Oltári srácok

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Oltári srácok
(Altar Boyz)
musical
Előadás közben
Előadás közben
Eredeti nyelvangol
ZeneGary Adler
Michael Patrick Walker
DalszövegGary Adler
Michael Patrick Walker
SzövegkönyvKevin Del Aguila
Főbb bemutatók2004 – Broadway
2007 – Thália Színház
DíjakOuter Critics Circle Award

A Wikimédia Commons tartalmaz Oltári srácok témájú médiaállományokat.

Az Oltári srácok című kétfelvonásos musical Mark Kessler és Ken Davenport tollából született, amit először a New York-i Broadway-n játszottak. Magyarországon 2007. március 29-én mutatták be a Thália Színházban (a darabot az Operettszínház színészei játsszák a Tháliában). A darab azóta is sikeres, előadásain a nézők nagy része már-már törzsnézőnek számít.

Azon ritka előadások közé tartozik, ahol a színészek szó szerint bevonják a közönséget a darabba. Példának okáért a darab elején egy kis táncra pezsdítik a nézőket, majd egy hölgyet felhíva a színpadra, énekelnek neki, és ajándékot kap a fiúktól.

Tartalom[szerkesztés]

Alább a cselekmény részletei következnek!

A darab egy öt tagból álló fiúcsapatról (Matthew, Mark, Luke, Juan, Abraham) szól, akiknek utolsó koncertjükbe csöppenhetünk bele. A fiúk a fejükbe vették, hogy a zene erejét felhasználva próbálják nemesebbé tenni az emberek lelkületét. A srácok még az elején egy templomi kórusban énekeltek, így az egész darabban jelen van ez a fajta bibliai hatás. Először elmesélik, hogyan alakult meg az együttes; mind az öten másra emlékeznek. Majd megpróbálják a közönséget a zene szeretetére nevelni, annak a cégnek a segítségével, aminek nem mondhatják ki a nevét. A koncert annyira jól sikerül, hogy a végén már csak négy „hitetlen” ember marad. Ekkor a srácok – Abraham kivételével – bevallják, hogy valójában mindegyikük kötött egy lemezszerződést a céggel, természetesen szólólemezről van szó. Miután bevallják egymásnak, kisebb huzavona után a srácok végül megbocsátanak egymásnak.

Itt a vége a cselekmény részletezésének!

Szereposztás[szerkesztés]

A darabot a Tháliában többszörös szereposztásban játsszák:

Források[szerkesztés]