereplője Jang Dzsinszong és az F.T. Island együttes énekese, I Honggi.[1][2]

Történet[szerkesztés]

Korea legnagyobb csebol vállalkozását, a Taeyang Groupot vezető Cshö családot évszázados átok sújtja: az elsőszülött fiú első felesége mindig rejtélyes körülmények között meghal. A cselédek azt suttogják, egy asszony szelleme ragadja magával az első feleséget bosszúból. Cshö Kangdzsu, a konglomerátum örököse épp nősülni készül, családja a törtető és rideg Csang Jigjongot választja számára feleségül. Nem sokkal az esküvő előtt a lány egy üzenetet hátra hagyva elszökik. Pénzéhes anyja és a családi vállalkozás sorsa miatt aggódó bátyja, Jihjon nem hétköznapi lépésre szánja el magát: felbérelik a pénzűkében lévő Na Durimot, hogy játssza el a lány szerepét. Durimmal véletlenül ismerkedik meg Jihjon, és megdöbben a két lány elképesztő külső hasonlóságán. Durimnak nagyon kell a pénz, így belemegy, hogy amíg megtalálják Jigjongot, eljátssza a szerepét. Csakhogy Durim Jigjonggal ellentétben egy sugárzóan kedves, vidám, jó természetű és igazságszerető lány, akit azonnal szívébe zár Kangdzsu apja és házának cselédsége is. A rideg, távolságtartó és napjait robotként élő Kangdzsu maga is lassanként a lány varázsa alá kerül. Durimnak ellenfele is akad a szép és orrát magasan hordó I Rumi személyében, aki mindent megtesz, hogy meghiúsítsa a házasságot. A menyasszony és a vőlegény anyja is mesterkedik a háttérben, mindkettő más-más indokkal, s a történéseket egy szellem is befolyásolja.

Szereplők[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

  1. Kim, Dong-joo: Lee Hong Gi & Yang Jin Sung to cast in drama 100 Years Bride'. StarN News, 2013. december 4. (Hozzáférés: 2014. február 21.)
  2. Han, Ji-hee: Interview: Bride of the Century Lee Hong-Ki – Yang Jin-Sung. Get It K, 2014. február 20. [2014. július 7-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2014. február 21.)