Nálad vagy nálam?

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Nálad vagy nálam?
(Your Place or Mine)
2023-as amerikai film
RendezőAline Brosh McKenna
Producer
Műfajromantikus vígjáték
ForgatókönyvíróAline Brosh McKenna
Főszerepben
ZeneSiddhartha Khosla
OperatőrFlorian Ballhaus
VágóChris A. Peterson
Gyártás
Gyártó
  • Aggregate Films
  • Lean Machine
  • Hello Sunshine
Ország Amerikai Egyesült Államok
Nyelvangol
Forgatási helyszínBrooklyn
Játékidő111 perc
Forgalmazás
ForgalmazóNetflix
Bemutató
KorhatárTizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
További információk
SablonWikidataSegítség

A Nálad vagy nálam? (eredeti cím: True Spirit) 2023-ban bemutatott amerikai romantikus filmvígjáték, amelyet Aline Brosh McKenna írt és rendezett. A főbb szerepekben Reese Witherspoon, Ashton Kutcher, Jesse Williams, Zoë Chao és Wesley Kimmel látható.

Amerikában és Magyarországon 2023. február 10-én a Netflixen mutatták be.[1][2]

Cselekmény[szerkesztés]

2003-ban Los Angelesben, egy másik párral töltött pókeres este után Debbie Dunn és Peter Coleman lefekszik egymással, és együtt töltik az éjszakát a nő otthonában.

Húsz évvel később Debbie és Peter a legjobb barátok. A férfi New Yorkba költözött, és sikeres üzletember lett, míg a nő még mindig Los Angelesben él, és könyvelőként dolgozik fia, Jack középiskolájában.

Debbie felhívja Petert a születésnapján, és megbeszélik, hogy hamarosan New Yorkba megy, hogy elvégezzen egy könyvelői programot, amely segít neki egy jobban fizető állás megszerzésében. Debbie volt férjének színésznő barátnője, Scarlet vigyázna Jackre egy hétig, de lelép, amikor két hétre szerepet kap Vancouverben. Peter, aki épp most szakított a barátnőjével, és két állás között van, felajánlja, hogy Los Angelesbe megy, és vigyáz Jackre.

Kaliforniában Peter megtudja, hogy Debbie mennyire túlságosan óvó szülői magatartást tanúsít, és úgy dönt, hogy segít Jacknek egy kicsit lazítani. Peter skybox-jegyeket szerez egy Los Angeles Kings-meccsre, és arra biztatja Jacket, hogy hívjon magával két osztálytársát, de ez balul sül el, amikor azok nem vesznek tudomást róla.

Eközben New Yorkban Debbie a könyvelési óráira jár, és találkozik Peter volt barátnőjével, Minkával, aki meghívja őt egy italra. A bárban Minka segít neki felkelteni Theo Martin könyvkiadó figyelmét. Meg is mutatja Debbie-nek Peter kiadatlan regényét. Miután elolvasta a kéziratot, Debbie szabadúszó szerkesztőnek adja ki magát, miközben megpróbálja meggyőzni Theót, hogy adjon neki egy esélyt.

Peter egyre közelebb kerül Jackhez, és meggyőzi a hokiedzőt, hogy engedje játszani a csapatba. Eközben Debbie Theóval randizik, aminek az lesz a vége, hogy együtt töltik az éjszakát. Debbie véletlenül beindítja a lakás távoli kameráját, aminek következtében Peter szemtanúja lesz. Megzavarodva elmegy egy bárba, ahol találkozik egy régi barátnőjével, de nem tudja rávenni magát, hogy lefeküdjön vele. Rájön, hogy szerelmes Debbie-be.

Debbie utolsó New York-i napján átmegy a vizsgán, és akaratlanul felfedezi Peter elrejtett emléktárgyait. Amikor Debbie találkozik Theóval, a férfi elmondja neki, hogy szerzett neki egy interjút a Macmillannél, így potenciálisan randevúzhatnak. A lány azonban bevallja, hogy valaki másba szerelmes.

