Papíron jónak tűnt

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Papíron jónak tűnt
(Good on Paper)
2021-es amerikai film
RendezőKimmy Gatewood
ProducerPaul Bernon
Sam Slater
Han West
David Bernon
Műfajromantikus vígjáték
ForgatókönyvíróIliza Shlesinger
FőszerepbenIliza Shlesinger
Ryan Hansen
Margaret Cho
Rebecca Rittenhouse
ZeneJonathan Sanford
OperatőrGiles Dunning
VágóKyla Plewes
Gyártás
GyártóBurn Later Productions
Meridian Content
Universal Pictures
Ország USA
Nyelvangol + magyar (szinkron)
Játékidő92 perc
Forgalmazás
Forgalmazó
BemutatóUSA 2021. június 23.
KorhatárTizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
További információk
SablonWikidataSegítség

A Papíron jónak tűnt (eredeti cím: Good on Paper) 2021-ben bemutatott amerikai romantikus-filmvígjáték, melyet Kimmy Gatewood rendezett (rendezői debütálás) Iliza Shlesinger forgatókönyvéből. A főszerepben Ryan Hansen, Margaret Cho és Rebecca Rittenhouse látható.

A filmet 2021. június 23-án mutatta be a Netflix.

Miután évekig a karrierjét helyezte előtérbe, egy stand-up női komikus találkozik egy sráccal, aki tökéletesnek tűnik: okos, kedves, sikeres és talán túl jó ahhoz, hogy mindez igaz legyen.

Cselekmény[szerkesztés]

Andrea 34 éves stand-up komikus. Meghallgatásra jelentkezik egy filmszerepre, de nem kapja meg. A reptéren összetalálkozik Dennis Kelly-vel, majd kiderül, hogy a jegyük egymás mellé szól a repülőgépen.

Dennis elmondja Andreának, hogy pénzügyi vonalon dolgozik, fedezeti alapokkal foglalkozik, és a Yale Egyetemen végzett. Úgy tűnik, azonnal megkedvelik egymást. Elkezdenek többet együtt lenni, a férfi segít neki felkészülni a meghallgatásokra, és barátok lesznek. Bár a lányt nem igazán érdekli ő, a férfi viszont egy alkalommal leitatja, és lefekszenek egymással.

Ahogy Andrea és Dennis egyre közelebb kerülnek egymáshoz, a lány és barátnője, Margot megkérdőjelezik, hogy a férfi tényleg az-e, amit állít magáról. Nem tart sokáig, mire kiderül, hogy a megérzései igazak voltak. A férfi még bíróság elé is viszi a nőt, de az igazságszolgáltatás győzedelmeskedik. Andrea távoltartási végzést kap, és még több táptalajt a stand up műsorához.

Szereplők[szerkesztés]

Szerep Színész Magyar hang
Andrea Iliza Shlesinger
Dennis Ryan Hansen Hamvas Dániel
Margot Margaret Cho Solecki Janka
Serrena Rebecca Rittenhouse Mikita Dorka Júlia
Brett Matt McGorry
Roppant jóképű férfi Tyler Cameron
Chanterelle Taylor Hill
Maggie Kimia Behpoornia
Leslie Beth Dover Bogdányi Titanilla

Filmkészítés[szerkesztés]

2020 áprilisában bejelentették, hogy Iliza Shlesinger befejezte a film forgatókönyvét, a rendező Kimmy Gatewood lett, a forgalmazó pedig a Universal Pictures.[1]

A forgatás 2019 novemberében kezdődött és 2019 decemberében fejeződött be.[2]

Megjelenés[szerkesztés]

A filmet 2021. június 23-án adta ki a Netflix.[3]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Good on Paper című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Erbland, Kate: Iliza Shlesinger Is Beating the Apocalypse With Home Cooking and Two New Shows. IndieWire , 2020. április 15. (Hozzáférés: 2021. június 29.)
  2. Untitled Iliza Shlesinger Project. Production List . (Hozzáférés: 2021. június 29.)
  3. Billington, Alex: Iliza Shlesinger & Ryan Hansen in Trailer for Comedy 'Good on Paper'. First Showing , 2021. május 18. (Hozzáférés: 2021. június 29.)

További információk[szerkesztés]