Only Girl (In the World)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Rihanna
Only Girl (In the World)
Kislemez a Loud albumról
Megjelent 2010. szeptember 10.
Formátum CD kislemez, digitális letöltés
Felvételek 2010
Stílus Dance-pop
Nyelv angol
Hossz 3:55
Kiadó Def Jam
Producer Stargate, Sandy Vee
Rihanna-kronológia
Love the Way You Lie
(2010)
Only Girl (In the World)
(2010)
What's My Name?
(2010)
A(z) Loud album dalai
Fading
(4)
Only Girl (In the World)
(5)
California King Bed
(6)

Az Only Girl (In the World) Rihanna barbadosi énekesnő első kislemeze 2010-es Loud című albumáról. 2010. szeptember 10-én jelent meg a Def Jam nevű kiadó gondozásában. A számot Crystal Johnson írta. Zeneileg az Only Girl egy gyors dance-pop szám, europop elemekkel bővítve.

A kritikusok igencsak pozitív hangvétellel beszéltek a dalról, annak ritmusától, valamint a 2009-es Rated R című albuma hangulatától való eltávolodásról. A szám rengeteg országban érte el a toplisták csúcsát, többek között Magyarországon, Olaszországban, Norvégiában, Lengyelországban és Csehországban.

A videóklipet Anthony Mandler rendezte Los Angeles mellett. A videóban túlnyomórészt az énekesnő látható egy domboldalon, életnagyságú virágok társaságában. Rihanna először a Saturday Night Live-on adta elő kislemezét, majd a 2010-es American Music Awards díjátadón. A dal megnyerte a "Legjobb dance felvétel" (Best Dance Recording) díjat.

Háttér[szerkesztés]

Rihanna 2010-es albumán, a Loud-on kapott helyet a szám, melyről ez volt az első kislemez. 2010. szeptember 7-én mutatták be az On Air with Ryan Seacrest című rádiós műsorban.[1] Egy, a Rihanna Daily nevű rajongói oldallal való chatelés során Rihanna kijelentette, Only Girl című dalát művészei fejlődése újabb lépésének szánta.[2] A szám producere, Starsgate is beszélt a szerzeményről:

Rihanna odajött hozzánk, mielőtt megkezdtük a munkálatokat, és azt mondta: "Remekül érzem magam. Vissza akarok menni szórakozni, vidám és gyors felvételeket készíteni".

Elért helyezések[szerkesztés]

Slágerlista (2010) Legjobb
helyezés
Ausztrália (ARIA) 1
Brazil (Billboard Hot 100) 2
Csehország (IFPI) 4
Franciaország (SNEP) 2
Magyarország (MAHASZ) 1
Olaszország (FIMI) 1
Románia (Romanian Radio Top 100) 1
Szlovákia (IFPI) 1

Külső hivatkozások[szerkesztés]

Források[szerkesztés]