Los Angelesben Jack próbajátéka jól megy, de végül megsérül. Peter felhívja Debbie-t, aki dühös, hogy veszélyeztette a fiát, bár Jack látszólag jól van. A nő sietve indul haza Jackhez, és azt mondja Peternek, hogy tűnjön el, mielőtt megérkezik.

Peter és Debbie a Los Angeles-i repülőtéren találkoznak egymással. Egy heves vita után a férfi kijelenti, hogy mélyen szerelmes a lányba, és azóta az, amióta találkoztak, és szenvedélyesen megcsókolják egymást. Hat hónappal később összeházasodnak, Peter író lett, és hozzájuk költözött Kaliforniába. A nő szerkesztő egy indie kiadónál, Jack pedig a hokicsapatban játszik.

Szereplők[szerkesztés]

Szerep Színész Magyar hang[3]
Debbie Dunn Reese Witherspoon Kökényessy Ági
Peter Coleman Ashton Kutcher Hevér Gábor
Minka Zoë Chao Sipos Eszter Anna
Theo Martin Jesse Williams Dányi Krisztián
Jack Wesley Kimmel Bősz Mirkó
Alicia Tig Notaro Gruber Zita
Zen Steve Zahn Rajkai Zoltán
Scarlet Rachel Bloom Hermann Lilla
Golden professzor Griffin Matthews Koncz István
Becca Vella Lovell Nemes Takách Kata
Vanessa Shiri Appleby Solecki Janka

Magyar változat[szerkesztés]

A szinkront a Mafilm Audio Kft. készítette el.

A film készítése[szerkesztés]

A filmet 2020 májusában jelentették be, a Netflix forgalmazza, a főszereplője Reese Witherspoon, írója és rendezője pedig Aline Brosh McKenna lesz.[4]

2021 augusztusában Ashton Kutcher is csatlakozott a szereplőgárdához.[5] 2021 októberében bejelentették, hogy Jesse Williams, Tig Notaro, Zoë Chao, Steve Zahn és Wesley Kimmel is csatlakozott a stábhoz.[6]

A forgatás 2021 októberében kezdődött Brooklynban.[7]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. D'Alessandro, Anthony: 'Your Place Or Mine': Reese Witherspoon & Ashton Kutcher Unveil Release Date For Netflix Rom-Com – Watch The Promo (amerikai angol nyelven). Deadline , 2022. szeptember 24. (Hozzáférés: 2023. október 19.)
  2. Mozi-, stream- és sorozatkalendárium 2023. IGN. (Hozzáférés: 2023. október 19.)
  3. Nálad vagy nálam? az Internetes Szinkron Adatbázisban (magyarul)
  4. Fleming, Mike Jr.: Reese Witherspoon To Star In Two Netflix Romcoms From Hello Sunshine: Aggregate-Produced, Aline Brosh McKenna-Helmed 'Your Place Or Mine' & 'The Cactus'. Deadline Hollywood, 2020. május 12. (Hozzáférés: 2023. október 19.)
  5. D'Alessandro, Anthony: Ashton Kutcher Joins Reese Witherspoon In Netflix Romcom 'Your Place Or Mine' For Aggregate & Hello Sunshine. Deadline Hollywood, 2021. augusztus 3. (Hozzáférés: 2023. október 19.)
  6. Jackson, Angelique: Jesse Williams, Zoë Chao, Steve Zahn, Tig Notaro and Wesley Kimmel Join Netflix Rom-Com 'Your Place or Mine' (EXCLUSIVE). Variety , 2021. október 5. (Hozzáférés: 2023. október 19.)
  7. Wehnianien, Grace: Reese Witherspoon's Netflix Rom-Com Is Finally Filming. Bustle , 2021. október 3. (Hozzáférés: 2023. október 19.)

További információk[szerkesztés]