Mortal Kombat: Deadly Alliance

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A Mortal Kombat Deadly Alliance az első rész,amelyik csak konzolokra jelent meg. Sokkal szebb grafikával és élvezhetőbb játékmenettel verte meg az elődöt,az MK4-et. Hasonlóan az előző játékhoz,itt is minden karakternek jut egy fegyver amit a harc során elővehet és el is rakhat. Még egy újítás, hogy minden harcosnak körülbelül 3 fajta harcstílusa van. Ezek inkább szépek és jók,de az eredményességet nem garantálják.

Karakterek[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Fő karakterek[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Quan Chi - Az árnyékvilágból megszökött Nekromanta.
Shang Tsung - Egy boszorkánymester, aki Shao Kahnt szolgálja.
Sonya - Egy "Speciális Erők"-tag.
Jax - Sonya felettese.
Nitara - Egy Vámpírlány a külvilágból.
Reptile - A Szaurinok utolsó egyede.
Cyrax - Sonya oldalán álló kiborg nindzsa.
Drahmin - Egy Oni.
Scorpion - A bosszúálló szellem, aki egyszer s mindenkorra meg akarja ölni sub zerót. ∅Sub-Zero-Volt Lin Kuei-tag. ∅Kitana-Edénia hercegnője.
Frost - Sub zero szövetségese.
Hsu Hao - Egy kínai katona.
Mavado - Vörös Sárkány klán-tag.
Bo rai Cho - Shaolin Mester.
Kung Lao - Shaolin Harcos
Raiden - A viharisten.

Titkos karakterek[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Mokap
Blaze

A szökés és szövetség[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A Bukott isten, Shinnok száműzve lett örökre. Quan Chi ottragadt az árnyékvilágban. Raiden és a földi harcosok békében élhetnek. De nem sokáig! Quan Chi, a nekromanta meg tudott szökni az árnyékvilágból az utolsó átjáró segítségével. A külvilágban találta magát, amit Shao Kahn uralt bukása óta. Szomorúan vette észre Chi, hogy Shinnok egykori amulettje mostanára hasznavehetetlen lett. Tudta,hogy egyedül nem mehet semmire, ezért kereste fel Shang Tsung-ot, a boszorkánymestert. Tsung ideiglenesen kiszabadult Shao Kahn börtönéből és mikor meghallotta az ötletet Chi-től, hogy ketten legyőzhetik a külvilág császárát, azonnal belement a szövetségbe. Első útjuk Shao Kahnhoz vezetett, akit összefogva hamar legyőztek. A külvilág végre az övüké lett. De mégis a stratégiailag legfontosabb terület a föld volt. Shang Tsung és a nekromanta magukat álcázva jutottak be a Wu Shi Akadémiára. A boszorkánymester megtámadta az éppen edzést tartó Liu Kang-ot. Először a tornabajnok bizonyult jobbnak, de Quan Chi segítségével a boszorkány győzött. Kivégezte és elrabolta a torna címvédő lelkét. Liu Kang halott. A Halálos szövetség bizony megállíthatatlannak tűnt.

Nitara, a vámpírlány és Reptile[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Nitara egy teljesen új karakter az MK univerzumban. Egy vámpírlány, aki fajtársaival ellentétben nem gonosz, sem önző, egyszerűen csak saját magát irányítja. A vámpírok valahol a külvilág egyik eldugott és sötét csücskében élnek. Számuk alig éri el a 300-at. Shao Kahn szorította őket ide, amiért nem voltak képesek a császárt szolgálni. Egy óriás átjáró segítségével elmenekültek a mostani élőhelyükre, ennek ellenére gyakran terrorizálják őket a császár pusztító csapatai. Nitara egy vámpírlány, aki a vérszívók mesterének egyetlen lánya. Kicsit öntörvényű, így ha fejébe vesz valamit attól nem tántorodik el egyhamar. Elhatározta, hogy az átjárót, ami összeköti őket Shao Kahnal, elpusztítja. Ehhez viszont magát a császárt kell megölnie. Barangolt a vérszívók földjén és alig telt bele egy-két óra, megtalálta a portált. Azonban egy hatalmas lávafolyam állta az útját. Shao Kahn csapatai csinálták ezt, hogy a vámpírok ne tudjanak visszajönni egykönnyen a császár földjére. A folyam közelében észrevett egy sárga kiborgot, ami valószínűleg a terepet deríti fel. pár méterre volt a lávától, ami arra utalt, hogy páncélzata ellenáll több ezer foknak. Cyrax volt az. Nitara sokáig figyelte és követte, amíg hamarosan bele nem botlott a céltalanul bolyongó Reptileba. Felajánlotta a vámpírlány a segítségét cserébe, ha Reptile megtámadja a kiborgot. Az őrület határán álló hüllő nem tehetett mást, elfogadta. Megtámadta Cyraxet. A kiborgot meglepte a támadás, menekülni készült az átjárón keresztül, de Reptile ezt megakadályozta. Cyrax súlyos sérüléseket szenvedett, de titokban le tudott adni egy vészjelzést Sonyának és Jaxnek. Nitara büszke volt a szaurinra és felfogadta társának. Érdekes módon jutott át a vérszívó a forró lávafolyamon. A kiborgot használta csónaknak.

