Ugrás a tartalomhoz

OBN

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
OBN
Adatok
Indulás1996. július 23.
TulajdonosIvan Ćaleta
Ország Bosznia-Hercegovina
Hivatalos oldal

Az OBN, az Open Broadcast Network egy televíziós csatorna Bosznia-Hercegovinában. Eredetileg 1996-ban, a polgárháború befejezése után indult a a nemzetközi közösség bosznia-hercegovinai főképviselőjének hivatala (OHR) kezdeményezésére, hogy alternatívát kínáljon a meglévő nacionalista csatornákkal szemben. Az általános hírekre irányult, és a nemzetközi tulajdonosok körülbelül 20 millió dollárt fektettek be semleges televíziós csatornaként történő fejlesztésébe.

Az állomás 2000-ben került magántulajdonba, amikor Ivan Ćaleta horvát üzletember, a Nova TV korábbi tulajdonosa megvásárolta. A Chellomedia később 85%-os részesedést vásárolt a televízióban.[1] Ćaleta 2019 novemberében visszavásárolta az AMC Networks International 85%-os részesedését a tévécsatornában, így ismét a csatorna egyedüli tulajdonosa lett.[2]

Programok

[szerkesztés]

Teleregények / sorozatok 2019 októbere óta

[szerkesztés]
Eredeti név Bosnyák fordítás Eredet
Elif Elif Törökország
Yaralı Kuşlar Ranjene ptice
Cennet'in Gözyaşları Dženet
Dila Hanım Dila
Öyle Bir Geçer Zaman Ki Ali
Kuzey Güney Dolina suza
Kınalı Kar Nazar
Bütün Çocuklarım Sva moja djeca
Nemoj da zvocaš Nemoj da zvocaš Szerbia
Shakti - Astitva Ke Ehsaas Ki Sestre India

Logók

[szerkesztés]

1996-tól ennek a boszniai televíziós csatornának három különböző logója volt. A csatorna első logója 1996-tól 1999-ig, a második logó 1999-től 2005-ig, a harmadik és jelenlegi logó 2005-től használatos.

Jegyzetek

[szerkesztés]
  1. Kupovina OBN-a je početak osvajanja bh. tržišta;sarajevo-x.com, 2011. augusztus 26
  2. "Ivan Ćaleta preuzima OBN televiziju". www.oslobodjenje.ba (bosnyák nyelven). Oslobođenje. Letöltve: 2020. április 25.

További információk

[szerkesztés]