A gyülekezés és a sárkányok háborúja[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A Shinnok támadásakor legyengült idősebb istenségek fülébe hamar eljutott a hír, hogy Quan Chi és Shang Tsung szövetkezett. Tudták, hogy ők lesznek a halálos szövetség új célpontjai, így Raident bízták meg a földi harcosok összehívásával. Johnny Caget a volt filmsztárt ismét feltámasztották, Kitana eljött Edéniából a földiek segítésére, Kung Lao meg akarta bosszulni Liu Kang halálát, Sonya és Jax meg akarták menteni a vészjelzést leadó Cyraxet, Kano felszabadult Shao Kahn kezeiből, mivelhogy a császárt megölték. Sub-Zero továbbra is bujkál Sektor elől, segítségére van Frost nevű tanítványa. Scorpion ezúttal Quan Chit üldözi, amiért kiderült, hogy a nekromanta mészárolta le a családját. Egy koreai rendőr, Hsu Hao a boszorkánymestert üldözi. Shang Tsung ellen körözést adtak ki.

A Halálos szövetség elleni hadjárat mellett egy másik háború is lejátszódik. Mavado a fekete sárkány klán legtehetségesebb tagja végleg el akarja pusztítani a vörös sárkány utolsó, vak tagját, Kenshit.

Totális háború[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Raiden és a földi harcosok nem késlekedtek sokáig. A viharisten gondolta, hova vezet a halálos páros útja. A lélekfogóba. Csapatát részekre osztotta, hogy különböző irányokban kezdjék meg Chi és Tsung keresését. Sonya és Jax megtalálta egy lávafolyam mellett a halál szélén álló Cyrax-et. A páncélja teljesen odalett, a központi processzora szinte teljesen megsemmisült. Hazavitték a főhadiszállásra meggyógyítani. Raidennek ez a hír nem tetszett, de mit lehet tenni? Tudta, hogy egyedül ő tudja legyőzni a halálos szövetséget most, hogy nincsen Liu Kang. Sub-Zero Edéniába ment Frostal, hogy Kitanat figyelmeztessék, de ekkorra a hercegnő régen Raiden csapatával volt. Közben Sektor rátalált a két nindzsára. Egy rövid csata után Sektor központi processzora fölrobbant. A kiborg többé nem jelentett veszélyt. Sajnos Frost megsérült súlyosan, ezért Sub Zero kénytelen volt visszavonulni. Kitana találkozott útja során Scorpionnal akivel egy rövid csata alakult ki. Végül a hercegnő bizonyult jobbnak, de kegyelmezett a dühtől megvakult szellemnek. Hsu Hao belebotlott két Oni harcosba:Molochba és Drahminba. Az onik elég erős teremtmények voltak és meglehetősen szívósak. A Koreai rendőrnek esélye sem volt a két szörnyeteg ellen. Drahmin adta a kegyelemdöfést. Valójában Quan Chi küldte e két szörnyet, hogy fékezzék meg a földi harcosokat. Moloch és Drahmin ezután nyugatra indult el, amerre Kung Lao tart.

Kung Lao útja, avagy a bosszúhadjárat[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Kung Lao nyugat felé tartott és fogalma sem volt arról, hogy a két Oni követi. Tudta, hogy merre tart és hogy ott lesz Quan Chi a boszorkánymesterrel együtt. Hamarosan rátalált Shao Kahn palotájára, ami elég kihalt volt a halála óta. A trónteremben rátalált Quan Chi-re. Kegyetlen és véres harc alakult ki kettőjük között. Chi próbált csalásokkal a Shaolin harcos fölé kerekedni, de Kung Lao erejét megnövelte a bosszú gondolata. A trónterem hamarosan romhalmazzá vált, de végül Kung Lao lett a győztes. Ekkor vette észre, hogy az ellenfele nem is az igazi nekromanta, mivel mielőtt a földre hullott volna, szertefoszlott. A Shaolin ismerte ezt a trükköt. valószínűleg minden meghódított területre csinált egy klónt. Lao ment volna tovább, mivel a küldetése nincs befejezve, de hatalmas ordítást hallott. Nem tudta honnan jön. A két Oni volt az. A Shaolin harcos tudta, hogy nem hátrálhat mert különben könnyen életét vesztheti, így hát kiállt Drahmin és Moloch ellen. Kung Lao hősiesen helytállt de nem bírta a harcot. A két Oni túl erős volt. Kung Lao megtépázott teste hevert a bestiák előtt és majdnem kilehelte a lelkét, mikor hirtelen egy portál nyílt meg előttük. Kilépett belőle Nitara és Reptile. A két jövevény könnyen legyőzte a harctól elfáradt szörnyeket. A vámpír kérdőre vonta Kung Laot, hogy ki ő, de Reptile tudta és készült végezni a Shaolinnal. Nitara nem hagyta, parancsolt a szaurinnak, hogy hagyja abba, de az nem hallgatott rá. A vámpír hátba támadta Reptilet és a nyakán keresztül kiszívta az összes vérét ezzel nagyobb erőre tett szert. Kung Lao talpra állt és nem értette, miért segített neki a vámpír. Mikor Nitara megtudta, hogy a császár halott, átállt a jók oldalára és esküt tett, hogy Kung Laoval tart az élete árán is.